Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Παραγωγοί καταγγέλλουν ότι πληρώνουν 200 – 300 ευρώ στην ΕΑΣ Έδεσσας – Σκύδρας για το ΟΣΔΕ. «Εμείς για το ΟΣΔΕ δεν παίρνουμε χρήματα», απαντά ο πρόεδρος της ΕΑΣ


Καταγγελίες δέχθηκε ο ΑγροΤύπος από παραγωγούς στην περιοχή της Έδεσσας ότι η ΕΑΣ Έδεσσας –
Σκύδρας συνεχίζει να εισπράττει 200 – 300 ευρώ από κάθε παραγωγό για κάθε δήλωση ΟΣΔΕ και μάλιστα χωρίς να δίνει αποδείξεις. Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Έδεσσας – Σκύδρας κ. Σάββας Μωϋσιάδης, δήλωσε στον ΑγροΤύπο ότι «εμείς για το ΟΣΔΕ δεν παίρνουμε χρήματα. Κάποιοι δίνουν 30 ευρώ για ετήσια παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και λογιστικών εξυπηρετήσεων. Τις καταγγελίες δεν τις υπογράφουν αληθινοί παραγωγοί».

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ υποστηρίζει ότι από την Πέμπτη (30/6/2011) θα ξαναγίνει η σύνδεση με το πληροφοριακό σύστημα της Πύλης Εισόδου και θα μπορούν να καταθέτουν ξανά τις δηλώσεις του ΟΣΔΕ οι παραγωγοί της περιοχής.
Όμως σύμφωνα με καταγγελίες των παραγωγών, που τα ονόματα και τα τηλέφωνά τους διαθέτει ο ΑγροΤύπος, αν και η ΕΑΣ ήταν εκτός της Πύλης Εισόδου συνέχιζε να παίρνει δηλώσεις ΟΣΔΕ. Συγκερκιμένα παραγωγός μας ανέφερε ότι την Τρίτη (28/6/2011) πήγε στην ΕΑΣ και αναγκάστηκε να πληρώσει για να καταθέσει τη δήλωση ΟΣΔΕ, χωρίς να δώσουν από την ΕΑΣ απόδειξη, επειδή όπως υποστήριξαν «το σύστημα ήταν μπλοκαρισμένο».
Θυμίζουμε ότι η ΠΑΣΕΓΕΣ είχε διακόψει, από τις 22/6/2011, τη λειτουργία του πληροφοριακού συστήματος της Πύλης Εισόδου της Ένωσης. Στην επιστολή που είχε στείλει ο Γενικός Διευθυντής της ΠΑΣΕΓΕΣ, Γιάννης Τσιφόρος, προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ για την ΕΑΣ Έδεσσας, ανέφερε τα εξής:
Σας κοινοποιούμε έγγραφη καταγγελία της κ. Αδαμίδου Ειρήνης, η οποία καταγγέλλει ότι η Ένωσή σας της ζητά το ποσό των 322 ευρώ, προκειμένου να συμπληρωθεί και να καταχωρηθεί η αίτηση ενιαίας ενίσχυσής της. Θεωρούμε απόλυτα αναγκαίο να καλέσετε άμεσα την αναφερόμενη παραγωγό για να παραλάβετε χωρίς καμία επιβάρυνση της αίτησή της και να μας ενημερώσετε άμεσα για την ενέργειά σας αυτή. Εξαιτίας της νέας αυτής παράβασης είμαστε υποχρεωμένοι να διακόψουμε τη λειτουργία του πληροφοριακού συστήματος της Πύλης Εισόδου της Ένωσής σας.
ΠΗΓΗ:AGROTYPOS

ΤΗΝ ίδια τακτική ακολουθούν και άλλες ΕΑΣ του νομού . ΔΕΝ δίνουν  καμία απόδειξη στους  αγρότες για να μην μπορέσει να σταθεί τυχόν καταγγελία

1 σχόλιο:

  1. φυλακη ΦΥΛΑΚΗ φυλακη ΦΥΛΑΚΗ
    ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)