Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ?

ΟΛΟΕΝΑ και φουντώνει το σενάριο  οτι τα στρατόπεδα των Γιαννιτσών  πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ως κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών. Σύμφωνα με πληροφορίες η μετακίνηση του προσωπικού των συγκεκριμένων  μονάδων  στη Θεσσαλονίκη έγινε για τον λόγο αυτό ,παρά τις έντονες αντιδράσεις των Γιαννιτσωτών.
Το
Σχέδιο νόμου για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης παρουσίασε την Πέμπτη (18/11) ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, στο οποίο περιλαμβάνεται η ίδρυση υπηρεσίας πρώτης υποδοχής και ίδρυσης υπηρεσίας ασύλου. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, θα δημιουργηθεί μια αυτοτελής υπηρεσία ασύλου, όπου θα γίνεται

ο διαχωρισμός εκείνων των μεταναστών, ανάμεσα σε αυτούς που δικαιούνται άσυλο και σε αυτούς που πρέπει να επιστρέψουν στις χώρες τους. Επιπλέον, θα δημιουργηθούν τόσο στην Αθήνα όσο και στις περιφέρειες κέντρα πρώτης υποδοχής, κυρίως στις περιοχές που υπάρχει το εντονότερο πρόβλημα, όπως δηλαδή στις πύλες εισόδου των παράνομων μεταναστών. Στα κέντρα πρώτης υποδοχής, θα εξετάζονται άμεσα όσα αιτήματα ασύλου υποβάλλονται από τους μετανάστες. Την ίδια στιγμή θα δημιουργηθεί και ανεξάρτητη επιτροπή προσφυγών, όπου θα εξετάζονται οι ενστάσεις των μεταναστών στους οποίους έχει απορριφθεί το αίτημα για άσυλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)