Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ




  Η 19η Μαΐου είναι ημέρα μνήμης για την Γενοκτονία των Ποντίων. Πάνω από 350.000 Έλληνες του Πόντου σφαγιάστηκαν και εκατοντάδες χιλιάδες ξεριζώθηκαν εκείνη την ανοιξιάτικη μέρα του 1919, αφήνοντας πίσω τους μία αναπτυγμένη εμπορικά περιοχή και μία ακμάζουσα πολιτισμικά κοινωνία.        
   Σ’ αυτή τη σκοτεινή σελίδα της Παγκόσμιας Ιστορίας καταγράφεται ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας γι’ αυτό και η λήθη δεν μπορεί ποτέ να τη σβήσει.
  Για αιώνες ο Πόντος αποτελούσε, πατρίδα με ιστορία, παραδόσεις, ήθη, έθιμα και θρησκεία και ένα αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνισμού. Αυτή η πατρίδα είναι και θα παραμείνει για πάντα αλησμόνητη.
  Διατηρώντας την ιστορική μνήμη και έχοντας οδηγό το αίμα που χύθηκε, τον πόνο, τον ξεριζωμό, μπορούμε  ξεπεράσουμε τα προβλήματα που ταλανίζουν την Πατρίδα μας. Αντλώντας από τη δύναμη των Ποντίων κατά την εγκατάσταση και ενσωμάτωσή τους στη Μητέρα Ελλάδα, μπορούμε να οικοδομήσουμε μια κοινωνία αλληλεγγύης, δικαιοσύνης και προοπτικής.
  Τιμώντας την μνήμη των θυμάτων αυτής της τραγωδίας καλούμε τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει τη19η Μαΐου ως «Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων».


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
ΠΑΣΟΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)