Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Σύγκρουση κορυφής Τσίπρα-Μητσοτάκη στη Βουλή για ΜΜΕ και δραχμή

Αποτέλεσμα εικόνας για βουλή μητσοτακησ τσιπραςΕφ όλης της ύλης αναμένεται να είναι η συζήτηση που θα διεξαχθεί το μεσημέρι στην ολομέλεια της Βουλής με αφορμή το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ καθώς η επικαιρότητα έχει φέρει στο προσκήνιο το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης , το Grexit και την επιστροφή στην δραχμή.
Ο πρωθυπουργός επιστρέφοντας από το Βελιγράδι
αναμένεται να πάει κατ ευθείαν στην Βουλή όπου οι πληροφορίες τον θέλουν να επιτίθεται με σφοδρότητα στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα δάνεια της ΝΔ , για τον Κήρυκα Χανίων, αλλά και την στάση που κρατάει στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης την στιγμή που η χώρα δέχεται επίθεση από τους σκληρούς της Ευρώπης και το ΔΝΤ. Ακόμα θα επιχειρήσει να αποδoμήσει όλες τις εξαγγελίες που έχει κάνει το τελευταίο διάστημα ο πρόεδρος της ΝΔ.
Ο Αλέξης Τσίπρας θα υπερασπιστεί το έργο της εξεταστικής επιτροπής λέγοντας ότι «δεν ήταν σαν αυτές που συγκροτούσε στο παρελθόν η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ», καθώς «έγιναν έλεγχοι, συντάχθηκαν πορίσματα από τις τράπεζες και την Τράπεζα της Ελλάδος» και προέκυψαν στοιχεία που αποτελούν «ισχυρές ενδείξεις τέλεσης αδικημάτων».
Ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στα «δάνεια με αέρα» -όπως είχε αναγνωρίσει τα δάνεια που έλαβε για τον ΔΟΛ ο Π. Ψυχάρης,- αλλά και στα «ιλιγγιώδη ποσά» ύψους 400 εκ. ευρώ που κατευθύνθηκαν προς την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, καθώς και στα 1,3 δισ. ευρώ που δόθηκαν σε μέσα ενημέρωσης. Σε αυτό το σημείο ο πρωθυπουργός αναμένεται να υπενθυμίσει την πρόταση για διάσωση του ΔΟΛ που έκανε η κυβέρνηση προκειμένου να μην κλείσουν οι εφημερίδες του συγκροτήματος και μείνουν άνεργοι δεκάδες εργαζόμενοι .
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός θα επιτεθεί στον αρχηγό της ΝΔ επισημαίνοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την ιδιότητα του μετόχου της εφημερίδας «Κήρυκας Χανίων», πήρε δάνειο το 2005, «πλήρωσε μόνο μια δόση, αποδείχθηκε στρατηγικός κακοπληρωτής. Αναμένεται να υπενθυμίσει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ επί 11 χρόνια και 5 μήνες είχε πληρώσει μόνο μία δόση ενώ η δανείστρια τράπεζα δεν έκανε απολύτως τίποτα, και μόνο όταν αποκαλύφθηκε στην επιτροπή αυτό το δάνειο, προχώρησε σε μια σκανδαλώδη ρύθμιση».
«Όσες «συμφωνίες αλήθειας» κι αν διαφημίσει η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης, αντιπροσωπεύουν το πιο σάπιο, σκοτεινό και διεφθαρμένο κομμάτι του πολιτικού συστήματος θα πει ο πρωθυπουργός.
Τέλος πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να συνδέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τους δανειστές λέγοντας ότι πάντα συμφωνεί με τις απαιτήσεις τους και είναι πρόθυμος για τα εφαρμόσει μέχρι κεραίας.

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/sigkrousi-korifis-tsipra-mitsotaki-sti-vouli-gia-mme-ke-drachmi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)