Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΤΑΙΣΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ!!

Σήμερα στα Χανιά έγινε η δίκη του άνδρα, που απείλησε την πρόεδρο του φιλοζωικού συλλόγου Χανίων κ. Νατάσα Μπομπολάκη, επειδή ταίζει τα αδέσποτα τα οποία βρίσκονται κοντά στο σπίτι του.
Δικαστής και εισαγγελέας στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και ανέφεραν, ότι το έργο των φιλοζωικών συλλόγων εκτός από σημαντικό είναι και λειτούργημα.
Στα ανόητα επιχειρήματα του κατηγορούμενου, ότι τα αδέσποτα σκυλιά κουβαλάνε σακούλες σκουπιδιών στο σπίτι του, ενώ εκείνοι έχουν «μωρά παιδιά», το δικαστήριο του πρότεινε να απευθυνθεί στον δήμο, για να μαζεύει τα σκουπίδια και να μην κατηγορεί ούτε τη κα Μπομπολάκη γιʼ αυτό, ούτε τους φιλόζωους, πόσο μάλλον τα ίδια τα ζώα.
Στο δεύτερο επίσης επιχείρημα του, να μην ταΐζονται τα ζώα κοντά στο σπίτι του, επειδή μαζεύονται και άλλα, η δικαστής του τόνισε, ότι τα αδέσποτα ζώα υπάρχουν, επειδή κάποιοι τα εγκαταλείπουν και πως αυτά τα ζώα δεν ανήκουν στην κα Μπομπολάκη, ούτε εκείνη ευθύνεται για την ύπαρξη τους.
Η δικαστής ρώτησε αρχικά τους αντίδικους, αν θέλουν να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση. Και οι δύο είπαν, πως θα το ήθελαν, όμως η κα Μπομπολάκη τόνισε, ότι θα δεχθεί μόνο υπό συγκεκριμένους όρους. Ο κατηγορούμενος  ζήτησε τα ζώα να φύγουν από την περιοχή, κάτι που φυσικά δεν έγινε δεκτό και μάλιστα ο εισαγγελέας του τόνισε, ότι αυτό δεν θα συμβεί και πως τα ζώα θα παραμείνουν εκεί που ζουν.

Ο συμβιβασμός έγινε με τους εξής όρους:
1. Να ταΐζονται τα σκυλιά 100 μέτρα από το σπίτι του, χωρίς να ορίσει το δικαστήριο προς ποια κατεύθυνση.
2. Να μην ξαναενοχλήσει ο κατηγορούμενος την Νατάσα Μπομπολάκη.
3. Να μην εμποδίσει το έργο του φιλοζωικού συλλόγου στο τάισμα των ζώων.
4. Να μην πειράξει τα σκυλιά.

Αυτά καταγράφτηκαν στα πρακτικά και η υπόθεση έληξε εκεί. Πρόκειται πραγματικά για την δικαίωση όλων εκείνων, που πασχίζουν καθημερινά, για να βοηθήσουν τα ζώα, που καταλήγουν ή γεννήθηκαν στους αφιλόξενους δρόμους και πέφτουν θύματα των ορέξεων των κατοίκων αυτής της χώρας.

Οι εγκληματικές συμπεριφορές προς τα ζώα αλλά και προς εκείνους που τα σώζουν, δε μένουν ατιμώρητες! Οι φιλόζωοι εθελοντές πληρώνουν από την τσέπη τους, προσφέρουν τον ελεύθερο χρόνο τους, ζημιώνονται ψυχικά με όλα αυτά τα εγκλήματα, που αντικρίζουν καθημερινά, και γιʼ αυτό απαιτείται να λαμβάνουν την στήριξη των αρχών, όταν τη ζητούν ειδικά στις περιπτώσεις, που απειλούνται από εκείνους, οι οποίοι επί της ουσίας είναι εγκληματίες, και θα έπρεπε να διώκονται, επειδή κακοποιούν τα ζώα!

Οι αρχές (Αστυνομία, Εισαγγελία, Δήμος) θα πρέπει να προστατέψουν και τους φιλόζωους και να συνδράμουν στο φιλοζωικό έργο εκείνων, οι οποίοι έχουν αναλάβει να κάνουν με προσωπικό κόπο και έξοδα, αυτό που η Πολιτεία δεν ενδιαφέρεται να πράξει!

πηγή www.zoosos.gr


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΖΩΩΝ "Η ΕΛΠΙΔΑ"



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)