Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Εξαπάτησαν τους συμβούλους παραλαβής

ΤΟΥΣ ΕΔΕΙΞAN  ΑΛΛΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ  ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΧΑΛΙΚΟΣΤΡΩΣΕΙΣ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥΦΕΓΓΟΠΟΥΛΟΣ   ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ




Θύματα εξαπάτησης από τον πρώην  Δήμαρχο  Εξαπλατάνου   Σταύρο Τουφεγγόπουλο ,αλλά και τους εργολάβους ,δηλώνουν ότι έπεσαν, οι σύμβουλοι παραλαβής  έργων   οι οποίοι παρέλαβαν και το έργο των χαλικοστρώσεων  το οποίο αποδείχτηκε εικονικό .  Μάλιστα ο ίδιος ο Δήμαρχος τους  πήγε  με το τζιπ του Δήμου σε δρόμους και τους  έπεισε  ότι  εκεί  έπεσαν  τα χαλίκια.
Αυτά υποστηρίζουν μεταξύ άλλων στο υπόμνημά τους προς την Διεύθυνση οικονομικής επιθεώρησης υπολοίπου Κεντρικής Μακεδονίας  οι  πρώην δημοτικοί  σύμβουλοι Κυριάκος Γιαλαμάς  και Χρήστος Παπαδόπουλος οι οποίοι κλήθηκαν να υπογράψουν την παραλαβή των έργων μετά  την λήξη της θητείας τους.
Όπως αναφέρουν αρμόδια για την παρακολούθηση των έργων ήταν η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Εξαπλατάνου  η οποία υπήρχε και αποτελείτο από δύο πολιτικούς μηχανικούς  η οποία έπρεπε να επιβλέπει την εκτέλεση των συγκεκριμένων έργων και  να πιστοποιήσει σχετικά. Σε κάθε άλλη περίπτωση ,αν δεν υπήρχε τεχνική υπηρεσία , θα έπρεπε να είχε οριστεί ένας δημοτικός σύμβουλος με τεχνικές  γνώσεις για την παρακολούθηση  την διοίκηση και τον έλεγχο αυτών των έργων , κάτι που δεν έγινε.
Οι δύο σύμβουλοι ορίστηκαν μέλη της διμελούς επιτροπής για την βεβαίωση  καλής εκτέλεσης ή μη εκτέλεσης  των έργων για το 2006. Τα  συγκεκριμένα έργα , όπως υποστηρίζουν στο υπόμνημα , δεν είχαν την υποχρέωση , αλλά ούτε και την δυνατότητα να παρακολουθήσουν , αφού με την υποχρέωση αυτή ήταν επιφορτισμένη η Τεχνική Υπηρεσία η οποία έπρεπε να τα επιβλέψει και να βεβαιώσει  την εκτέλεσή τους με σχετική έκθεσή της στον Δήμαρχο.     Τέτοια έκθεση  εκτέλεσης ‘η μη  δεν έπεσε στην αντίληψή τους  μέχρι τις 31-12-2006 που έληξε η θητεία τους , όπως και η θητεία του τότε δημάρχου Χρήστου Παλίκογλου. .Ταυτόχρονα έπαψαν να είναι μέλη κάποιας  επιτροπής. ΄ Ετσι  από την υπογραφή των συμφωνητικών ανάθεσης στις 11 Δεκεμβρίου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου που έληξε η θητεία τους δεν είχαν καμία πληροφόρηση σχετικά με την πορεία των έργων .  Στο μεταξύ από τον Οκτώβριο του  2006 είχε εκλεγεί Δήμαρχος ο Σταύρος Τουφεγγόπουλος  για την επόμενη τετραετία . Ως δημοτικός δε σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξής του παρακολουθούσε από κοντά τα τεκταινόμενα στον Δήμο. Μάλιστα είναι γνωστό ότι έλεγχε πλήρως την Δημαρχιακή επιτροπή  τη τελευταία διετία  και λίγο αργότερα και το δημοτικό συμβούλιο .
Το 2007 την διοίκηση του Δήμου ανέλαβε επίσημα πλέον ο Σταύρος  Τουφεγγόπουλος  και όπως ήταν φυσικό όρισε άλλες επιτροπές .
Οι εργολάβοι των συγκεκριμένων έργων πίεζαν να πληρωθούν . Τότε ο Στ. Τουφεγγόπουλος κάλεσε τον Κυριάκο  Γιαλαμά  και τον Χρ. Παπαδόπουλο , αφού είχε λήξει πλέον η θητεία  τους  να υπογράψουν σχετικές βεβαιώσεις καλής εκτέλεσης.
‘ Όπως δικαιολογήθηκε τα συγκεκριμένα  έργα  ανατέθηκαν και εκτελέστηκαν στην δική τους θητεία .  Τότε ζήτησαν  να πάνε με τους υπαλλήλους της τεχνικής υπηρεσίας να τους υποδείξουν σε ποιους αγροτικούς δρόμους έγιναν  οι χαλικοστρώσεις από τους συγκεκριμένους εργολάβους.
Ο Στ. Τουφεγγόπουλος  , πάντα όπως αναφέρουν , τους είπε ότι δεν χρειάζεται να ταλαιπωρούν τις τεχνικές υπηρεσίες , αφού οι εργολάβοι μπορούσαν να τους υποδείξουν που έγινα τα έργα.
Δύο από τους εργολάβους τους πήγαν σε Δημοτικά Διαμερίσματα και τους έδειξαν κάποιους δρόμους, υποστηρίζοντας ότι όλα εκτελέστηκαν σύμφωνα με τα συμφωνητικά. Στα έργα τρίτου εργολάβου τους πήγε ο ίδιος ο Στ. Τουφεγγόπουλος και τους έδειξε τους αγροτικούς δρόμους.
Μετά την περιήγηση και την αυτοψία  στα έργα από τους εργολάβους και τον Δήμαρχο  ,πείστηκαν να υπογράψουν πιστεύοντας   ότι είχαν υλοποιηθεί δικά τους έργα  . Μάλιστα ο Στ. Τουφεγγόπουλος τους έπεισε  ότι ήταν μια απλή διαδικασία ,αφού επρόκειτο για δικά τους έργα.  Κάθε συνετός άνθρωπος θα έκανε το ίδιο. Δεν μπορούσαν να αμφισβητήσουν τον Δήμαρχο και τους εργολάβους  μετά την αυτοψία . Εκτός και εάν υπήρχε συμπαιγνία των εργολάβων και του Δημάρχου για να τους εξαπατήσουν , υποδεικνύοντας άλλα έργα από αυτά που συμφωνήθηκαν να γίνουν .
Πρόσφατα μάλιστα όπως αναφέρεται στο υπόμνημα, ο Στ. Τουφεγγόπουλος στις 29-11-2011 ζήτησε από τους δύο συμβούλους παραλαβής ,που είχαν  κληθεί να καταθέσουν ανωμοτί  στον Πταισματοδίκη  Αλμωπίας ,να καταθέσουν ότι έργα εκτελέστηκαν και αυτός θα επιληφθεί της υπόθεσης.
Τελικά μάλλον έχει απόλυτο  δίκιο  ο Παράσχος  Τσάνταλης   ότι ο πρώην Δήμαρχος Στ. Τουφεγγόπουλος  με τα τερτίπια και τον τρόπο λειτουργίας του , ενέπλεξε σε περιπέτειες ανθρώπους που δεν φταίνε σε τίποτα 


ΠΗΓΗ  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ 

3 σχόλια:

  1. Ξεκίνησα να διαβάζω και λέω "κοίτα να δεις τι κάνουν οι δήμαρχοι". Αλλά διαβάζοντας ξανά, και βάζοντάς τα σε μια σειρά (αν θέλει κάποιος ας με διορθώσει) ο Σ.Τ. κλήθηκε να πληρώσει έργο (μάλιστα περιοδικό έργο σε ετήσια βάση) που τουλάχιστον έπρεπε να είχε υλοποιηθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή.
    Επίσης, οι υπεύθυνοι παραλαβής γνώριζαν την πορεία του έργου για τους 11 μήνες (μέχρι 11-12-07 όπως αναφέρετε), αλλά όταν πήγαν να ελέγξουν τα έργα δε κατάλαβαν οτι πήγαν αλλού. Και τους 11 μήνες τι ακριβώς παρακολουθούσαν? Και έδωσαν και ψευδή κατάθεση (έστω και ανωμοτί).Και μετά τα άλλαξαν. Γιατί? Η τεχνική υπηρεσία τι έκανε? Κανείς τους δε τιμωρήθηκε? Περίεργα πράγματα είναι αυτά. Πολλά κενά υπάρχουν. Μήπως κάποιοι προσπαθούν να τη γλυτώσουν? Διαφωτήστε μας δίνοντας πιο συγκεκριμένα στοιχεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στεγνο ψεμα η δηθεν εξαπατηση των δημοτικων συμβουλων και μαλιστα συμβουλων του Παλικογλου επι της θητειας του οποιου ειχε ξεκινησει και ειχε υλοποιηθει το εργο-εργα.
    Μην εξαπατας τον κοσμο γραφοντας ασυναρτησιες και ρεπορταζ καφενειου Petros και σταματα να κανεις πλατες στον Τσανταλη γιατι θα βρεθεις εκτεθιμενος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οτι ναναι λες παλι ρε παλιοφυλλαδα???? οι αρμόδιοι μηχανικοι ειναι υπευθυνοι για την πορεια ενος εργου απο την αρχή εως το τέλος...ο δημαρχος δν ειναι μηχανικος να κρινει εαν τελειωσε το έργο.... ότι δηλωνει η τεχνική υπηρεσία....με την ιδια λογική πως είσαι σιγουρος οτι οι προηγουμενοι μηχανικοι π τώρα το παίζουν ''παναγιες'' δεν είχαν δηλώσει οτι το έργο τελείωσε???πουθένα στον κόσμο δέν γίνοται αυτα π λέτε..ο μηχανικός φέρει ευθύνη ακόμη κ στην περιπτωση π έβαλε την υπογραφη του και δέν έκανε έλεγχο του εργου... καραγκιόζηδες αγεσθε και φερεστε για λίγα χρήματα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)