Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Γνωμοδότηση αξίας. 3.000,00






Χωρίς ουσιαστικό λόγο  ο Δήμος Αλμωπίας θα επιβαρυνθεί με 3.000 ,00 ευρώ, για μια απλή γνωμοδότηση. Τόσο θα κοστίσει η συνεδρίαση στον Δήμο ,επειδή τη περασμένη Τρίτη δεν ελήφθη η απόφαση  και μετατέθηκε για σήμερα προκειμένου να αποφανθούν δια ψηφοφορίας πρώτα οι…ταξιτζήδες.

Και όλα αυτά τη στιγμή που είχαν προηγηθεί συναντήσεις με τους ταξιτζήδες.
Στη συνεδρίαση όμως  η προσαρμογή στον νέο νόμο που πρόκειται να εφαρμοστεί σύντομα  για τα ΤΑΞΙ,,αποτέλεσε πεδίο αντιπαράθεσης και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας, το οποίο καλείται να γνωμοδοτήσει ως προς την έδρα και τον αριθμό αδειών.
Την τελική απόφαση πρόκειται να λάβει η Περιφεριακή Διοίκηση Πέλλας.
Τις τελευταίες μέρες είχαν γίνει συναντήσεις με εκπροσώπους ΤΑΞΙ από τα χωριά  και με όσους έχουν έδρα την Αριδαία.
Κοινός στόχος βέβαια να διαφυλαχτούν τα δικαιώματά  τους, σε μια πολύ δύσκολη οικονομική  συγκυρία, στα πλαίσια του νόμου.
Σύμφωνα με όσα είπε ο Δήμαρχος Δημήτρης Πασόης, πρέπει να ληφθεί απόφαση αν θα συγχωνευτούν όλες οι έδρες ταξί σε μία ή αν θα συνεχίσουν ως έχει η κατάσταση.
Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Τραπεζανίδης εξέφρασαν την άποψη ότι θα πρέπει να παραμείνουν οι έδρες με τη σημερινή τους μορφή για να μην υπάρξει υποβιβασμός των χωριών. Τον  τελικό λόγο όμως πρότεινε να τον έχουν οι ενδιαφερόμενοι οι οποίοι και θα αποφασίσουν τελικά.
Αντίθετος σε αυτή την πρόταση εμφανίστηκε ο Πέτρος Ζέρζης ο οποίος υποστήριξε ότι  σύμφωνα με τον νόμο (όσα ορίζει ο Καλλικράτης) πρέπει να ληφθεί απόφαση για μία έδρα. ΄Ετσι θα υπάρξει  όφελος για το επιβατικό κοινό αφού θα ισχύει μια κοινή ταρίφα.
Με την άποψη της μίας έδρας συμφώνησε και ο Χρήστος Μπίνος, ο οποίος επικαλέστηκε τη σχετική νομοθεσία. Επικαλέστηκε δε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες άποψη του Αντιπεριφερειάρχη  Θ. Θεοδωρίδη είναι όλα τα ΤΑΞΙ του νομού να έχουν μία έδρα
Δήλωσε ότι πρέπει το Σώμα να γνωμοδοτήσει υπέρ της μιας έδρας , τη στιγμή που υπήρχε η πλειοψηφία υπογραφών που είχαν συγκεντρώσει οι ταξιτζήδες των χωριών. .
Οι ιδιοκτήτες ταξί εμφανίστηκαν διχασμένοι. Οι της Αριδαίας ζήτησαν να παραμείνει όπως είναι η κατάσταση .Να ισχύσει δηλαδή το Καποδιστριακό μοντέλο. Έδρα την Αριδαία να έχουν αυτοί που προέρχονται από τον πρώην Δήμο Αριδαίας και οι υπόλοιποι του πρώην Δήμου Εξαπλατάνου να παραμείνουν και αυτοί ως έχουν . Οι ταξιτζήδες από τον  πρώην Δήμο Εξαπλατάνου υποστήριξαν ότι για να διασφαλιστεί το επάγγελμά τους, πρέπει να έχουν όλοι μία έδρα  και αυτοί άτυπα, με συμφωνία κυρίων να παραμείνουν ως έχουν ,στα πόστα τους.. Ακολούθησε κύκλος αντιπαραθέσεων .
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Νικολαϊδης, πρότεινε να γίνει διάλειμμα. Όταν επανήλθαν, φάνηκε ότι η πλειοψηφία άλλαξε την αρχική της θέση.  Ο  Δήμαρχος πρότεινε να στηθεί κάλπη, για ψηφίσουν οι Ταξιτζήδες. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα το υιοθετήσει ο Δήμος και θα το ψηφίσει ως γνωμοδότηση σε έκτακτη συνεδρίαση τη Παρασκευή.


ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Η εφαρμογή του Νόμου 4070/2012 για τον καθορισμό των εδρών των αυτοκινήτων δημόσιας χρήσης- ταξί ανά Περιφερειακή Ενότητα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ήταν το θέμα της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Διονύση Ψωμιάδη, παρουσία του Εκτελεστικού Γραμματέα Δ. Λευκόπουλου και του Παναγιώτη Ψωμιάδη, τη Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου .
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Απ. Τζιτζικώστας, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σ. Μαυρίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θ. Θεοδωρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Ευθ. Φωτόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Δ. Ευθυμιάδης, ο πρόεδρος της Μητροπολιτικής Επιτροπής Μ. Τζόλλας, ο Γεν. Διευθυντής Μεταφορών & Επικοινωνιών της ΠΚΜ Ν. Τσοτσόλης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο Δήμαρχος Λαγκαδά Γ. Αναστασιάδης, εκπρόσωποι Δημάρχων των Δήμων εντός των ορίων της ΠΚΜ, οι πρόεδροι των σωματείων ταξί, μεμονωμένοι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων ταξί καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, όπου η Διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είχε ρόλο συντονιστή μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, συζητήθηκαν οι ρυθμίσεις που προβλέπονται από το νόμο 4070/2012 σχετικά με τον καθορισμό του αριθμού των ταξί ανά έδρα περιφερειακής ενότητας. Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών ιδιοκτητών ταξί από όλες τις περιφερειακές ενότητες της Π.Κ.Μ. παρουσίασαν τις θέσεις τους αναφορικά με την εφαρμογή του νόμου, ενώ παράλληλα εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους και στα οποία χρειάζεται να δοθεί άμεση λύση.
Η Διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ζήτησε από τους επαγγελματίες των ταξί να καταθέσουν υπομνήματα με τις τελικές προτάσεις τους μέχρι αύριο Παρασκευή 1/6/2012, οι οποίες και θα συζητηθούν στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Κ.Μ. την προσεχή Τρίτη, 5 Ιουνίου 2012. Στη συνέχεια, το κείμενο των προτάσεων θα τεθεί προς συζήτηση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της ΠΚΜ, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012, προκειμένου να εκδοθεί η σχετική απόφαση για τον καθορισμό των εδρών των ΕΔΧ αυτοκινήτων εντός των ορίων αρμοδιότητας κάθε Περιφερειακής Ενότητας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία θα αποσταλεί στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Δικτύων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)