Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Σύντομα αγροτικός γιατρός στους Προμάχους



Αυτά  που δεν έκανε ο Δήμος Αλμωπίας , το έκαναν μόνοι τους οι Προμαχιώτες . Βλέποντας ότι ο Δήμος ολιγωρεί ή ότι δεν ενδιαφέρεται και ιδιαίτερα διαμαρτυρήθηκαν δημόσια για την έλλειψη  αγροτικού ιατρού στο χωριό τους. Η απάντηση έρχεται σχεδόν αμέσως από τον Διοικητή των νοσοκομείων   Παύλο Μάρκου.

Ο Δήμος Αλμωπίας με ανακοίνωσή του βρήκε ένα πρωτότυπο τρόπο να απαλύνει τον πόνο των Προμαχιωτών  και άλλων κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών με την δίαθεση αυτοκινήτου 4χ4. Οι σχετικές ανακοινώσεις έχουν ως εξής:

Με αφορμή τις δίκαιες διαμαρτυρίες κατοίκων των Προμάχων για την έλλειψη αγροτικού ιατρού σας ενημερώνουμε ότι α) στη συνάντηση μας στο ΚΥ Αριδαίας το Δεκέμβριο 2011 είχαμε ανακοινώσει παρουσία ΄του Δημάρχου ότι άμεσα προωθούμε την κάλυψη των κενών θέσεων αγροτικών ιατρών σε όλα τα Περιφερειακά Ιατρεία της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. β) Σε Δελτίο Τύπου 20.1.2012 από το Γραφείο Διοικητή, που στάλθηκε σε όλα τα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης έως και 24.1.2012 (και στις Αλμωπίας) ανακοινώσαμε την απόφαση πρόσληψης επτά (7) αγροτικών ιατρών του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τα ΠΙ: 
1.      Iατροί μη υπόχρεοι προεκπαίδευσης ενός μηνός: ένας (1) στο ΠΙ Καρυδιάς, ένας (1) στο ΠΙ Παναγίτσας, ένας (1) στο ΠΙ Αμπελειών.
2.      Ιατροί υπόχρεοι προεκπαιδεύσεως ενός μηνός : ένας (1) στο ΠΙ Προμάχων, ένας (1) στο ΠΙ Φούστανης, ένας (1) στο ΠΙ Αρχαγγέλου και ένας (1) στο ΚΥ Αριδαίας.

Οι ιατροί αυτοί έχουν ήδη αναλάβει υπηρεσία και όσοι είναι προεκπαίδευσης μετά από ένα μήνα εκπαίδευσης τους στο Νοσοκομείο θα καλύψουν τις παραπάνω θέσεις, οπότε θα ικανοποιηθούν τα αιτήματα των κατοίκων και αυτών των Προμάχων.
Με τιμή

Ο Διοικητής των Νοσοκομείων
ΓΝ 'Εδεσσας και ΓΝ Γιαννιτσών
Παύλος Μάρκου


Ο Δήμος Αλμωπίας ενημερώνει τους δημότες του ότι παρέχεται η δυνατότητα διευκόλυνσης της μεταφοράς τους, σε περίπτωση προμήθειας φαρμάκων ή επίσκεψης σε ιατρό, κατά τη διάρκεια ακραίων καιρικών φαινομένων (χιονόπτωση, παγετού). Η μεταφορά μπορεί να πραγματοποιηθεί με οδηγό του Δήμου, με αυτοκίνητο τύπου 4Χ4.
Οι δημότες που αντιμετωπίζουν τα ανωτέρω προβλήματα μπορούν να επικοινωνούν με το Δήμο Αλμωπίας στο τηλέφωνο 2384350211-212 από 8:00 πμ έως 3:00 μμ.
Τονίζεται ακόμη, ότι έκτακτα και σοβαρά προβλήματα υγείας αντιμετωπίζονται από το Κέντρο Υγείας Αριδαίας (τηλ. 23843-50000). Η διευκόλυνση μετακινήσεων του Δήμου Αλμωπίας δεν υποκαθιστούν σε καμία περίπτωση τις μετακινήσεις που απαιτούν παρουσία ιατρού και πρέπει να πραγματοποιηθούν από ασθενοφόρα του Κέντρου Υγείας Αριδαίας.

1 σχόλιο:

(3)