Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΡΑΣΧΟΣ ΤΣΑΝΤΑΛΗΣ Η ώρα της αλήθειας




Τώρα που η πάλαι ποτέ δημοτική αρχή του κ. Τουφεγγόπουλου δεν έχει τη δυνατότητα να κρύψει στοιχεία, καθώς δεν έχει πλέον καμία εξουσία, και που οι διωκτικές αρχές ελέγχουν τα πεπραγμένα της στο Δήμο του Εξαπλατάνου για την τετραετία 2007-2010, ήρθε η ώρα να λάμψει η αλήθεια, να μάθουν επιτέλους οι πολίτες τι ακριβώς γινόταν  πίσω από τις πλάτες τους τέσσερα ολόκληρα χρόνια και οι υπεύθυνοι να δώσουν λόγο στη Δικαιοσύνη.
        Χαρακτηριστική περίπτωση είναι οι πολυσυζητημένες αμμοχαλικοστρώσεις που υποτίθεται ότι είχαν γίνει το Δεκέμβρη του 2006 επί δημαρχίας Χρήστου Παλίκογλου στους αγροτικούς δρόμους του αγροκτήματος του Εξαπλατάνου, και που… «πληρώθηκαν» το Μάρτη του 2007 με δήμαρχο τον Σταύρο Τουφεγγόπουλο, όπως εμείς αποκαλύψαμε την Άνοιξη του 2007.
       Για την υπόθεση έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Πρωτόδικων Έδεσσας, διεξήχθη προκαταρκτική εξέταση από τον Ανακριτή της Αλμωπίας και ακολουθεί η σύνταξη του κατηγορητηρίου, ενώ παράλληλα γίνεται έρευνα και από επιθεωρητές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
         Είναι αποκαλυπτικό το γεγονός ότι σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες κατά την προανάκριση, εργολάβος που φέρεται να έχει εκτελέσει μέρος των αμμοχαλικοστρώσεων παραδέχτηκε ενώπιον του Ανακριτή ότι τον Δεκέμβριο του 2006 δεν έκανε καμία αμμοχαλικόστρωση και πως τα χρήματα που πληρώθηκε τον Μάρτη του 2007 τα επέστρεψε στους ανθρώπους του δήμου !!!
          Έπειτα, δέστε τι προκύπτει για την «εκτέλεση» του έργου των αμμοχαλικοστρώσεων τώρα που αποκτήσαμε επιτέλους πρόσβαση στα έγγραφα της Δημαρχιακής Επιτροπής:

Η Δημαρχιακή Επιτροπή του Δήμου Εξαπλατάνου συνεδρίασε στις 8 Δεκεμβρίου 2006 και με πολλαπλές απευθείας αναθέσεις (προϋπολογισμού 6.900 ευρώ η καθεμία) μοίρασε σε εργολάβους της επιλογής της προσκείμενης στον κ. Τουφεγγόπουλο πλειοψηφίας τις αμμοχαλικοστρώσεις συνολικού προϋπολογισμού 120.000 ευρώ.
Να θυμίσουμε πως στη Δημαρχιακή Επιτροπή πρόεδρος ήταν αυτοδίκαια ο τότε δήμαρχος Χρήστος Παλίκογλου, αλλά δεν είχε με το μέρος του την πλειοψηφία των μελών της, καθώς τις απόψεις του υποστήριζε μόνο ο τότε δημοτικός σύμβουλος Ιορδάνης Δονικίδης. Οι άλλοι δύο δημοτικοί σύμβουλοι από την παράταξη του, ο Αθανάσιος Τσιώνης και η Ελένη Αλεξόγλου, είχαν συνταχτεί σε όλα με τον τότε εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης Βασίλη Αντωνιάδη και συγκροτούσαν την πλειοψηφία της Δημαρχιακής Επιτροπής.
Τα συμφωνητικά των αναθέσεων υπογράφτηκαν στις 11 Δεκεμβρίου 2006.
Στις 14 Δεκεμβρίου 2006 στάλθηκαν στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας οι αποφάσεις με τις αναθέσεις.
Στις 19 Δεκεμβρίου 2006 φτάνουν οι απαντήσεις της Περιφέρειας που εγκρίνουν τις αναθέσεις.
Μέσα σε τρεις μέρες (!!!!) εκτελούνται αμμοχαλικοστρώσεις συνολικού ύψους 120.000 ευρώ και στις 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2006 συντάσσονται και υπογράφονται τα Πρωτόκολλα Παραλαβής!!!   

Σε ποιον να διηγηθείς τέτοια ιστορία και να σε πιστέψει;;;
         Πώς είναι δυνατό να εκτελεστεί τέτοιο έργο, με τέτοιο προϋπολογισμό και σε συνθήκες βαρυχειμωνιάς μέσα σε δύο μόνο μέρες, ενώ στην τρίτη ημέρα συντάχθηκαν τα πρωτόκολλα παραλαβής;;;
        Μόνο να περιηγηθείς τους χώρους της δουλειάς τρεις μέρες δεν φτάνουν !!!


                           ΠΑΡΑΣΧΟΣ ΤΣΑΝΤΑΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)