Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Θαυμα –θαυμα

Γράφει
Ο Χρήστος Μίσκος
Οικονομολόγος
    Ποιος τάχα θα μπορούσε να πιστέψει ότι ο Γ.Α.Παπανδρέου είναι ‘ένας μέγας θαυματοποιός και τα προσόντα του θα τα ξεδίπλωνε μετα την περήφανη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις 4.10.2009;
  Ο δεινός σκιτσογράφος Δημ.Χριστοδούλου της εφημερίδας ‘’ΒΡΑΔΥΝΗ’’ είχε σχολιάσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της χούντας του 9/1969 για το ‘’ΝΑΙ΄΄ στη χούντα[ουσιαστικά] ή ΟΧΙ στον Βασιλιά Κων.ΓΚΛΥΞΜΠΟΥΡΓΚ  με μια υπέροχη κρητική μαντινάδα:’’Μαθές πια δεν ξανάγινε,,τέτοιο κουτί ρημάδι, να ρίχνεις ΟΧΙ το πρωί, να βγαίνει ΝΑΙ το βράδυ, αμφισβητώντας το …98%  στο ΝΑΙ στην χούντα.
   Σήμερα ,μετά από 25 μήνες διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ, που μπήκε στην βουλή με 160 βουλευτές, ξέμεινε στους 152 ,μου ήρθε στο νου εκείνη η μαντινάδα ,βλέποντας το χάλι της πολιτικής που άσκησε ίσα με τώρα και το αποτέλεσμά της.
΄Αλλο  κόμμα ψήφισε ο λαός μας  για κυβέρνηση, άλλη πολιτική πίστεψε και νάσου  τώρα συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.!!!!!!!!!.Για το….καλό μας ,βεβαίως-βεβαίως.
Εκεί που  την Ν.Δ ο λαός μας την είχε ρίξει στο καναβάτσο, ο ΓΑΠ κατάφερε ,μετά από 2 χρόνια, να της δώσει το φιλί της ζωής και η  ΝουΔούλα  μας, μας βγάζει τώρα γλώσσα και επι πλέον το παίζει και σωτήρας της πατρίδας μας, κάνοντας την υπέρβαση ,λέει.
΄Αντε  μετά να μη βγαίνεις από τα ρούχα σου. ΄Α ,ρε Γιώργο, ά, ρε Γιώργο.
      Και όλα αυτά, γιατί; Διότι ο ΓΑΠ και το επιτελείο του ,αλλά και οι Νομπελίστες οικονομολόγοι σύμβουλοί  του, τα κάνανε  μαντάρα, είτε από ανικανότητα, είτε από κακή εκτίμηση ,είτε λόγω των ισχυρών δεσμών του με τις ΗΠΑ, των οποίων το παιχνίδι  φαίνεται να δέχθηκε να παίξει, βάζοντάς τες στους κόλπους της Ευρωπαϊκής  ΄Ενωσης , το ΔΝΤ και μάλιστα στα πόδια της Α.Μέρκελ ,η οποία πήρε ανάποδες από τότε και περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να τον πληρώσει ανάλογα.
Και φυσικά όλοι μας θαυμάσαμε την υπέροχη εικόνα με την Μέρκελ,σε ρόλο δασκάλας μαλώνει τον μαθητή Γιώργο, (που εκεί κουβαλούσε μια ολόκληρη  Ελλάδα, ρε γαμώτο  )για την απόφασή του να κάνει δημοψήφισμα στη Ελλάδα, για όσα είχε συμφωνήσει και υπογράψει στις Βρυξέλλες στις 26 και 27.10.2011 εκ των υστέρων.
Τώρα ξύπνησαν ο ΓΑΠ και οι  μεγαλοσυμβουλάτορές  του να ρωτήσουν τον λαό μας για το νέο μνημόνιο. ΄Όταν  υπέγραφε το πρώτο ,πού στο καλό ήταν ο Ελληνικός λαός ,Κε ΓΑΠ, κύριοι υπουργοί μας; Θαύμα ,θαύμα!!!!.
       Ας  το πάρουμε απόφαση ότι η κρίση ,ανά τον κόσμο,είναι προϊόν του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Η ελληνική κρίση δείχνει με τρόπο σκληρό πως το χρηματοπιστωτικό σύστημα  κυβερνάει ήδη στην πράξη την Ευρωπαϊκή  ΄Ενωση  με εκτελεστικούς βραχίονες:1]Την Ευρωπαϊκή Επιτροπή,2]Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και 3]Την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Οι εκλεγμένες από τον λαό κυβερνήσεις έχουν εδώ και πολύ καιρό επιλέξει να διεκπεραιώνουν τις εντολές του χρηματοπιστωτικού συστήματος,τις ζημίες του οποίου καλούνται να πληρώσουν οι λαοί. Χθές  η Ιρλανδία,σήμερα η Ελλάδα,αύριο η Ιταλία,η Ισπανία και μεθαύριο η Γαλλία.
       Το μεγάλο στοίχημα για την Ελλάδα χάθηκε από τους κακούς χειρισμούς των κυβερνήσεων Καραμανλή και Γ.Παπανδρεόυ.
Στο φύλλο 651/10.3.2011 από της στήλες αυτής της εφημερίδας γράφαμε σε σχετικό άρθρο με τίτλο:’’ ΝΑΤΟΙ,ΝΑΤΟΙ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ,της ελληνικής οικονομίας.Τότε,λοιπόν,ήταν ‘’φορτωμένες’’ με ομόλογα του ελληνικού δημοσίου:
Α]Αγγλικές,Γαλλικές και Γερμανικές τράπεζες με 109,2 δις.ευρώ
Β]Άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες με                          32,6 δις.ευρώ και
Γ]Πέραν της Ευρώπης τράπεζες                          177,3 δις.ευρώ
                                                                          -----------------------------
Σύνολο                                                                 319,1 δίς.ευρώ
Ο ΓΑΠ δεν τους πάτησε στο σβέρκο ,λέγοντάς τους :Μαζί με εμάς και εσείς,αν δεν δεχθείτε το κούρεμα τους χρέους  μας,που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΙΜΟ με τίποτα,έτσι που το έχετε κάνει με τους προηγούμενους κυβερνώντες την Ελλάδα.
Και όχι μόνο αυτό δεν έκανε,αλλά τους έδωσε απλόχερα τον χρόνο που ήθελαν να τα ξεφορτωθούν μέχρι τώρα και να το αποτέλεσμα..
      Και για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας,φίλοι μου:Η νέα δανειακή σύμβαση της 26.10.2011 είναι η ταφόπλακα για την οικονομία μας και τον ελληνικό λαό ,τον οποίον περιμένουν πολύ δύσκολοι καιροί.
Πουθενά στον κόσμο δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη της οικονομίας, μιάς χώρας με λιτότητα .Αυτό το ξέρουν τα κοράκια της διεθνούς ELIT,κι όμως την εφαρμόζουν στην πατρίδα μας,για να μπορέσουν αργότερα να αρπάξουν τον ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟ..Δυστυχώς.
Το ερώτημα είναι ποιος και πότε θα τους σταματήσει. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)