Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΝΟΛΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ



Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Έδεσσας και η Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων του Νομού Πέλλας συνδιοργανώνουν μια ημερίδα με θέμα:
Ο Μανόλης Τριανταφυλλίδης
και το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει αναφορά στη ζωή και στο έργο του Μανόλη Τριανταφυλλίδη και θα παρουσιαστεί η εκδοτική δραστηριότητα του ιδρύματος. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 18.00 στην αίθουσα του Φ.Σ
« Μ. Αλέξανδρος» στην Έδεσσα.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Α΄ μέρος: 18.00 - 18.45

  • Χαιρετισμοί - προσφωνήσεις

  • Βάσω Μελικίδου (δρ Φιλολογίας - Εκπαιδευτικός, συνεργάτρια του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών): Μανόλης Τριανταφυλλίδης. Η ζωή και το έργο του.

  • Γιώργος Παπαναστασίου (Διευθυντής του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών - Επίκουρος καθηγητής Ιστορικής Γλωσσολογίας του Α.Π.Θ.): Το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών: παρελθόν και μέλλον.

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ: 18.45 - 19.15

Β΄ μέρος: 19.15 - 20.15

·         Αγγελική Λούδη (δρ Φιλολογίας - ερευνήτρια του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών): Οι εκδόσεις του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών για τη Νεοελληνική Λογοτεχνία.

·         Νίκος Λιόσης (δρ Φιλολογίας - ερευνητής του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών): Οι γλωσσολογικές εκδόσεις του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών.

·         Βάσω Μελικίδου (δρ Φιλολογίας - Εκπαιδευτικός, συνεργάτρια του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών): Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών και Λεξικογραφία.

·         Γιώργος Παπαναστασίου (Διευθυντής του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών - Επίκουρος καθηγητής Ιστορικής Γλωσσολογίας του Α.Π.Θ.): Η εκδοτική σειρά “Αρχαιογνωσία και Αρχαιογλωσσία στη Μέση Εκπαίδευση”.


*Στο φουαγέ της αίθουσας θα υπάρχει έκθεση υλικού από το Αρχείο του Μ. Τριανταφυλλίδη και του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών.




Ο Πρόεδρος της Δ. Κ. Βιβλιοθήκης           Η Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων


            Δημήτρης Γιώγας                                        Αντωνία Παπαδάκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)