Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Εκδήλωση για την κινητικότητα και επαγγελματική στήριξη ερευνητών στην Ε.Ε.



Tο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) διοργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση του 6ου κύκλου προκηρύξεων του Ειδικού Προγράμματος Marie Curie) του 7ου Προγράμματος Πλαισίου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης της ΕΕ.
«ΑΝΘΡΩΠΟΙ» (Δράσεις

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση της ακαδημαϊκής, ερευνητικής και επιχειρηματικής κοινότητας για το εν λόγω πρόγραμμα για το οποίο το ΕΚΕΤΑ έχει ορισθεί ως το Εθνικό Σημείο Επαφής (Ε.Σ.Ε.) για τη Βόρεια Ελλάδα.

Το Πρόγραμμα   «ΑΝΘΡΩΠΟΙ»   παρέχει σημαντική στήριξη στην κινητικότητα και την επαγγελματική ανέλιξη των ερευνητών, τόσο εντός όσο και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Πρόγραμμα υλοποιείται με ένα συνεκτικό σύνολο Δράσεων «MARIE  CURIE», που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τους ερευνητές να οικοδομήσουν τις δεξιότητες και τις ικανότητές τους κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας.

Στην εκδήλωση, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – DG EAC, κα. Μαρία Τσιβερτάρα, θα παρουσιάσει το Πρόγραμμα «ΑΝΘΡΩΠΟΙ» και θα αναφερθεί αναλυτικά στους όρους και στις προϋποθέσεις συμμετοχής νέων και έμπειρων ερευνητών στις Δράσεις Marie Curie. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις δράσεις Initial Training Networks (ITN)” & “Industry Academia Partnerships and Pathways (IAPP)” και στη συμμετοχή επιχειρήσεων εμπορικής και παραγωγικής φύσης στο Ε.Π. «ΑΝΘΡΩΠΟΙ».

Επιπλέον, η Καθ. Αντιγόνη Λάζου –Τμήμα Βιολογίας - ΑΠΘ, ως αξιολογήτρια προτάσεων Marie Curie και συγκεκριμένα ITN προηγούμενων προκηρύξεων θα μιλήσει για τη διαδικασία αξιολόγησης και θα δώσει συμβουλές για την υποβολή επιτυχημένων προτάσεων.

Τέλος, ο κ. Δημήτρης Σανόπουλος  από το Εθνικό Σημείο Επαφής για το Πρόγραμμα ΑΝΘΡΩΠΟΙ για τη Βόρεια Ελλάδα και Συντονιστής του Ελληνικού Δικτύου EURAXESS, θα μιλήσει για τις υπηρεσίες που παρέχονται από τα δύο δίκτυα στους μετακινούμενους ερευνητές.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 11 Οκτωβρίου (10.00 -13.30) στο Αμφιθέατρο ΒΕΡΓΙΝΑ (Κτίριο Διοίκησης ΕΚΕΤΑ- 6ο χλμ. Χαριλάου-Θέρμης, Θέρμη Θεσσαλονίκη) και η είσοδος είναι ελεύθερη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)