Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Προβεβλημένα στελέχη έμειναν εκτός Βουλής




Ο καταποντισμός του ΠΑΣΟΚ αλλά και το πολύ χαμηλό ποσοστό της ΝΔ -παρά τις 50 έδρες bonus του πρώτου κόμματος- σε συνδυασμό με τη μάχη του σταυρού στα ψηφοδέλτια των δύο κομμάτων έφεραν ανατροπές.
 


Εκτός Βουλής έμειναν μεγάλα ονόματα του ΠΑΣΟΚ πρώην υπουργοί και κορυφαία στελέχη, ενώ η σύνθεση της Κ.Ο. δεν έχει παρά ελάχιστα «βενιζελικά» ονόματα με ό,τι αυτό σημαίνει.
Από την Α’ Αθηνών, η μεγάλη χαμένη είναι η εξαιρετικά προβεβλημένη Άννα Διαμαντοπούλου, ενώ εκτός μένει και ο παρ’ ολίγον διεκδικητής της ηγεσίας Χρήστος Παπουτσής. Επίσης, δεν εκλέχτηκαν οι Παντελής Οικονόμου, Παύλος Γερουλάνος και Νάσος Αλευράς,
Από τη Β’ Αθηνών παλιότερα ιστορικά και νεότερα δυνατά ονόματα «τιμωρήθηκαν» από τους ψηφοφόρους: Εκτός οι Δημήτρης Ρέππας, Τηλέμαχος Χυτήρης, Πέτρος Ευθυμίου, Γιάννης Ραγκούσης, Χρήστος Πρωτόπαπας, Γιώργος Κουτρουμάνης αλλά και οι Αθηνά Δρέττα, Μιλένα Αποστολάκη, Άννα Νταλάρα, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Ροδούλα Ζήση. Στην Α’ και Β’ Πειραιώς ο Δημήτρης Καρύδης και οι Γρηγόρης Νιώτης, Γιάννης Διαμαντίδης μένουν εκτός Βουλής, ενώ από την περιφέρεια Αττικής εκτός μένει ο Κωνσταντίνος Βρεττός. Στις εκπλήξεις αυτών των εκλογών η χαμένη έδρα στην Κέρκυρα για την  Άντζελα Γκερέκου και της Λέσβου για τον Νίκο Σηφουνάκη. Αντίστοιχα, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και παρ’ ολίγον πρωθυπουργός Φίλιππος Πετσάλνικος δεν εξελέγη στην Καστοριά, ενώ αντίστοιχο πρόβλημα υπήρξε και στην Κορινθία, που χάνει την έδρα του ο πρώην υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης. Μεγάλη ήττα και στην Κρήτη στο νομό Χανίων, όπου χάθηκαν και οι τρεις έδρες, αφήνοντας εκτός τους Σήφη Βαλυράκη, Ευτύχη Δαμιανάκη και Ευαγγελία Κουρουπάκη.
Στη ΝΔ οι έδρες αυξήθηκαν λόγω του εκλογικού νόμου, ανανέωση υπήρξε αλλά περιορισμένη και οι πιο εντυπωσιακές περιπτώσεις μη εκλογής ήταν κάποιων πρώην υπουργών επί κυβέρνησης Καραμανλή και κομμένων από τα ψηφοδέλτια που κατέβηκαν σ’ αυτές τις εκλογές. Εκτός λοιπόν ο Αδάμ Ρεγκούζας στη Β’ Θεσσαλονίκης, ο Σάββας Τσιτουρίδης στο Κιλκίς αλλά και ο Πέτρος Δούκας στην Αττική. Δεν πέρασε τον πήχη παρά τη στήριξη της Συγγρού ο Φαήλος Κρανιδιώτης στη Β’ Πειραιά, εκτός και ο Νεράντζης, ενώ στην Καρδίτσα δυο γνωστά επίθετα λόγω… συγγενείας, Παύλος Σιούφας και Γιώργος Αναγνωστόπουλος, δεν κέρδισαν κάποια από τις τρεις έδρες.

Δημοσιογραφία και Βουλή
Εκτός Βουλής έμειναν τελικά ο Αντώνης Λιάρος και η Άρια Αγάτσα όπως κι ο Γιώργος Φιλιππάκης. Απέτυχε ξανά η Νατάσσα Ράγιου, εκτός ο Μάκης Γιομπαζολιάς και η Μελίνα Καραπαναγιωτίδου, ενώ η μη εκλογή της Εύας Καϊλή μάλλον δεν έχει σχέση με τη… δημοσιογραφία τώρα πια. Ούτε η Πόπη Διαμαντάκου εξελέγη, ενώ οι Γιώργος Καραμέρος και Γιώργος Κύρτσος έμειναν εκτός, καθώς τα κόμματά τους οι Οικολόγοι και ο ΛΑΟΣ δεν πέρασαν το 3% πανελλαδικά.

 ΠΗΓΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)