Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Έντονη ανησυχία πολλών αγροτών στην περιοχή της Κρύας για τα φωτοβολταϊκά

Μεγάλη αναστάτωση και ανησυχία επικρατεί σε πολλούς αγρότες της περιοχής της Κρύας Βρύσης

οι οποίοι μετά την ψήφιση του Ν. 3851/2010 υπέβαλλαν αιτήσεις τον περασμένο Σεπτέμβριο προκειμένου ν’ αδειοδοτηθούν για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών  στα χωράφια τους. Και τούτο διότι όπως τους έχει ανακοινωθεί, υπάρχει πρόβλημα με μια κοινή χρησιμοποιούμενη γραμμή από τη ΔΕΗ Πέλλας και Ημαθίας, η οποία ενδέχεται να κορεσθεί , γεγονός που καθιστά αμφίβολη τη δυνατότητα έγκρισης και σύνδεσης με το δίκτυο των συγκεκριμένων φωτοβολταϊκών.
Επειδή οι αγρότες αυτοί δεν γνωρίζουν εάν και πότε θα εγκριθεί η αίτησή τους και ο κίνδυνος να χαθούν τα υπέρογκα ποσά που πλήρωσαν για την υποβολή των φακέλων είναι προφανής.
Επειδή επιβάλλεται για λόγους δικαιοσύνης και ίσης μεταχείρισης, η ελληνική Πολιτεία να μη φανεί ανακόλουθη με τις εξαγγελίες της και να ικανοποιήσει όλα τα υποβληθέντα αιτήματα των αγροτών για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών.
          ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κύριοι Υπουργοί,
  Εάν εγγυώνται ότι θα εγκριθούν όλες οι αιτήσεις των παραπάνω  αγροτών της Κρύας Βρύσης  για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και ότι θα γίνει κανονικά  η σύνδεσή τους με το δίκτυο της ΔΕΗ, ανεξαρτήτως του ενδεχομένου κορεσμού της  προαναφερθείσας κοινής χρησιμοποιούμενης γραμμής από τη ΔΕΗ Πέλλας και Ημαθίας;

Ο Ερωτών


Γιώργος Καρασμάνης
Κοσμήτορας της Βουλής
Βουλευτής Πέλλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)