Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Επιστολή διαμαρτυρίας του Προέδρου του Πανελληνίου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας κυρίου Ανέστη Αναστασιάδη

 Tην παρακάτω
επιστολή  διαμαρτυρίας απέστειλε ο Προέδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας  Ανέστης  Αναστασιάδη ς:




1ον  Προς : Πρόεδρο του Ε.Ο.Τ. Νικόλα Κανελλόπουλο
2ον Κοινοποίηση : Γραφείο Υφυπουργού κυρίου Γιώργου        Νικητιάδη
3ον Κοινοποίηση : Λουτροπόλεις και Μ.Ε.

Θέμα : Λουτροπόλεις  δίχως νόμιμες  άδειες λειτουργίας βάσει  «Νομός Πετραλιά 2006 περί ανάπτυξης Ιαματικού θεραπευτικού  τουρισμού».

Κύριε πρόεδρε εδώ και χρόνια προσπαθούμε 1ον να  αναπτύξουμε τις Ελληνικές λουτροπόλεις και μετά να τις προβάλουμε σε όλο τον κόσμο για το αγαθό της φύσης που έχει αυτός ο τόπος .

Επίσης θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι η υγεία δεν έχει σύνορα, και ασφαλώς οι λουτροπόλεις του κόσμου δεν έχουν σύνορα γιατί απλά αφορούν την υγειά του κάθε ανθρώπου όπου Γης.

Επίσης γνωρίζετε ότι παρά τις εξαγγελίες του κυρίου Υπουργού για νέο νομοσχέδιο και μάλιστα με την συνεργασία του Υπουργείου Υγείας έως και σήμερα έχουν μείνει μόνο οι εξαγγελίες. Το αποτέλεσμα είναι οι Ελληνικές λουτροπόλεις πλέον να λειτουργούν χωρίς άδεια με βάσει τον ισχύοντα νόμο 2006 αφού καμιά μα καμιά Ιαματική Πηγή εδώ και 4 χρόνια δεν έχει προχωρήσει στην αναγνώριση  που προβλέπει αυτός ο Νόμος.

Την ευθύνη κύριε Πρόεδρε για την λειτουργία  δεν την έχουν μόνο οι κατέχοντας την κάθε λουτρόπολη, είτε είναι δήμος είτε ιδιώτης, αλλά την έχετε και εσείς σαν οργανισμός μιας και την κυριότητα την έχει ο ΕΟΤ και όχι αυτοί που μέχρι σήμερα λειτούργησαν τις λουτροπόλεις.

Η δική μας παρέμβαση ως «Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας» γίνετε σήμερα κύριε πρόεδρε, γιατί σε λίγες μέρες όλες οι λουτροπόλεις θα είναι έτοιμες για να δεχθούν λουόμενους από όλα τα μέρη του κόσμου, και δεν νοείτε λουτρόπολη να λειτουργεί δίχως άδεια.

Στο εξής, και αυτό τονίσαμε στην αρμόδια υπηρεσία του ΕΟΤ σε τηλεφωνική επαφή που είχαμε, επειδή οι λουτροπόλεις είναι περίπου μικρά νοσοκομεία αν κάτι συμβεί ασφαλώς την ευθύνη θα την έχετε και εσείς, γιατί δεν κάνατε σύμφωνα με τον νόμο τον έλεγχο νομιμότητας της κάθε Ιαματικής μονάδας .

Επίσης με αυτήν μας την επιστολή καθιστούμε υπευθύνους και τους δήμους που είναι υπεύθυνοι για την λειτουργία, αλλά και τους ιδιώτες που είναι αφεντικά σε μερικές λουτροπόλεις. Επίσης όπως ασφαλώς θα γνωρίζετε κύριε πρόεδρε, οι περισσότερες λουτροπόλεις στην Ελλάδα δέχονται λουόμενους σχεδόν όλο τον χρόνο και κάνουν την δουλειά τους δίχως το σήμα του ΕΟΤ.

Ένα άλλο τρελό που συμβαίνει ενώ υπάρχει εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας από τον ΕΟΤ, και εκεί λέει με λεπτομέρειες το πώς πρέπει να λειτουργεί η λουτρόπολη, εμείς σας ενημερώνουμε ότι  όποια  λουτρόπολη και αν επισκεφτήκαμε κανένας δεν εφαρμόζει τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας εκτός από τα λουτρά Σιδηροκάστρου  με αποτέλεσμα σχεδόν όλοι να παρανομούν.

Δεν θέλουμε με αυτήν την επιστολή μας κύριε πρόεδρε να χαλάσουμε την σούπα της κάθε Ιαματικής μονάδας, οπού όλοι γνωρίζουν το τι μάχες  δίνουμε σε καθημερινή βάση σαν Σύλλογος  για την ανάπτυξη και προβολή αυτού του πλούτου, αλλά προσοχή στην   σωστή λειτουργία του θεραπευτικού μας τουρισμού και όχι αυτό που γίνετε σήμερα, και αυτό τονίζουμε πάντα σε κάθε μας  επίσκεψη σε λουτρόπολη.

Γνωρίζουμε επίσης  τις προθέσεις του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού και του Υφυπουργού Κυρίου Νικητιάδη να καταθέσουν σύντομα νέο νομοσχέδιο για διαβούλευση, αλλά και αν γίνει αυτό κύριε πρόεδρε  οι λουτροπόλεις θα έχουν νέο νόμο το συντομότερο γύρω στον Οκτώβριο μήνα με αποτέλεσμα οι λουτροπόλεις όλη την λουτρική περίοδοι να λειτουργούν δίχως νόμιμες άδειες.
Επίσης  δεν ξέρουμε και πως θα πληρώνουν το προσωπικό και πως θα προσλάβουν προσωπικό σε έναν φορέα που δεν είναι νόμιμος  ακόμη και τα Ε.Τ.Α. ΑΕ που σήμερα έχουν στα χέρια τους αρκετές λουτροπόλεις .

Ζητούμε κύριε πρόεδρε 1ον αν μπορέσετε για όλα αυτά τα θέματα που θίξαμε  να δώστε έστω και προσωρινή απάντηση και ασφαλώς και ενημέρωση και 2ον να μας ενημερώστε αν πράγματι κάτι νέο ετοιμάζετε σχετικά με το Νομοσχέδιο.

Και ένα άλλο που ζητούμε και νομίζουμε ότι είναι υποχρέωση σας, είναι ότι σε κάθε μας επιστολή θα πρέπει δεοντολογικά να περνούμε κάποια απάντηση  και όχι να μας αγνοείτε, και αυτό το τόνισε ο κύριος πρωθυπουργός σχετικά με την καλή λειτουργία των οργανισμών.

Εμείς σαν Πανελλαδικός Σύλλογος Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας και ελπίζουμε και οι άλλοι  φορείς  θα συνεχίσουμε τον ωραίο μας αλλά και δύσκολο αγώνα, ελπίζοντας ότι το αρμόδιο Υπουργείο το γρηγορότερο δυνατόν  θα δώσει λύσεις στα εκατοντάδες προβλήματα που υπάρχουν  σχετικά με την λειτουργία των λουτροπόλεων.
Επίσης να υπάρξουν λύσεις στη ανάπτυξη, που καρκινοβατεί εδώ και χρόνια, προκειμένου να έχουμε  έναν δυνατό θεραπευτικό τουρισμό όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά σε  παγκόσμιο επίπεδο,  γιατί οι Ελληνικές λουτροπόλεις είναι οι φυσικές οι ιαματικές  πηγές   και οι πιο καλές σε όλο τον κόσμο.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος  του Πανελληνίου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας
Ανέστης Αναστασιάδης

2 σχόλια:

  1. ΠΑΡΑΜΥΘΑ ΖΕΡΖΗ ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΜΕ;ΒΡΕ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΣ; ΩΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ,ΩΡΕ ΠΑΡΤΥ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ; ΠΑΣΟΗ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ; 1΄400'ΟΟΟΕ; ΜΟΟΟΝΟ;;;; ΠΑΣΟΗ ΕΣΥ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΛΟΥΤΡΑ; ΣΕ ΦΑΝΤΑΖΙΜΑΙ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΡΙΓΕ ΣΤΟΛΗ, ΤΙ ΟΜΟΡΦΟΣ ΘΑ ΕΙΣΑΙ. ΟΙ ΔΥΜΗΝΙΤΕΣ ΣΟΥ ΠΩΣ ΠΡΟΣΛΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ; ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ; ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΤΗΝ ΕΥΘΗΝΗ ΣΟΥ; ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ; ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΟΜΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ,ΔΗΜΑΡΧΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΖΕΡΖΗ ΤΙ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ; ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΤΟΥ; ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ. Η ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΗ ΜΙΛΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)