Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

MIX. ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ: ΘΑ ΜΕ ΨΑΧΝΟΥΝ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ

ΣΕ ΕΝΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ...μετριοφροσύνης ο Νομάρχης ΜΙχάλης Καραμάνης παρουσίασε το έντυπο της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Πέλλας  με τα υποτιθέμενα εργα της θητείας του, τη στιγμή που ο θεσμός ...καταργήθηκε .
 Μάλιστα δεν δίστασε να πεί ότι αν δεν υπήρχαν συνενώσεις θα εκλεγ'οταν  ξανά νομάρχης με ποσοστό 60 τοις εκατό.Ωστόσω το ΄συνολο των συμβούλων του έλειπε ,ενώ οι δύο απο τους 4 αντινομάρχες αποχώρησαν στα μισά . Ο ίδιος δέχτηκε καταιγισμό ερωτήσεων στις οποίες ουσιαστικά δεν απάντησε.  Οπως για τις διαγραμμίσεις των δρόμων , στις οποίες ο ανάδοχος εργολάβος χρησιμοποιούσε  μηχανηματα της νομαρχίας .

Πολλά ερωτήματα άφησε  αναπάντητα και αδιευκρίνιστα ο  Νομάρχης όπως για παράδειγμα ο δρόμος σύνδεσης Άνω – Κάτω Γραμματικού, ο οποίος δρόμος δεν έχει γίνει! Σε ότι αφορά τις 213 αναθέσεις των 15.000 ευρώ, τόνισε ότι του δίνει  το δικαίωμα ο Νόμος να προχωρά  σε απευθείας αναθέσεις.

Ο Νομάρχης παρουσίασε τον απολογισμό της δράσης, αναφερόμενος με στοιχεία και αριθμούς στο έργο της θητείας του. Βασικές αρχές, όπως είπε, ήταν: η ισόρροπη ανάπτυξη, η οικονομική ανάπτυξη μέσα από την κοινωνική συνοχή και την προστασία του περιβάλλοντος, η νομιμότητα, η αξιοκρατία και η διαφάνεια.
Διανεμήθηκε σε όλους  ένα έντυπο 43 σελίδων όπου αναφέρονται  αναλυτικά τα έργα. Ο Νομάρχης ευχαρίστησε  τους πολίτες του Νομού, τους συνεργάτες του και τα στελέχη της Νομαρχίας  όπως και τους ανθρώπους των ΜΜΕ.
Σε ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν για τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου είπε, μεταξύ άλλων ότι «φταίει η ΚΕΔ για το Χιονοδρομικό.. προσπαθώ.. είναι αρμοδιότητα της ΕΥΡΩΑΠ αν θα λειτουργήσει ή όχι.. αν δεν δοθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου όμως θα υπάρχει πρόβλημα..». Να σημειωθεί ότι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου είναι στον αέρα διότι από την προηγούμενη αύξηση που είχε δοθεί, δεν έχει διευκρινιστεί σε ποια έργα δαπανήθηκαν τα χρήματα. Γι΄ αυτό και καθυστερεί η υπογραφή.
Επιπλέον το θέμα με την ΕΥΡΩΑΠ βρίσκεται σε αναμονή αφού έχουν γίνει –σύμφωνα με πληροφορίες μας- ανακρίσεις τεσσάρων ατόμων εμπλεκομένων με το θέμα. Σύμφωνα με τις καταθέσεις των παραπάνω  έπονται και άλλοι να  καταθέσουν.
Ακόμη είπε ότι δεν  νιώθει πικρίες και δεν είναι  δυσαρεστημένος από το αποτέλεσμα των  εκλογών όμως «κάποιοι πρέπει να παραιτηθούν.. τον προεκλογικό αγώνα τον  έκανα με 9 συμβούλους, με 2-3 από τη νεολαία ΠΑΣΟΚ και την κόρη μου..». (Ποιους εννοούσε άραγε; Ποιοι πρέπει να παραιτηθούν;).
Ο κ. Καραμάνης υπογράμμισε  ακόμη ότι αν γίνονταν νομαρχιακές  εκλογές (δηλ. αν δεν είχαμε τον «Καλλικράτη») θα έβγαινε ξανά νομάρχης με ποσοστό 60%!
Ολοκληρώνοντας τόνισε ότι «σε 3 μήνες οι πολίτες του  Νομού θα με ψάχνουν..».
Στη συνέντευξη τύπου  παρευρέθηκαν οι Αντινομάρχες κ.κ. Κεχαγιάς, Βερυκούκης, Χατζηλουλούδας και Μπογδάνης, οι Δήμαρχοι Έδεσσας Γ. Σόντρας και Κρ. Βρύσης Γ. Ναυροζίδης, ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θ. Θεοδωρίδης και φίλοι του Μ. Καραμάνη.
Εντύπωση προκάλεσε  η απουσία των νομαρχιακών  συμβούλων, εκλεγμένων με την παράταξη του κ. Καραμάνη, όπως και η απουσία  του Προέδρου της ΕΥΡΩΑΠ, που ήταν αναγκαίο να ήταν παρόν, για να απαντήσει  σε κρίσιμα ερωτήματα για την  λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου.

ΠΗΓΗ  TAS TV .GR

3 σχόλια:

  1. αν δεν γινόταν ο Καλικράτης;;;;;;;
    μα εσύ κ. Καραμάνη Νομάρχα θέλατε την μεταρρύθμιση και κάνατε δηλώσεις υπέρ της μεταρρύθμισης , τώρα...δεν;;;
    γιατι;
    ακολουθούσαμε την γραμμή του κόμματος τότε;
    αν είχες άλλη άποψη αλλά αναγκάστηκες να είσαι υπέρ, καλά έκανε ο κόσμος και σε μαύρισε!!
    τώρα δεν θα σε ψάχνει ο κόσμος εσένα αλλά τον Νομάρχη, διότι ο Καλλικράτης που στήριζες(επι ΠΑΣΟΚ και πολεμούσες επι ΝΔ) θα είναι αποτυχία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. διαβάσαμε παραπάνω ότι:
    Σε ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν για τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου είπε, μεταξύ άλλων ότι «φταίει η ΚΕΔ για το Χιονοδρομικό.. προσπαθώ.. είναι αρμοδιότητα της ΕΥΡΩΑΠ αν θα λειτουργήσει ή όχι.. αν δεν δοθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου όμως θα υπάρχει πρόβλημα..». Να σημειωθεί ότι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου είναι στον αέρα διότι από την προηγούμενη αύξηση που είχε δοθεί, δεν έχει διευκρινιστεί σε ποια έργα δαπανήθηκαν τα χρήματα. Γι΄ αυτό και καθυστερεί η υπογραφή.


    ΚΑΤΑΛΆΒΑΤΕ ΤΩΡΑ;;;
    ΘΥΜΗΘΕΊΤΕ τώρα και ανατρέξτε ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΕΥΡΩΑΠ
    ταχαμου φταίει ο ...(αρμόδιος)ή πως τον έλεγαν, που δεν υπογράφει διότι τάχαμου δεν δουλεύει αρκετά, τάχαμου, και με δελτίο τύπου!!! για να τον πιέσουν.
    ποιον κορόιδευες ρε Τσομπανίδη;
    μάλλον τον εαυτό σου, λες και σε πίστεψε κανένας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΣΕ ΨΑΧΝΟΥΝ ΚΑΡΑΜΑΝΗ ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΘΑ ΚΡΥΒΕΣΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙΣ ΤΟ ΞΥΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)