Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Ζητάν «κούρεμα» των λογαριασμών νερού οι Προμαχιώτες


Τα συσσωρευμένα χρέη  δέκα ετών  για το νερό  που φτάνουν σήμερα  τις 252.500 ευρώ , απασχολούν τους κατοίκους των Προμάχων .

Αυτό κυριάρχησε στη λαϊκή συνέλευση της Κυριακής που συγκάλεσε ο Δήμος Αλμωπίας . Ο Δήμαρχος Δημήτρης Πασόης ζήτησε από τους κατοίκους να διατυπώσουν τα αιτήματα και τα τυχόν παράπονά τους ώστε από κοινού και με τ6ο τοπικό συμβούλιο να δρομολογηθούν οι λύσεις . Αναφέρθηκε στη συγκυρία της εποχής, ενώ έκανε γνωστό ότι τα χρέη που παρέλαβε η νέα δημοτική αρχή φτάνουν τας δέκα εκατομμύρια . Παρά τις οικονομικές δυσκολίες όμως ο Δήμος προσπαθεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του .
 Ζήτησε από τους Προμαχιώτες να ιεραρχήσουν τις προτεραιότητές τους.
Για το θέμα των λογαριασμών οι κάτοικοι υποστήριξαν ότι θεωρούν τα ποσά υπέρογκα ΄και ζήτησαν να υπάρχει διαφορετικό τιμολόγιο για το χωριό τους αφού χρησιμοποιούν νερά από φυσικές πηγές και έχουν μόνο μία γεώτρηση  και όχι περισσότερες όπως άλλα χωριά. Ζήτησαν δε να γίνει «κούρεμα» των ωφειλών τους.
Ο δήμαρχος και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ  Βασίλης Κανονίδης ο οποίος τους ανέλυσε την όλη κατάσταση ,δεσμεύτηκαν να   τους διευκολύνουν μέσα στα νόμιμα πλαίσια ώστε να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους . Τέθηκαν ακόμα θέματα που αφορούν την καθαριότητα  , την αντιπλημμυρική θωράκιση  κ.α.Σε γενικές γραμμές φάνηκε ότι ο Δήμος σε πολύ μεγάλο βαθμό έχει ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των  κατοίκων . Παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι , Γιώργος Τραπεζανίδης, Γιώργος Ταγκαλίδης , Κτερίνα Μπαγκή , ο πρόεδρος της Επιχείρησης των Λουτρών Γιάννης Ιωαννίδης , ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καθαριότητας Χρήστος Σπρίτος, ο Πρόεδρος της Δυετεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Τάσος Χρήστου. Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Βασίλης Κανονίδης  και η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας  Μαρία Γιουρούκη.





1 σχόλιο:

  1. ΟΤΑΝ ΕΠΙ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΚΑΙΓΑΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α., ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ . ΤΩΡΑ ΖΗΤΑΝ .ΕΓΩ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ, ΑΝ ΜΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΑΝΤΩΣ, ΟΧΙ Η ΜΕΡΚΕΛ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)