Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Ραντεβού με την ιστορία ο ΠΑΟΚ Γιαννιτσών στην Δʼ εθνική.

Ο πρωταθλητής της κανονικής περιόδου ο ΠΑΟΚ Γιαννιτσών βγήκε αλώβητος από τα μπαράζ ανόδου και ανέβηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Δʼ εθνική.



Η ομάδα του Πολυχρόνη Χαραλαμπίδη κέρδισε τον άλλοτε κραταιό Εδεσσαϊκό που πήγε στα μπαράζ με μειονέκτημα έδρας και παρότι 2 φορές κέρδισε σπάζοντας αυτό το μειονέκτημα, τις έδρες( Πρ. Ηλίας- Πέλλα) την Τρίτη έχασε για 3η φορά στις 3 μεταξυ τους αναμετρήσεις φέτος από τον ΠΑΟΚ Γιαννιτσών, αυτή την φορά με  1-0 και δεν κατάφερε το αυτονόητο γιαυτόν που ήταν ο στόχος της ανόδου.
Έτσι ο Δαβίδ κέρδισε για ακόμα μια φορά στην ιστορία τον Γολιάθ και ο πρωταθλητής πέρσι της Αʼ κατηγορίας ΠΑΟΚ Γ> μέσα σε 2 χρονιές παίρνει 2 πρωταθλήματα και 2 ανόδους.
Το παιχνίδι είχε πάθος , δύναμη, πολλές αψιμαχίες  και 4 κόκκινες κάρτες οι 2 στο 90ʼ και οι άλλες 2 στις καθυστερήσεις και φυσικά και  λίγο από ποδόσφαιρο. Μια που το άγχος επικράτησε της τεχνικής και του θεάματος και οι παίκτες των 2 ομάδων αγωνιστικά έμειναν σε ρηχά νερά.
Ο ΠΑΟΚ Γιαννιτσών και ο Εδεσσαικός δημιούργησαν από 2 έκαστος ευκαιρίες , όμως πιο εύστοχος,  ο γηπεδούχος ΠΑΟΚ Γιαννιτσών πήρε τη νίκη, με σκόρερ τον νεαρό Νταλή, που έστειλε  τους οπαδούς του δικεφάλου των Γιαννιτσών στα ουράνια και στην Δʼ εθνική.
Η προσέλευση του κόσμου ήταν συγκλονιστική, ο κόσμος γέμισε το γήπεδο του Εθνικού Γιαννιτσών που φάνηκε μικρό για την προσέλευση του κόσμου. Πάνω από 1000 φίλαθλοι βρέθηκαν στο γήπεδο καμία 200 από την Έδεσσα.
Ο ΠΑΟΚ Γιαννιτσών πήρε την άνοδο έχοντας το απόλυτο στην έδρα του 16 νίκες (μαζί με το μπαράζ) σε ισάριθμές αναμετρήσεις, δεν είναι και λίγο πράγμα και σίγουρα αυτό από μόνο του τα λέει όλα.
Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Εδεσσαϊκό ,να δείχνει ότι πατά καλύτερα. Χάνοντας μοναδική ευκαιρία με τον Γκεοργκιεφ,  που βγήκε από δεξιά μόνος του πλάσαρε τον Ουγκανεζωφ όμως η μπάλα πέρασε σύριζα άουτ.
Στο 23ʼ ο διαιτητής αποβάλει απευθείας τον Ρομάντζο του Εδεσσαϊκού με υπόδειξη του βοηθού που είδε χτύπημα εκτός φάσης στον Βένο που είδε και αυτός την κίτρινη κάρτα.
Στο 35ʼ έγινε το 1-0 όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Τσάλμα Χ. αμυντικός του Εδεσσαϊκού δεν έδιωξε καλά την μπάλα που έφτασε από πάσα του Τσάλμα στον Νταλή που από κοντά με σουτ άνοιξε το σκορ.
Στο 45ʼ ο διαιτητής Αλατζάς έχασε για λίγο το ματς και λίγο έλειψε να γίνει γενική σύρραξη εκεί στοίχισε την αποβολή του βαρύ πυροβολικού του ΠΑΟΚ Τσάλμα με κόκκινη προς έκπληξη πολλών. Πιο συγκεκριμένα ο Τσάλμας Χ έγινε αποδέκτης της μπάλας λίγο έξω από την περιοχή και ανατρέπετε από τον Γεώργιου που κατά λάθος πατά τον πεσμένο Τσάλμα Χ. εκεί κάποιοι παίκτες του ΠΑΟΚ ζήτησαν τον λόγο από τον παίκτη του Εδεσσαϊκού παρενέβη ο Γιαντζής που τζαρτζαρίστηκε με τον Τσάλμα πέφτοντας στο έδαφος χωρίς πιάνοντας το πρόσωπο του εκβιάζοντας την κάρτα μια που δεν υπήρχε σε καμία περίπτωση χτύπημα αντιπάλου στο πρόσωπο του. Μετά από 5 διακοπής  και αφού ο βοηθός έλεγε ότι δεν υπάρχει παράβαση ο Αλατζάς πήρε την φάση πάνω του αποβάλλοντας τον Τσάλμα Γ. εκεί δημιουργήθηκε μια σύγχυση άλλα με την παρέμβαση των ψυχρεμοτέρων συνεχίστηκε το ματς.
Στο 61ʼ ο Αλατζάς χάρισε την κόκκινη στον Γιαντζη που έκανε ένα σκληρό μαρκάρισμα (έχοντας κίτρινη κάρτα) χαρίζοντας του την 2η.
Στο 60ʼ φάουλ του Χαλεπούδη σουτ από κοντά του Καλαϊτζή, υποχρεώνει τον Πασχαλίδη να δείξει την μεγάλη κλάση του διώχνοντας σε κόρνερ. Κρατώντας το 1-0.
Στο 73ʼ ο Εδεσσαϊκός έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν κοντινά διαδοχικά σουτ του Καπαγιάρογλου  αποκρούουν τα σώματα παικτών του ΠΑΟΚ και από πολύ κοντά σε κενό σχεδόν τέρμα ο Παπαγεωργίου αστοχεί.
Στο 90ʼ αποβάλλεται με 2η κίτρινη ο Πεχλιβάνης γιατί έπιασε την μπάλα με το χέρι.
Ενώ στο 2ʼ των καθυστερήσεων ο Εδεσσαϊκός έμεινε με 8 παίκτες γιατί αποβλήθηκε με 2η κίτρινη για εξύβριση ο Τσόρμπας του Εδεσσαϊκού.
Διαιτητής ήταν ο Αλατζάς με αρκετά λαθάκια , βοηθοί ήταν ο Θεοδώρου και Γεωργίου 4ος ο Μιχαηλίδης
ΠΑΟΚ Γιαννιτσών (Χαραλαμπίδης): Ουγκανεζωφ, Πατσαβούδης, Καλαιτζής Σ, Κάζογλου, Βένος, Νταλής, Καλαιτ΄ζης Χρ (88ʼΜεκόλι) , Τσιτζαερλής ( 60ʼ Βέρα) , Τσάλμας Ι, Χαλεπούδης, Τσάλμας Χ (72ʼΚαρπάτσης)
Εδεσσαϊκός (Ασλανίδης): Πασχαλίδης, Ιωσηφίδης, Καπαγιάρογλου, Γεωργίου, Πεχλιβάνης, Γιαντζής (55ʼΠαπαγεωργίου), Τσόρμπας, Λούσης, Γκεοργκιεφ,  Ρομάντζης , Λαμπρίδης, (55ʼΠαλιμάνης)

Γιώργος Χατζηχρήστος
Φώτο www. matiespellas.gr

3 σχόλια:

  1. agnvristos o edessaikso ystera apo ta apanvta mperaz poy edose kontra ston profhth kai thn pella. den ginetai na nikaei kai thn antipalh omada kai thn diaithsia. perastika kai toy xronoy. kamia allh malakia k.alkh mhpos exeis sto myalo soyq kala re ampale otan ebgales thn prokhrhjh me poion thn syszhthsesq me thn geitonisaq kai na mhn jexniomaste, na xairese ton Alatza. parton gia idietero soy, na allhloplenete ta podia sas. alkh tora petyxes aei sto spiti soy agori moy.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΩΡΓΟ ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΝΗΣ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΡΟΜΑΤΖΗ. Ο ΕΠΟΠΤΗΣ ΥΠΟΔΗΞΕ ΣΤΟΝ ΔΙΑΙΤΙΤΗ ΟΤΙ ΕΦΤΗΣΕ ΑΝΤΗΠΑΛΟ ΚΑΙ ΕΤΡΕΞΑΙ Ο ΑΛΑΤΖΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΑΙΒΑΛΕ. ΤΟΡΑ ΠΩΣ Ο ΕΠΟΠΤΙΣ ΣΤΑ 35 ΜΕΤΡΑ ΗΔΕ ΤΟΝ ΡΟΜΑΤΖΗ ΝΑ ΦΤΗΝΗ ΤΟΝ 51 ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΔΕ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΤΟΝ ΕΠΗΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΙΜΟ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΟΠΩς ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΤΕΛΗΑ ΔΙΑΤΗΣΗΑ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΘΟΔΙΓΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΟΥΣΙΚΗΡΟΥ, ΠΟΥ ΘΑ ΝΙΚΟΥΣΕ Ο ΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΕΒΓΑΙΝΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Ο ΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ Ο Κ. ΝΟΥΣΙΚΗΡΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΕΓΚΙΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΗΤΑΝ ΣΤΙΣ ΚΕΡΚΙΔΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΖΑΡΟ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΥΓΟΥΣΑΙ ΤΟΝ ΑΛΑΤΖΑ ΝΑ ΑΠΟΒΑΛΗ ΤΟΥΣ ΠΕΧΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΦΗΡΗΖΗ ΤΑ ΦΑΟΛ ΠΟΥ ΓΗΝΟΝΤΑΝ, ΓΙΑ Ε ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΟΡΕΟ ΠΕΧΝΗΔΗ ΚΑΙ ΝΑ ΝΗΚΗΣΗ Ο ΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ, ΓΑΙ ΝΑ ΧΑΡΟΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΗΔΗΑ ΤΟΥ ΧΩΡΗΟΥ, ΠΟΥ ΘΑΙΛΑΝΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΑΘΛΗΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΖΩΡΗ. ΕΦΤΗΧΩΣ ΠΟΥ Ο ΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΑΘΛΗΤΙΣ ΚΑΙ ΣΟΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΗΣ ΕΠΣΠ, ΩΜΟΣ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΘΑ ΤΟ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ. ΕΒΑΛΑΝ ΤΟΝ ΕΔΕΣΣΑΙΚΟ ΝΑ ΝΙΚΑΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΗΠΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΣΗΑ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ. Ε ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑΙ ΠΑΝΤΑ. ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΩΡΗΑ ΤΟΥΣ. ΑΛΛΑ ΒΓΗΚΑΝΑΙ ΚΑΠΙΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΗ ΚΑΙ ΕΒΡΗΖΑΝ ΤΟΝ ΑΛΑΤΖΑ ΠΑΤΟΚΩΡΦΑ, ΔΕΝ ΛΕΟ ΜΕ ΟΣΑ ΕΚΑΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΧΗΡΗΣΤΗ ΔΙΑΤΗΣΗΑ ΤΟΥ ΤΟ ΑΞΗΖΕ, ΑΝ ΟΜΩΣ ΑΥΤΗ ΝΟΜΗΖΟΥΝ ΟΤΙ ΚΕΡΔΗΣΑΝ Ή ΟΤΙ ΟΦΈΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΑΣΜΕΝΗ. ΝΟΜΗΖΟ ΟΤΙ ΤΟΝ ΠΗΚΑΡΑΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΩ ΒΑΘΜΩ ΠΟΥ ΕΚΑΨΑΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥΣ. ΩΜΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΗΠΤΟΣΗ Η ΑΛΑΤΖΑΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΕΛΟΣ ΑΝΑΞΗΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΕΤΗΟ ΠΕΧΝΗΔΗ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΟΠΟΙ ΤΟΥ ΕΔΕΣΣΑΙΚΟΥ -ΑΝ ΜΠΩΡΟΥΝ- ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΗΛΟΥΝ ΣΤΟ ΣΠΗΤΗ ΤΟΥ. Ο ΑΝΘΡΟΠΟΣ ΑΞΗΖΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΑΙΝΗ ΠΗΑΤΑ, ΤΗΠΟΤΑ ΑΛΛΩ. ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΝ ΒΡΗΖΑΝΕ ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΙΚΕ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΩΝ ΠΕΚΤΩΝ, Ο ΑΘΛΗΟΣ; ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ, ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΡΑΒΥΣΟΣ-ΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ 2-3, ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΨΑΛΟΣ-ΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ 2-2 ΝΑ ΖΗΜΗΩΣΗ ΤΟΝ ΕΔΕΣΣΑΙΚΟ. ΤΟΡΑ ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΡΥΤΗΡΗΑ ΕΠΗΛΑΙΧΤΗΚΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΙΓΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΝΑ ΣΦΥΡΗΞΗ ΤΟΝ ΤΕΛΗΚΟ, ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ο Κ, ΝΟΥΣΗΚΥΡΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΔΕΣΣΑΙΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΕΡΟΦΗΛΟΥΣ. ΒΕΒΑΙΑ ΜΑΘΑΙΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΟΤΑΝ ΤΑ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ. Ο Κ.ΝΟΥΣΗΚΥΡΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΛΟΥΣΤΗ ΚΑΝΟΝΗΚΑ ΤΟΝ Κ.ΑΛΑΤΖΑ ΚΑΙ ΤΟΝ Κ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ. ΤΩΡΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΔΑΚΙ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΕΜΠΗΡΙα πως προεκυψε να παιζει τελικο, ΜΟΝΟ Ο Κ.ΑΛΚΗΣ ΤΟ ΞΕΡΗ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΗΠΤΟΣΙ, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΙΤΗΤΙΣ Γ΄ΕΘΝΗΚΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΑΝΗΔΕΟΣ, ΠΟΥ ΧΑΛΑΣΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΠΟ ΤΟ 20 ΛΕΠΤΟ. ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΣΕΣ Κ. ΑΛΚΗ ΜΕ ΤΑ ΗΛΗΘΙΑ ΠΛΕΥ ΟΦ, ΠΟΥ ΕΒΑΛΕΣ ΤΟΝ ΕΔΕΣΣΑΙΚΟ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΤΕΤΑΡΤΗ-ΚΗΡΙΑΚΗ. ΚΑΛΥΝΗΧΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ; Ο ΕΔΕΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΑΪΚΟΣ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ ΤΕΤΑΡΤΟΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΜΠΑΡΑΖ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΣΧΟΛΙΟΤΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΑΡΦΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ; ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ..ΑΜΑΝ ...ΝΙΣΑΦΙ...ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ...ΚΟΥΚΟΥ-ΚΟΥΚΟΥ-ΚΟΥΚΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)