Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

ΑΡΧΙΣΕ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

0ι πρώτες ….πεταλιές

 

           
Το πρωί της Τετάρτης 5 Οκτωβρίου το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Αλμωπίας στην Αριδαία γέμισε με παιδικές φωνές.
            Δέκα χρόνια μετά την κατασκευή του ,ήρθε η ώρα να ξεκινήσει τη λειτουργία του. Παιδιά της πρώτης και δευτέρας τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας ήταν αυτά που έμελλε να κάνουν «ποδαρικό» και να πάρουν τα πρώτα μαθήματα στο πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.
            Ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Πασόης μαζί με συνεργάτες του και  τον Διοικητή του Α.Τ. Αριδαίας Βαγγέλη Γάκη υποδέχθηκαν τα παιδιά.
            Ο Δήμαρχος Δημήτρης Πασόης, αφού τα καλωσόρισε, αναφέρθηκε σύντομα στους στόχους ύπαρξης και λειτουργίας του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής. Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να μάθουν με ευχάριστο τρόπο ,τους πρώτους χρήσιμους κανόνες ,   για να μπορούν ταυτόχρονα να προστατεύουν και το εαυτό τους, όταν χρειαστεί να κυκλοφορήσουν χωρίς την συνοδεία μεγαλύτερων . Ο Δήμος θεωρεί  σημαντική αυτή την εξοικείωση,γιαυτό και το πρόγραμμα πρόκειται να συνεχιστεί απρόσκοπτα και με την συνεργασία των σχολείων.Παράλληλα ευχαρίστησε 
τον Αντιπερειφεριάρχη Θεόδωρο Θεοδωρίδη που ανταποκρίθηκε άμεσα ώστε να γίνουν οι διαγραμμίσεις. Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστα Νικολαΐδη που ανέλαβε τον όλο συντονισμό με αποτέλεσμα η λειτουργία  του Πάρκου να αρχίσει  σε σύντομο χρονικό διάστημα και όπως το είχε προγραμματίσει η νέα Δημοτική Αρχή.
            Ευχαρίστησε τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Βαγγέλη Γάκη για τη συνεχή και πρόθυμη συνεργασία του μέχρι σήμερα, όπως και τις Σχολές Οδηγών που προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς να βοηθήσουν στην προσπάθεια αυτή.
            Ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αριδαίας Βαγγέλης Γάκης αναφέρθηκε στην αξία και τη σημασία των κανόνων οδικής συμπεριφοράς και έδωσε απλές και κατανοητές οδηγίες στα παιδιά για το τι πρέπει να προσέχουν. Εξήγησε στη συνέχεια μαζί με τον εκπρόσωπο των Σχολών Οδηγών Στάθη Βασιλειάδη πρακτικά βασικούς κανόνες όταν κυκλοφορούν πεζοί ή με τα ποδήλατα τους. Συνεχάρη τη Δημοτική Αρχή Αλμωπίας για την πρωτοβουλία της, επεσήμανε δε ότι σήμερα από τα Πάρκα Κυκλοφοριακής Αγωγής λειτουργούν σε ολόκληρη τη χώρα μόλις είκοσι.
            Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν στην πράξη τι πρέπει να προσέχουν.
            Παραβρέθηκαν ακόμα ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Νικολαΐδης, οι Αντιδήμαρχοι Γ. Ταγκαλίδης, Κ. Μπαγκή, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μάκης Δεμιρτζίδης και ο αρμόδιος υπάλληλος του Δήμου Γιώργος Τσακιρίδης.







           


1 σχόλιο:

  1. ΜΠΡΑΒΟ, ΜΠΡΑΒΟ, ΜΠΡΑΒΟ. ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΞΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. ΜΠΙΝΟΣ ΚΑΙ ΖΕΡΖΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΑΝ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ Ο ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ. ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ.
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΞΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΠΑΣΟΗ. ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΘΕΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΣΟΥ. ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΚΑ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΕΣ ΕΧΕΙΣ ΣΙΓΟΥΡΕΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΞΙΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)