Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Το Κέντρο Πρόληψης «ΌΡΑΜΑ» σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και

Αλμωπίας πραγματοποίησε με επιτυχία ενημερώσεις σε μαθητές που συμμετείχαν στις εκκλησιαστικές κατασκηνώσεις του Ελευθεροχωρίου Γιαννιτσών.
Το περιεχόμενο των ενημερώσεων αφορούσε στην πρόληψη του καπνίσματος και ειδικότερα στο ρόλο που διαδραματίζει η επιρροή της παρέας. Οι μαθητές συζήτησαν για τις συνέπειες της χρήσης καπνού και για τους τρόπους αντιμετώπισης των πιέσεων των συνομηλίκων.
Η παρέμβαση έλαβε χώρα κατά το διάστημα 30.06 έως 27.07 και ολοκληρώθηκε σε 4 συναντήσεις, τις οποίες παρακολούθησαν συνολικά 318 μαθητές (δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου και φοιτητές). Η δράση, που είχε βιωματικό χαρακτήρα, πραγματοποιήθηκε στο χώρο της κατασκήνωσης με την ενεργή συμμετοχή των μαθητών.
Το Κέντρο Πρόληψης «ΟΡΑΜΑ» θέλει να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν στη διεξαγωγή των ενημερώσεων, και ιδιαίτερα το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. κ. Ιωήλ, τον Πατέρα Ελευθέριο Χαραλαμπίδη, τον Πατέρα Ιωάννη Σπυρίδη, τον Πατέρα Νικόδημο Χατζηδήμου, τον Πατέρα Κυριάκο Χατζηδήμου καθώς και τα στελέχη και το προσωπικό της κατασκήνωσης για τη θερμή υποδοχή και συνεργασία τους.
 Ο Επιστημονικά Υπ. του Κ.Π.


Λάζαρος Σιάντσης
Κλινικός Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)