Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Έναρξη Κυνηγετικής Περιόδου 20 Αυγούστου 2011



Δυστυχώς για άλλη μια χρονιά υπεγράφη η νέα ρυθμιστική που σηματοδοτεί την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου, που αρχίζει στις 20 Αυγούστου 2011 και λήγει στις 29 Φεβρουαρίου 2012, από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

Η νέα ρυθμιστική, ως είθειστε, δεν διαφέρει από την περυσινή παρά μόνο σε μερικά επουσιώδη σημεία. Η ουσία παραμένει ότι η φτερωτή και τριχωτή πανίδα της χώρας εκποιείται κάθε χρόνο στους μακελάρηδες κυνηγούς που όχι μόνο θερίζουν ζωές, αλλά και αυτοπροσδιορίζονται με ανείπωτη κομπορρημοσύνη «διαχειριστές της φύσης».  Η δε πολιτεία επικυρώνει αυτή τη θανατολατρικά ψυχαγωγική δραστηριότητα προκειμένου να εισπράξει ολίγα όβολα από τους πήλινους λάτρεις της φύσης που με ανυπομονησία περιμένουν την αποφράδα ημέρα της έναρξης για να εκτονώσουν τα καταστροφικά ένστικτά τους.

Ζητούμε για πολλοστή φορά την άμεση και οριστική κατάργηση του κυνηγιού ως κέλευσμα των καιρών μας και ως δραστηριότητα μη συμβατή και ηθική με τον 21ο αιώνα. Η φύση δεν χρειάζεται μελέτες και δολοφονίας επιστημοσύνη. Δεν υπάρχει αειφορία στο κυνήγι παρά μόνο στο μυαλό των τουφεκιοφόρων που πυροβολούν με παρωπίδες και μας γυρίζουν στην εποχή του Νεάντερνταλ.

Εμείς δεν έχουμε από το να ευχηθούμε στους μεν κυνηγούς αστοχία στις βολές τους στο δε αρμόδιο Υπουργό αφύπνιση και ενσυναίσθηση για τη ζωή των αδικοχαμένων θυμάτων. Η ζωή δεν αποτιμάται εις χρήμα και το γεγονός παραμένει ότι τα λεφτά που εισπράττει ο κρατικός κορβανάς είναι από το αίμα αθώων ζώων.


Για τον ΠΟΦΥΖΩ
Ρόζα Μηνακούλη




Προς
Δήμαρχο Λήμνου
κ. Αντώνη Χατζηδιαμαντή
Πλατεία Ηλία Ηλιού 7
Μύρινα 81400 Λήμνος
Τηλ.: 22543-50015
Φαξ: 22543-50050     

            Αθήνα, 20 Αυγούστου 2011
            Αρ. Πρωτ...................

Θέμα: Ελαφάκια στο Κάστρο της Μύρινας


Κύριε Δήμαρχε,

Μετά από επώνυμες καταγγελίες, θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας στα ελάφια που διαβιούν στο Κάστρο της Μύρινας. Ενώ μέχρι και πέρυσι ο Δήμος σας τα περιέθαλπτε, σήμερα τα ζώα αυτά παραμένουν εντελώς απροστάτευτα, ενώ δεν διαθέτουν επαρκή τροφή και νερό, κτηνιατρική περίθαλψη και ειδικούς προστατευμένους χώρους όταν βρίσκονται σε νεαρή ηλικία ή σε περίοδο εγκυμοσύνης.

Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε τι μέτρα σκοπεύει να λάβει ο Δήμος σας προκειμένου να εφαρμοστεί κάποιο σχέδιο για την προστασία και την ευημερία των ζώων αυτών σύμφωνα με την ισχύουσα Εθνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία.

Αισιοδοξούμε ότι ο Δήμος σας θα πράξει τα δέοντα ώστε τα πανέμορφα αυτά ζώα να λάβουν την προσήκουσα φροντίδα και περίθαλψη και θα μπορούν εφεξής να διαβιούν προστατευμένα μεν, ελεύθερα δε, σύμφωνα με τη φύση τους. Θεωρούμε ότι μια τέτοια ρύθμιση είναι απαραίτητη όχι μόνο για την ευζωία των ελαφιών της Λήμνου, αλλά και για την καλή εικόνα του νησιού.

Παρακαλούμε να αποστείλετε αναφορά σας (σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 6 του Ν. 3242/2004 (ΦΕΚ 102/Α’/24-5-2004 σχετικά με την υποχρέωση των Διοικητικών Αρχών να απαντούν σε αιτήματα πολιτών) στην παρακάτω διεύθυνση (ταχυδρομική ή ηλεκτρονική):

Μάριζα Χριστοδούλου
Αγίου Κωνσταντίνου 11
19005 Νέα Μάκρη
Αττική
Τηλέφωνο: 6975-309846
Email: mrzchrist@gmail.com

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)