Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΑΜΑ

A. Εκπαιδεύσεις Γονέων 

29/09 Έναρξη ομάδας γονέων  με παιδιά στην Εφηβεία στην Έδεσσα. Στην ομάδα συμμετέχουν 20 γονείς.


04/10 Έναρξη ομάδας γονέων  με παιδιά στο Δημοτικό στην Έδεσσα. Στην ομάδα συμμετέχουν 14 γονείς.
Και οι δύο ομάδες  πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση  18:00 – 20:00 στο  χώρο του Κέντρου Πρόληψης.

8/10 Έναρξη ομάδας γονέων  με παιδιά στο Δημοτικό στον Αρχάγγελο Δ.Αριδαίας. Στην ομάδα συμμετέχουν 18 γονείς και οι συναντήσεις πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση  10:00 – 12:00 στο  Κέντρο Νεότητας  Αρχαγγέλου.

29/10 Έναρξη ομάδας γονέων  με παιδιά στο Δημοτικό στη  Δωροθέα Δ.Αριδαίας. Στην ομάδα συμμετέχουν 12 γονείς και οι συναντήσεις πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση  18:00 – 20:00 στο  χώρο του Δημοτικού Σχολείου Δωροθέας.

Σκοπός των ομάδων γονέων είναι η ενίσχυση τους στο γονεϊκό τους ρόλο και η βελτίωση της επικοινωνίας στην οικογένεια. Συνολικά εκπαιδεύονται 63 γονείς.

Β. Επανατροφοδοτήσεις


4/10 Συνάντηση επαντροφοδότησης με γονείς νηπίων στο 4ο Νηπιαγωγείο Σκύδρας. Στην ενημέρωση πήραν μέρος 7 γονείς.

4/10 Συνάντηση επαντροφοδότησης με γονείς Εφήβων στο 1ο Γυμνάσιο  Αριδαίας. Στην ενημέρωση πήραν μέρος 7 γονείς.

5/10 Συνάντηση επαντροφοδότησης με γονείς νηπίων στην Έδεσσα. Στην ενημέρωση πήραν μέρος 4 γονείς.

Σκοπός των επανατροφοδοτήσεων σε ομάδες  γονέων είναι να εκτιμηθεί η επίδραση του σεμιναρίου έξι μήνες μετά  την ολοκλήρωση του καθώς και η συζήτηση άλλων θεμάτων που προέκυψαν στο διάστημα αυτό. Συνολικά πήραν μέρος 18  γονείς.








Γ. Εκπαιδεύσεις  Μαθητών  
29/10 Έναρξη ομάδας μαθητών Δημοτικού στον Αρχάγγελο με θέμα «Διαχείριση επιθετικότητας».Στην ομάδα συμμετέχουν 10 μαθητές και οι συναντήσεις πραγματοποιούνται σε δεκαπενθήμερη  βάση στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αρχαγγέλου.
Συνολικά εκπαιδεύονται 10 μαθητές.
Δ. Εθελοντισμός 

30/09 Συνάντηση  με εθελοντική ομάδα γονέων ‘Το  Όραμα των Αμπελιών’ με στόχο των προγραμματισμό νέων δράσεων. Στην εθελοντική  ομάδα παίρνουν μέρος 13 άτομα.

07/10 Συνάντηση  με εθελοντική ομάδα γονέων ‘Ασπίδα’ με στόχο των προγραμματισμό νέων δράσεων. Στην εθελοντική  ομάδα παίρνουν μέρος 9 άτομα.
Συνολικά πήραν μέρος 22 εθελοντές.

Ε. Ενημερώσεις


16/9 Ενημέρωση στο Κέντρο Υγείας Σκύδρας με θέμα τη «Διαχείριση περιστατικών από χρήστες  εξαρτησιογόνων ουσιών». Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται με ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό στο Κέντρο Υγείας Σκύδρας μετά από πρωτοβουλία της Διευθύντριας του Κέντρου Υγείας Σκύδρας.
Συνολικά ενημερώθηκαν 10 άτομα.


ΣΤ. Εκδηλώσεις


10/9 Συμμετοχή με ενημερωτικό περίπτερο σε Rock Festival νεολαίας  στο κάτω Γραμματικό.
Στην εκδήλωση πήραν μέρος 30 άτομα.



Ζ. Εκπαιδεύσεις

23,24/09 Συμμετοχή στελέχους και παρουσίαση δράσεων  στην 8η πανελλήνια συνάντηση στελεχών πρόληψης στο Μεσολλόγι με θέμα «Η πρόληψη ως αναγκαιότητα και δικαίωμα μπροστά στις σύγχρονες προκλήσεις».Στην πανελλήνια συνάντηση παρουσιάστηκε από κοινού με τον Υπ.Αγωγής Υγείας Π/θμιας Εκ/σης κ.Ράπτη  η δράση ενημέρωσης των μαθητών Ε’ και ΣΤ’ τάξης Δημοτικών Σχολείων του Δ. Έδεσσας για την επίδραση τσιγάρου - αλκοόλ που διοργανώθηκε το σχολικό έτος 2009-20010 από το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας Δ. Έδεσσας (ΦΩΣ).



Η. Συμβουλευτική Στήριξη

Πραγματοποιήθηκαν  συναντήσεις συμβουλευτικής υποστήριξης με 44 ενδιαφερόμενους που προσήλθαν στο Κέντρο Πρόληψης.

Το σύνολο των ατόμων που ωφελήθηκαν από τις υπηρεσίες του Κέντρου Πρόληψης είναι 227 συμπολίτες μας.

Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την επιθυμία γονέων ή εκπαιδευτικών να συμμετέχουν σε σεμινάρια του Κέντρου Πρόληψης ή και για ατομική συμβουλευτική, μπορείτε να απευθυνθείτε στο Κέντρο Πρόληψης, στο τηλέφωνο 23810 – 51174.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)