Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

«Φορολογικές ανισότητες εντός της Ε.Ε. νομιμοποιούν τη φοροαποφυγή πολυεθνικών»

Ερώτηση προς την Κομισιόν κατέθεσε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφορικά με τις φορολογικές ανισότητες που επικρατούν νόμιμα στην Ε.Ε. και οι
οποίες ευνοούν φορολογικά πολυεθνικές εταιρίες εις βάρος Ευρωπαίων πολιτών χωρών όπως η Ελλάδα, η οποία αντιμετωπίζει δημοσιονομικά ελλείμματα.
Παράλληλα, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει την αδυναμία των αρμόδιων οργάνων να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και σημειώνει πως η Ομάδα Υψηλού επιπέδου Κώδικα Δεοντολογίας, που αποσκοπεί στην αντιμετώπιση αθέμιτων φορολογικών πρακτικών, δεν ανταποκρίνεται επαρκώς στον έλεγχο των ατασθαλιών ορισμένων κρατών μελών.
Με αφορμή συγκεκριμένες δηλώσεις Επιτρόπων, σύμφωνα με τις οποίες το κόστος φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής για την Ε.Ε. είναι τεράστιο εις βάρος των οικονομικά ασθενέστερων ομάδων, ο Δημήτρης Παπαδημούλης ρωτά την Κομισιόν, μεταξύ άλλων, πώς αξιολογεί τα αποτελέσματα της Ομάδας Υψηλού επιπέδου Κώδικα Δεοντολογίας σε συνδυασμό με τις αντιδράσεις συγκεκριμένων κρατών μελών, αλλά και τι μέτρα σχεδιάζει να λάβει για την αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος.
Πηγή: altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)