Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ



Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Α’ ΕΛΜΕ) του νομού Πέλλας ομόφωνα δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στους συναδέλφους καθηγητές του 2ου ΓΕΛ Γιαννιτσών και στον προϊστάμενο του Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, που δοκιμάζονται από την πρόσφατη απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Γιαννιτσών.
Μια απόφαση πρωτοφανή στα χρονικά της Μέσης Εκπαίδευσης σε ολόκληρη την Ελλάδα, που δημιουργεί ερωτηματικά τόσο για τη σκληρότητά της όσο και για το σκεπτικό που οδήγησε τη δικαιοσύνη να καταδικάσει ενέργειες και πράξεις Εκπαιδευτικών που είναι χρόνια τώρα ηθικά δικαιωμένες στη συνείδηση ολόκληρης της Εκπαιδευτικής κοινότητας. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι σύρεται στη δικαιοσύνη ένας ολόκληρος σύλλογος 40 και πλέον εκπαιδευτικών σαν να λειτούργησε μεθοδευμένα με μοναδικό σκοπό μια παράνομη ενέργεια.
Πάγια θέση όλων μας είναι η υπηρέτηση της νομιμότητας που όμως τις περισσότερες φορές και ιδιαίτερα στο επάγγελμα του Δημόσιου Εκπαιδευτικού ισορροπεί στις λεπτές γραμμές που υπάρχουν ανάμεσα στο νόμιμο και το ηθικό και παιδαγωγικά ορθό και πάντα με γνώμονα το συμφέρον του μαθητή.
Αν και στη συγκεκριμένη περίπτωση θεωρήθηκε ότι οι συγκεκριμένοι Εκπαιδευτικοί πρόσφεραν κακή υπηρεσία πράττοντας το ηθικό, τότε ελπίζουμε και ευχόμαστε ότι σε δεύτερο βαθμό θα δικαιωθούν ώστε να ξεπεραστεί το γράμμα του νόμου και να αποκατασταθεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα που διατρέχει οριζόντια την εκπαιδευτική κοινότητα του νομού μας. Ποτέ άλλοτε δεν υπήρξε στο νομό Πέλλας τέτοιο κλίμα σύμπνοιας σε υπόθεση της εκπαίδευσης.
Αυτό και μόνον λέει πολλά.
Συνάδελφοι κουράγιο.

Για το ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ Πέλλας
        Ο Πρόεδρος                         Ο Αντιπρόεδρος                       Ο Γραμματέας


    Λαϊδης Γεώργιος                  Γιόρτσος Γεώργιος                  Σημάδης Ιωάννης

2 σχόλια:

  1. καλά καλά...ίδιοι ήσαστε κι εσείς !!!! τα έχετε ισοπεδώσει όλα, επιβραβεύετε τους αδιάφορους αδικώντας τους επιμελείς μαθητές, δίνετε κίνητρα τεμπελιάς και κοπάνας.
    Αυτή είναι η επίσημη θέση σας;;;;
    Διδάσκετε στούς έφηβους την παρανομία και την ατασθαλία;
    Στέλνω το παιδί μου στο σχολείο για να μορφωθεί ...είσαστε σίγουροι οτι αυτό θα γίνει;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)