Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Λουτρικό επίδομα

Η οικονομική κρίση πρέπει να γίνει αιτία ώστε το λουτρικό επίδομα να δίδεται από τα ασφαλιστικά ταμεία μόνο σε όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη και όχι σε όσους θέλουν να κάνουν...
επιδοτούμενες διακοπές.
Αυτό υποστηρίζει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας, ο οποίος ζητά από τις αρμόδιες επιτροπές των ασφαλιστικών οργανισμών να χορηγούν το επίδομα της λουτροθεραπείας, που ξεκινάει από 700 ευρώ, με επιστημονικά κριτήρια και με βάση το ιατρικό ιστορικό των δικαιούχων.
Σε επιστολή του συλλόγου προς τους διοικητές του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ, επισημαίνεται ότι αρκετοί ασφαλισμένοι επισκέπτονται τις επιτροπές κάθε χρόνο και απαιτούν να πάνε στη λουτρόπολη της αρεσκείας τους μόνο και μόνο για να εισπράξουν το λουτρικό επίδομα. Επίσης, μεγάλος αριθμός δικαιούχων, κυρίως από τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, αντί να αναζητήσουν λουτρόπολη που είναι κοντά στην πόλη τους και να μην επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του ασφαλιστικού φορέα, επιδιώκουν να επισκέπτονται λουτροπόλεις μακριά από τον τόπο διαμονής τους, προκειμένου να πάρουν το λουτρικό επίδομα.
“Ασφαλισμένοι της Θεσσαλονίκης με ανάγκη ίασης, αντί να επισκέπτονται δίχως πολλά έξοδα τα λουτρά Λαγκαδά, Απολλωνίας, Αριδαίας, Αγίας Παρασκευής, που οι αποστάσεις είναι κοντινές, αναζητούν τα λουτρά Σαμοθράκης ή και άλλα μακρύτερα, μόνο και μόνο για να εισπράξουν το επίδομα. Εάν βέβαια οι γιατροί τούς υπέδειξαν αυτή τη λουτρόπολη, εμείς δεν έχουμε καμία αντίρρηση”, σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου Ανέστη Αναστασιάδη, ο οποίος διευκρινίζει ότι “ο σύλλογος δεν είναι κατά των επιδοτήσεων, αλλά είναι υπέρ αυτών που τις έχουν ανάγκη και όχι εκείνων που το μόνο που σκέπτονται είναι το πώς θα τις εισπράξουν με κάθε τρόπο από τα ασφαλιστικά ταμεία και μάλιστα κάθε χρόνο”.
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Λουτροπόλεων ζητά από τα ταμεία να μη δώσουν φέτος λουτρικό επίδομα σε όσους πήραν πέρσι, με εξαίρεση τους ασθενείς που έχουν σοβαρή ανάγκη λουτροθεραπείας, και να μη δίδεται το επίδομα μόνο τους μήνες από τον Ιούνιο μέχρι τον Οκτώβριο αλλά να δίνεται για όλο τον χρόνο, μιας και οι περισσότερες λουτροπόλεις είναι ανοιχτές όλο το έτος. Επίσης, θέτει αίτημα προς το υπουργείο Πολιτισμού να καταθέσει άμεσα το νομοσχέδιο που ετοιμάζει για τις λουτροπόλεις, ώστε μέσω της δημόσιας διαβούλευσης να συμπεριληφθούν προτάσεις για την ανάπτυξη του θεραπευτικού τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)