Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Να ορθώσει το ανάστημά της η Αλμωπία




Αναγνώστες του blog  μας , της εφημερίδας ΓΕΓΟΝΟΤΑ  και ακροατές του ΡΑΔΙΟ ΑΛΜΩΠΙΑ προτείνουν στη  σύσκεψη που ετοιμάζει ο Δήμος Αλμωπίας
για την κατάργηση δημοσίων υπηρεσιών στη περιοχή , να συμπεριληφθούν και άλλα ζητήματα όπως το φράγμα της Καλής που αφορά πρώτα και κύρια την Αλμωπία .
Θεωρούν απαραίτητο εκτός από τους βουλευτές , την Περιφερειακή ενότητα κλπ να κληθούν και ολοι οι πρώην Δήμαρχοι.
Καιρός είναι όπως τονίζουν , να σταματήσει η υποβάθμιση της Αλμωπίας και να σταματήσουν να της συμπεριφέρονται αποικιοκρατικά .

7 σχόλια:

  1. Μα η υποβάθμιση, ή μη ανάπτυξη, προήλθε μέσα από την πολιτική πράξη όλων αυτών των πολιτικών που έχουν περάσει. Η Αλμωπία με όλα τα στραβά, είναι δικό τους αποτέλεσμα, δικό τους παιδί. Αν είναι να τους φωνάξουμε για να ζητήσουν συγχώρεση για όλα αυτά που έκαναν ή που δεν έκαναν, ίσως έχει κάποια λογική. Διαφορετικά δεν έχουν θέση….p39

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aγαπητέ φίλε Σαμάνδη,

    "Η άλλη άποψη"
    Όπως γνωρίζεις ζούμε στην κοινωνία της πληροφορίας ,της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και γενικά της αμφίδρομης ηλεκτρονικής επικοινωνίας.
    Δεν μπορώ να καταλάβω τι ρόλο μπορούν να παίξουν δυο τρεις κοστοβόρες υπηρεσίες παλαιάς κοπής στην Αριδαία που το μόνο προϊόν που παράγουν είναι ο παραγοντισμός και η ανέλιξη των υπαλλήλων τους στην τοπική αυτοδιοίκηση. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι η κρατική δομή πρέπει να αλλάξει ,ώστε να λειτουργήσει επιτέλους αυτό το κράτος.Ο κατακερματισμός δεν ωφελεί πουθενά ,το μόνο που κάνει είναι να φορτώνει τις τσέπες του Έλληνα φορολογούμενου. Υπηρεσίες τις οποίες ήμασταν μαθημένοι χρόνια τώρα να τις παίρνουμε από συγκεκριμένους κρατικοδίαιτους οργανισμούς πρέπει να μάθουμε να τις λαμβάνουμε από αλλού και με άλλα μέσα .(πχ από τα ΚΕΠ και οι νέοι από το διαδίκτυο). Μήπως έπαθαν ανήκεστο βλάβη οι πολίτες επειδή έκλεισε το ταμείο της ΔΕΗ ,η επειδή έφυγε το διοικητικό του ΟΤΕ; Τι μπορεί να σου δώσει η ΔΟΥ ή το ΙΚΑ τις υπηρεσίες των οποίων θα πάρουν σε λίγο ο Δήμος και οι λογιστές; Πρέπει λοιπόν αυτές οι υπηρεσίες συγκεντρωτικά να εκτελούν επιτελικό έργο και όχι πολιτικάντικο εκτελώντας διαταγές βουλευτών η γεμίζοντας τις τσέπες ιδιοκτητών ακινήτων με ταυτόχρονο άδειασμα της τσέπης του Ελληνα φορολογούμενου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΑΡΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΝΕΟΥΣ ΒΕΒΑΙΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ ΑΠΟ ΑΧΥΡΑΝΘΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΙΑ ΗΤΑΝ ΑΡΩΓΕΙ ΣΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΜΑΣ. Η ΑΛΜΩΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΟΣ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΚΡΟΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΛΑΙΚΙΣΤΕΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΟΜΩΣ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΒΑΘΜΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. η Αλμωπια μπορουσε να φυγει μπροστα. Της δοθηκαν οι ευκαιριες. Υπηρξαν φωτισμενοι ανθρωποι που κρατησαν τα ηνια και ομως εμεις οι ιδιοι τους υποσκαψαμε.Τωρα κλαιμε.Γιατι; Εγινε προσπαθεια με επιτυχια για την συνδεση με το χιονοδρομικο,εγινε πολεοδομικος σχεδιασμος για ολη την Αλμωπια και επιτελους καθοριστηκε η χρηση γης,για να μην αφθερετει κανενας, προχωρησε η κατασκευη του ξεχασμενου κολυμβητηριου, ολοκληρωση κλειστης δημοτικης αγορας, κτιστηκαν σχολεια,Ωδειο, προχωρησε η ιδεα για την συνδεση μας με το χιονοδρομικο με LIFT, εκδοθηκε οικοδομικη αδεια για την κατασκευη νεου SPA με μεγαλες δυνατοτητες εξυπηρετησης των επισκεπτων της περιοχης, κατασκευη νεου κτιριου ΙΚΑ,νεου δικαστικου μεγαρου,ωριμανση αιτηματος για ιδρυση και λειτουργια τριτοβαθμιας σχολης[δυο τμηματων εναλακτικων μορφων τουρισμου],αντικατασταση αμιαντοσωληνων υδρευσης,εγκριση κατασκευης του δρομου Αριδαιας-Προμαχων-συνορα προς ΦΥΡΟΜ, κατασκευη εγκαταστασεων βιολογικου καθαρισμου κ.α. πολλα. Τωρα γιατι γκρινιαζουμε;Αχυρανθρωποι παντα θα υπαρχουν.Αυτους ομως δεν μπορουμε να ξεχωρισουμε; οι επιτηδειοι παντα θα προσπαθουν να προωθουν τους αρεστους.Αυτο δεν εκλπησει. το ζητουμενο ειναι ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΦΙΛΕ 01.15 ΤΙ ΩΡΑ ΕΙΔΕΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ?
    ΜΗΠΩΣ ΟΝΑΜΑΖΕΣΙ ΜΠΙΝΟΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΣΕΙΣ, ΦΙΛΕ 1:15, ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ ΣΟΥ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΚΑΨΑΤΕ, ΚΛΑΨΤΕ!
    ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΝΕΤΕ "ΥΨΗΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ" ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ!
    ΕΧΕΤΕ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ Ή ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΕΚΘΕΣΗΣ ΙΔΕΩΝ;

    Υ.Γ. ΤΟΥΣ (ΠΕ)ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΣΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΙΝΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. file ton 1,15 sosta ta grafeis.panta yparxoun sostoi anuropoi se sostes theseis, tin katallili stigmi,arkei na mi mas tiflonei o egoismos,oi politikes antiparatheseis kai oi prosopikes antipalotites.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)