Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Eπισκέψεις σε λουτροπόλεις της Ελλάδας




Τις επισκέψεις του σε λουτροπόλεις της Ελλάδας και την προσπάθεια για την προβολή και ανάδειξη του θεραπευτικού τουρισμού συνεχίζει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας
Στο πλαίσιο αυτό το μέλος του Δ.Σ. της εκτελεστικής επιτροπής του συλλόγου δημοσιογράφος Χρήστος Γιασκουλίδης επισκέφτηκε, συνοδεύοντας  εκδρομείς, την λουτρόπολη του Σμοκόβου.
Η λουτρόπολη του Σμοκόβου λειτουργεί την περίοδο του χειμώνα τρεις μέρες την βδομάδα, Παρασκευή Σάββατο και Κυριακή. Οι εγκαταστάσεις της λουτρόπολης είναι αρκετά καλές, διαθέτει μεγάλη πισίνα, μπανιέρες, σάουνα, εισπνοθεραπείας και γυμναστήριο.
Η περιοχή για κάθε όποιον θέλει να επισκεφτεί την λουτρόπολη είναι θαυμάσια και αξίζει τον κόπο εκτός από τα λουτρά να επισκεφτεί και την γύρω περιοχή και ιδιαιτέρα την τεχνητή λίμνη Πλαστήρα.
Η δεύτερη επίσκεψη, των μελλών του συλλόγου μας Αργυρώς Μαυροπούλου και Χαρούλας Αναστασιάδου, πραγματοποιήθηκε στα λουτρά  Μεθάνων του Νομού  Πειραιώς.
Πρόκειται για μία λουτρόπολη με τεράστια φυσική ομορφιά και κυρίως το πανέμορφο παραδοσιακό κτίριο που διαθέτει. Διαθέτει επίσης μια εξωτερική πισίνα, εκτός του λουτρικού συγκροτήματος και παραδοσιακά ξενοδοχεία. Δυστυχώς τα μέλη του συλλόγου μας βρήκαν την λουτρόπολη κλειστή, καθώς λειτουργεί μόνο τους θερινούς μήνες και δεν μπόρεσαν να την περιηγηθούν.

Το Δ.Σ. του Πανελληνίου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας, στην τελευταία συνεδρίαση του, αποφάσισε να συνεχίσει τις επισκέψεις σε λουτροπόλεις και να επισκεφτεί τα λουτρά Τραϊανουπολης του δήμου Αλεξανδρούπολής και τα λουτρά «Γεννησέας» του δήμου Αβδήρων.
Επίσης αποφάσισε τη συνάντηση του με τις νέες διοικήσεις των δήμων, στην έδρα των οποίων λειτουργούν λουτροπόλεις για τον συντονισμό των δραστηριοτήτων και της προβολής του θεσμού. Στο πλαίσιο αυτό αποφάσισε  να επισκεφτεί τις λουτροπόλεις Σιδηροκάστρου και Αγκίστρου και να συναπαντηθεί με το νέο δήμαρχο Σιντικής Απόστολο Καρύδα.

Για το γραφείο τύπου
Αχιλλέας Μεταλούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)