Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Λάκης Προκοπίδης:Περικοπές των προϋπολογισμών των Ομοσπονδιών

Ο Πρόεδρος του Φ.Ο.Αριδαίας κ. Προκοπίδης Ευάγγελος(δεξιά στη φωτο), στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις πολύ μεγάλες περικοπές των προϋπολογισμών των Ομοσπονδιών και  στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σωματεία στην λειτουργία τους.Συγκεκριμένα:

Άγιε Πατέρα
    Εκλεκτοί προσκεκλημένοι

    Κυρίες & Κύριοι

    Αγαπητές αθλήτριες- αγαπητοί αθλητές
    Θα ήθελα και εγώ με την σειρά μου να σας καλωσορίσω και να σας ευχηθώ για το νέο έτος  Υγεία- ευτυχία- περισσότερη αισιοδοξία και για τους νεαρούς αθλητές & αθλήτριες πρόοδο στα μαθήματά  και τον αθλητισμό.
    Για πρώτη φορά η πόλη της Αριδαίας διοργανώνει την ετήσια εκδήλωση της ΕΚΑΣΚΕΜ, μία εκδήλωση που έχει γίνει θεσμός και την οποία αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι άνθρωποι του τοπικού μπάσκετ.
    Μια εκδήλωση που πραγματοποιείται στην Αριδαία, δικαιωματικά θα έλεγα, καθώς η ομάδα του ΦΟΑ την προηγούμενη χρονιά αναδείχθηκε πρωταθλήτρια σε δύο από τα έξη αγωνιστικά πρωταθλήματα της Ένωσης. Των Εφήβων και των Κορασίδων.
    Η χρονιά που πέρασε ήταν μια δύσκολη χρονιά για τον Ελληνικό αθλητισμό. Τεράστιες περικοπές στους προϋπολογισμούς των Ομοσπονδιών. Ελάχιστα χρήματα για την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού & σωματειακού αθλητισμού.
    Αυτό που μας στεναχωρεί όμως πιο πολύ, είναι το γεγονός που διαπιστώνουμε κάθε μέρα. Ότι πλέον ο αθλητισμός δεν είναι στις προτεραιότητες της Πολιτείας.
    Παρ΄ όλα αυτά, ακούμε βαρύγδουπες δηλώσεις Κυβερνητικών παραγόντων ότι το Κράτος στηρίζει τον αθλητισμό.
    Πως τον στηρίζει, όταν τα σωματεία έχουν να λάβουν τις επιχορηγήσεις  των τελευταίων τεσσάρων ετών, όταν τα σωματεία δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ για τις περσινές και φετινές τους μετακινήσεις, για τις οποίες αυτά έχουν καταβάλει δεκάδες χιλιάδες.
    Όταν περικόπτει όλα τα κίνητρα από τους αθλητές;
    Δυστυχώς, τον Ελληνικό ερασιτεχνικό αθλητισμό στηρίζουν τα σωματεία και οι οικογένειες των αθλουμένων. Τα σωματεία που με πόνο ψυχής, εξασφαλίζουν τα απαραίτητα έσοδα για την λειτουργία τους. Και οι οικογένειες που δαπανούν ένα μέρος του οικογενειακού τους προϋπολογισμού για την άθληση των παιδιών τους.
     Έτσι λοιπόν βλέπουμε ότι το αθλητικό οικοδόμημα συνεχώς συρρικνώνεται και πολλά σωματεία αδυνατούν να αντεπεξέλθουν και σταματούν την δραστηριότητά τους.
    Κυρίες και Κύριοι
    Ο Φιλαθλητικός Όμιλος Αριδαίας, με την ευκαιρία της σημερινής εκδήλωσης, αποφάσισε να απονείμει τιμητικά έπαθλα σε δύο προσωπικότητες με ξεχωριστή προσφορά στον σύλλογο.
-Στον κ. Νικόλαο Ζούρο. Ο κ. Ζούρος δεν κατάγεται από την περιοχή μας, δεν δραστηριοποιείται οικονομικά στην ευρύτερη περιοχή. Ασχολείται με την ναυτιλία και τυχαία γνώρισε το 2003 την δραστηριότητα του συλλόγου μας και έκτοτε μας ενισχύει οικονομικά και ηθικά. Στην δράση του κυριαρχεί το στοιχείο της κοινωνικής αλληλεγγύης, της κοινωνικής ευθύνης και προσφοράς.
Τον ευχαριστούμε εκ μέρους της τοπικής κοινωνίας για ότι έχει κάνει γι΄ αυτήν  και τον ευχόμαστε ο Πανάγαθος να του χαρίζει πλούσια τα ελέη του.
-Στον κ. Κώστα Κορομηλά, παλιό αθλητή του συλλόγου μας. Αγωνίστηκε στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του συλλόγου μας, στο ανοικτό γήπεδο του διοικητηρίου. Διακρινόταν για την ευστοχία του και για την επιμονή του.
Όταν σταμάτησε τον αθλητισμό ασχολήθηκε με την διαιτησία και έφθασε στα ύψιστα επίπεδα διάκρισης, σφυρίζοντας σε παγκόσμιες και Ολυμπιακές διοργανώσεις, κάνοντας όλους εμάς τους φίλους του Αριδαία να τον καμαρώνουμε.
    Κυρίες και Κύριοι
    Η σημερινή ημέρα, είναι μια ξεχωριστή ημέρα για την περιοχή.
    Τιμάται ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου μας κ. Τσιρόπουλος.
    Αναγνωρίζεται η πολύτιμη προσφορά του στην αθλούμενη νεολαία της περιοχής.
    Αποτελεί για όλους εμάς τους νεώτερους διοικητικούς παράγοντες το φωτεινό παράδειγμα,  για την λειτουργία του συλλόγου.
    Θητεύσαμε πολλά χρόνια δίπλα του. Μας  δίδαξε τον δρόμο με τον  οποίο οφείλουμε να πορευόμαστε, στηριζόμενοι σε ηθικές αξίες, αρχές και ιδανικά. Αυτόν τον δρόμο ακολουθούμε.    Τον ευχαριστούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)