Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

K. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΥΔΡΑ:ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΧΕΔΙΟ Η ΑΓΡΟΤΙΑ


  
ΤΗΝ πεποίθησή του οτι η αγροτιά έχει μέλλον ,αρκει να γίνει σωστός σχεδιασμός και να ενισχυθούν όσοι πραγματικά παράγουν εξέφρασε από τη Σκυδρα, μιλώντας στο κατάμεστο πνευματικό κέντρο ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης.Η υφυπουργός Θ. Τζάκρη στη τοποθέτησή της περιέγραψε στον υπουργό την΄ δύσκολη  κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι αγρότες.




 Μεταξύ άλλων ο κ. Σκανδαλίδης τάχθηκε υπέρ των συμπράξεων και ενώσεων του αγροτικού κόσμου, που θα οδηγήσει στη διεπαγγελματική οργάνωση του κλάδου, γεγονός που όπως είπε, θα επιτρέψει την καλύτερη διακίνηση των προϊόντων αγροτών και κτηνοτρόφων και την ενίσχυση της διαπραγματευτικής τους δύναμης,
Το σήμα για την εντατικοποίηση των ελέγχων στα σύνορα και τα λιμάνια της χώρας, με στόχο να παταχθεί το φαινόμενο των ελληνοποιήσεων, έδωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,
Χαρακτηρίζοντας αδιανόητο το να λειτουργεί γραφείο στην Κεντρική Αγορά της Αθήνας, από όπου και μπαίνουν οι σφραγίδες που «βαφτίζουν» ελληνικά διάφορα προϊόντα, ο κ. Σκανδαλίδης εξέφρασε την αποφασιστικότητά του για πάταξη του φαινομένου των ελληνοποιήσεων και με την ηλεκτρονική διασύνδεση των σφαγείων, αλλά και την εφαρμογή της μεθόδου της ισχνηλασιμότητας.

Τονίζοντας δε ότι η Ελλάδα διαθέτει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι των άλλων χωρών, σε υπέδαφος και πρώτη ύλη, ο κ. Σκανδαλίδης σημείωσε ότι οι ξένοι επενδυτές μας προτιμούν μεν, αλλά θα πρέπει και εμείς σαν χώρα να επενδύσουμε στο προϊόν μας. Επιπλέον ο υπουργός υπογράμμισε στην ομιλία του ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης εντείνεται στην επίλυση τριών θεμάτων, που αφορούν τον εφοδιασμό των ζωοτρόφων, την αστάθεια των τιμών και τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Σημείωσε δε ότι η οριοθέτηση της φυτικής από τη ζωική παραγωγή είναι ένας κρίσιμος τομέας για το υπουργείο και τόνισε ότι με το που θα επιτευχθεί θα προσαρμοστούν και οι ανάγκες της κάθε περιφέρειας και έτσι τα κονδύλια θα διατίθενται στοχευόμενα. «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ, από το 2013», επεσήμανε.

Ο ίδιος δε ξεκαθάρισε ότι η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης «δουλεύει» για τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος, παροχή ευκαιριών σε νέους που θέλουν να ασχοληθούν με τη γη και την ενίσχυση της μεταποίησης και πρωτογενούς τομέα. Σημείωσε δε ότι το θέμα των αδειοδοτήσεων πρέπει να επιλυθεί το συντομότερο δυνατό και στο πλαίσιο αυτό επανέλαβε την πρόθεση του υπουργείου για την εφαρμογή του
fast track.

Χαρακτηρίζοντας ήρωες τους αγρότες της νησιώτικης και ορεινής ζώνης, ο κ. Σκανδαλίδης κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους να στηρίξουν την ελληνική κτηνοτροφία, που χαρακτήρισε και "πεμπτουσία» της ελληνικής γεωργίας.
 
Όπως δήλωσε ο κ. Σκανδαλίδης: «κορυφαίο δείγμα γραφής του τελευταίου 5μήνου το γεγονός ότι οι αγρότες δεν βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα παρά τη δραματική πτώση εισοδήματα στα μικρά και μεσαία στρώματα. Αυτές τις ημέρες ψηφίζεται το Μητρώο Εμπόρων, που θα σπάσει τις διαδικασίες των μεσαζόντων, ενώ πριν το Πάσχα θα ψηφιστεί και το νέο πλαίσιο των αγροτικών συνεταιρισμών. Για πρώτη φορά γίνεται διαχωρισμός στα προγράμματα αυτά ανάμεσα σε νέους αγρότες και άλλους γεωργούς. Αυτό είναι μια προνομιακή πράξη για τους νέους αγρότες, για να μπορέσουν να συνεχίσουν αυτοί που αξιοποίησαν το πρώτο ακριβώς σχέδιο. Θέλουμε σταδιακά να εντάξουμε στα νέα προγράμματα, μέσα από τα σχέδια βελτίωσης, όλους αυτούς που πραγματικά προχώρησαν τις επενδύσεις τους. Τον Μάρτιο θέλουμε, παράλληλα με τα περιφερειακά συμβούλια, που θα ξεκινήσουν ανά περιοχή για το λεγόμενο "καλάθι προϊόντων" κάθε περιφέρειας, να συζητήσουμε πώς όλη η Β.Ελλάδα θα εξελιχθεί σε εμπορικό κέντρο αγροτικής ανάπτυξης, που θα περιέχει διαμετακομιστικό κέντρο, αλλά και κέντρο Καινοτομίας. Το θέμα το συζητήσαμε και στο Ισραήλ και σε άλλες χώρες, ώστε όλες οι υποδομές εδώ στη Θεσσαλονίκη -πχ, κέντρα και ινστιτούτα καινοτομίας- να ενταχθούν σε ένα καινούργιο πρόγραμμα».
Τέλος αναφερόμενος στην ATEBank, ο κ. Σκανδαλίδης, δήλωσε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι η τράπεζα να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο και ταυτοχρόνως να ολοκληρώσει με επιτυχία το σχέδιο εξυγίανσής της, λειτουργώντας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Δεν μπορεί και στο δημόσιο που θα μείνει, να παίρνει εντολές από το κράτος, π.χ. για τα επιτόκια».

1 σχόλιο:

  1. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Κε ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗ Η ΑΤΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ
    ΩΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ,
    ΓΙΑΤΙ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ;;;
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΞΕΚΛΗΡΙΣΜΑ ΤΟΥΣ, ΔΗΛΑΔΗ Γ(ΚΑΠ) ΚΑΙ ΚΑΤΩ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)