Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (ΔΗ.ΠΑ.Κ) ΓΙΑΤΡΩΝ Ν. ΠΕΛΛΑΣ


Μια τεράστια επίθεση είναι σε εξέλιξη από την κυβέρνηση, την ΕΕ, το ΔΝΤ και τα κόμματα της πλουτοκρατίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ ενάντια στους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες.
          
           Αξιοποιούν την καπιταλιστική οικονομική κρίση για να ξεμπερδέψουν μια και καλή, ακόμα και από αυτές τις ανεπαρκείς και υποβαθμισμένες κρατικές παροχές στην υγεία.
Με την καθημερινή τους προπαγάνδα για σπατάλες και διαφθορά, με αυθαίρετα και στημένα πολλές φορές στοιχεία, με το «νοικοκύρεμα» των δημόσιων νοσοκομείων, επιδιώκουν να κερδίσουν την ανοχή των λαϊκών στρωμάτων, ώστε να περάσουν ανώδυνα οι άγριες περικοπές στις δημόσιες παροχές στην Υγεία.
           Επιδιώκουν να πληρώσει ο λαός τις συνέπειες της κρίσης, τα χρέη του δημόσιου τομέα της Υγείας, που δημιούργησε η επιχειρηματική δράση στην Υγεία, τα μονοπώλια για τα οποία το κράτος εξασφάλισε απλόχερη χρηματοδότηση, κίνητρα, φοροαπαλλαγές κλπ.

Στο υπό κατάθεση νέο νομοσχέδιο για την Υγεία, η κυβέρνηση προωθεί την ολοήμερη επιχειρηματική λειτουργία των νοσοκομείων, στη βάση του κέρδους. Μειώνεται δραστικά η κρατική ευθύνη στη χρηματοδότηση και έμμεσα η εργοδοτική. Γενικεύεται και αυξάνεται το εισιτήριο των 5 ευρώ. Προβλέπεται η πληρωμή των ασθενών μέσω πιστωτικών καρτών μετατρέποντας τα νοσοκομεία σε πελάτες των τραπεζών. Ανατρέπονται παραπέρα οι εργασιακές σχέσεις καθώς κυριαρχούν οι προσλήψεις επικουρικού ιατρικού και λοιπού προσωπικού.
           
            Τεράστιες ευθύνες έχουν οι ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ και σε άλλες ομοσπονδίες που με τις θέσεις τους, τη στάση τους και την τακτική που ακολουθούν, όχι μόνο δε μπορούν να αντιταχθούν σε αυτή τη βάρβαρη πολιτική, αλλά υπονομεύουν τη δυνατότητα ανάπτυξης της πάλης κατά της αντιλαϊκής πολιτικής.
            Αυτές οι ηγεσίες, κάνουν κριτική σε επιμέρους πλευρές της κυβερνητικής πολιτικής αλλά εντέλει υιοθετούν τα προσχήματα της κυβέρνησης («σπατάλες», «διαφθορά», «μαύρες τρύπες στην Υγεία»). Ο κεντρικός όμως στρατηγικός στόχος ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Κεφαλαίου, που είναι η απαλλαγή κράτους και εργοδοσίας από τη χρηματοδότηση της Υγείας, μένει στο απυρόβλητο.
            Συμφωνούν να πληρώνουν τα ταμεία νοσήλια, οι εργαζόμενοι ασφαλιστικές εισφορές και κατά τα άλλα είναι υπέρμαχοι της «δωρεάν Υγείας». Αρνούνται την μονιμοποίηση των επικουρικών γιατρών, συμβάλλοντας στην συνέχιση της ομηρίας τους. Υπερασπίζονται το εμπορευματοποιημένο σύστημα Υγείας αρνούμενοι την κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία. Στηρίζουν τους δήθεν διαλόγους με το υπουργείο, δίνοντας στην κυβέρνηση το άλλοθι και τη νομιμοποίηση της βάρβαρης πολιτική της. Σπέρνουν αυταπάτες για την δυνατότητα βελτιώσεων στα πλαίσια του συστήματος, με πρωτοστάτη τις δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Σε ότι αφορά την λειτουργία του δικού μας σωματείου, τελευταία παρατηρείται μία κατά τα φαινόμενα σχεδιασμένη, απαξίωση των συλλογικών διαδικασιών και του συνδικαλιστικού μας οργάνου, της Ε.Ν.Ι.Π, κυρίως από τις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού.

            Τα μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η ΕΕ και στηρίζουν ΝΔ-ΛΑΟΣ, είναι αναγκαία για το Κεφάλαιο, όχι για το λαό. Ο μόνος αναγκαίος και ρεαλιστικός δρόμος που υπάρχει για τα λαϊκά στρώματα είναι αυτός που θα μετατρέψει τη σημερινή αγανάκτηση και οργή σε οργανωμένο, αποφασιστικό αγώνα ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής.

            Να μην αποδεχτούμε την αντίληψη ότι τα λαϊκά στρώματα πρέπει να πληρώνουν για  να έχουν περίθαλψη. Σήμερα αυτά που τους παρέχονται, είναι ένα πολύ μικρό μέρος από αυτά  που ήδη έχουν πληρώσει και ένα πολύ μικρότερο μέρος από τον τεράστιο πλούτο που παράγουν  οι ίδιοι και τον κλέβουν οι πλουτοκράτες.  

           Να απορρίψουμε την πολιτική του κέρδους, της ανταγωνιστικότητας, της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας και της Πρόνοιας. Έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε το δικαίωμα του ανέργου, του ανασφάλιστου του μετανάστη, να νοσηλευτεί ανεξάρτητα αν έχει βιβλιάριο ή όχι.

Καλούμε:
·         τους γιατρούς να συσπειρωθούν γύρω από τις θέσεις και το πλαίσιο της ΔΗΠΑΚ και του ΠΑΜΕ
·         στην 24ωρη απεργία στις 10 Φλεβάρη και στην παν-ιατρική απεργιακή κινητοποίηση με την κατάθεση του νέου νομοσχεδίου για την Υγεία εντός του Ιανουαρίου

            ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
  • Να καταργηθούν οι πληρωμές των ασθενών. Κανένας άνεργος ή ανασφάλιστος, που δεν έχει βιβλιάριο ασθενείας, χωρίς δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ο ίδιος και η οικογένεια του.
  • Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύγχρονο σύστημα υγείας πρόνοιας με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και τους εργοδότες! Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην υγεία και την πρόνοια!         
  • Να κοινωνικοποιηθούν τα μονοπώλια στην υγεία, στο φάρμακο, στη Βιοϊατρική τεχνολογία.
  • Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι στους εργολάβους, και με ελαστικές σχέσεις εργασίας, οι επικουρικοί, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να απορροφηθούν όλες οι αποκλειστικές νοσηλεύτριες από το δημόσιο σύστημα υγείας.
  • Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος και τα ελλείμματα. Τα δημιούργησαν τα μονοπώλια με τη βοήθεια των κυβερνήσεων. Να φορολογηθούν τα κέρδη του κεφαλαίου με 45%.
  •  Απαγόρευση των συμβάσεων των ασφαλιστικών ταμείων με τον ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα στην Υγεία.
  • Να καταργηθεί κάθε εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα και των φαρμακευτικών εταιρειών στην εκπαίδευση και επιμόρφωση των ιατρών.
  • 1700€ κατώτερο μισθό καθαρά για τούς νεοεισερχόμενους ειδικευόμενους. Άμεση  πληρωμή  όλων των εφημεριών ως υπερωριακή απασχόληση.
  • Αύξηση θέσεων ειδικευομένων για όλες τις ειδικότητες, με παράλληλη αναγνώριση του χρόνου αναμονής ως συντάξιμου και με επίδομα ανεργίας καθ' όλη την διάρκεια του στο 80% του μισθού.

ΔΗ.ΠΑ.Κ ΓΙΑΤΡΩΝ Ν. ΠΕΛΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)