Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΒΡΑΔΥΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΒΟΡΕΙΝΟΥ

Μεγάλη μουσικοχορευτική βραδυά ετοιμάζει η Νίκη Βορεινού για το Σάββατο 13 Αυγούστου στο γήπεδο του χωριού,
Συμμετέχει και ο Μορφωτικός Σύλλογος του Βορεινού. Στο τραγούδι ο Λάκης Ορφανίδης , ο γιός του ΄ΓΙΑΓΚΟΎΛΗ¨που έπαιζε καταπλητικό βιολί. Ο Λάκης έχει βγάλει cd με τίτλο Βορεινό.Παίζει η ορχήξστρα παραδοσιακής μουσικής ΑΚΡΙΤΙΚΟ ΜΕΡΑΚΙ

Ο Λάκης Ορφανίδης (Τριαντάφυλλος Ορφανόπουλος) γεννήθηκε το 1961 στο χωριό Βορεινό της Πέλλας, όπου και έζησε μέχρι τα έντεκα του χρόνια. Στη συνέχεια, λόγω οικονομικών δυσχερειών, η οικογένεια του μετοίκησε στον Πειραιά. Εκεί, το 1973, πήρε τα πρώτα μαθήματα στη μουσική και το μπουζούκι, από τον πατέρα του, Γιάννη Ορφανίδη (Γιαγκούλη) που έπαιζε βιολί και τον φίλο και συνεργάτη του πατέρα του, Λευτέρη Τραπεζανλίδη, που έπαιζε τρίχορδο μπουζούκι. Από το 1974 κιόλας, ο Λάκης Ορφανίδης ξεκίνησε να εργάζεται ως μουσικός, σε κέντρα και συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πρώτη προσωπική δισκογραφική εμφάνιση του Λάκη Ορφανίδη ως δημιουργού, ο κύκλος Βορεινό οφείλει καταφανώς τον τίτλο του στη μεγάλη αγάπη του συνθέτη για το χωριό του, του οποίου κύριο χαρακτηριστικό είναι ο δυνατός αέρας που συχνότατα καταστρέφει τις σοδειές (εξ ου και το οργανικό του δίσκου, Αέρηδες).


1 σχόλιο:

  1. eyxaristoyme mesa apthn psyxh mas ayton ton anthropo poy diafhmizei to xorio mas se oli thn ellada...osoi ton exoyn akoysei pathainoyn plaka mazi toy!!!einai enas aptoys megalyteroys moysikoys sthn ellada filoi moy...oloi sto voreino to savvato,tha perasoyme soyper!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)