Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η επίσκεψη του προέδρου της Ν.Δ. και στην Αλμωπία.




Γύρω στις 19.30  επισκέφθηκε τους Προμάχους όπου χαιρέτισε τον κόσμο. Στη συνέχεια πήγε στο Μοναστήρι του Αγίου  Ιλαρίωνα και στην επιστροφή έκανε μια μικρή στάση στη Σωσάνδρα.
Στη Αριδαία τον περίμεναν στο Ξενοδοχείο ΛΗΔΡΑ στελέχη και φίλοι της Ν. Δ. ,με τους οποίους αντάλλαξε χαιρετισμούς. Στη συνέχεια στον αύλειο χώρο της Εκκλησίας συναντήθηκε με το Αρχιμανδρίτη π. Κοσμά Χρυσουλά  με τον οποίο διατηρεί από παλιά φιλικές σχέσεις και ο οποίος του έδωσε αναμνηστική εικόνα .Παρόν ήταν επίσης και ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αλμωπίας Αρχιμανδρίτης π. Στ. Δέβρελης.

Τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας συνόδευαν όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές του  νομού. Ο Π. Ψωμιάδης ,ο Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης, ο πρόεδρος   και μέλη της ΝΟΔΕ  Πέλλας.  
ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ
Η επίσκεψη του Α. Σαμαρά  στη Πέλλα εκτιμάται ότι έγινε προκειμένου να υπάρξει μεταστροφή και να επανέλθουν παλιοί ψηφοφόροι  στη βάση τους.
Τα νούμερα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά. Στην παραδοσιακά συντηρητική Πέλλα οι Ανεξάρτητοι Ελληνες συγκέντρωσαν 9,8%, η Χρυσή Αυγή 7,6% και ο ΛΑΟΣ 3,1%. Σύνολο 20,5%. Στην Πιερία τα αντίστοιχα ποσοστά είναι ακόμη μεγαλύτερα: Για τους Ανεξάρτητους Ελληνες το κοντέρ έδειξε 12,4%, για τη Χρυσή Αυγή 6,7% και για το ΛΑΟΣ 3,7%. Εδώ το σύνολο έφτασε το 22,8%. Ακόμη πιο υψηλά ήταν τα νούμερα των «γαλάζιων» απωλειών και στην Ημαθία, όπου το κόμμα του Πάνου Καμμένου έπιασε 12,4%, η Χρυσή Αυγή 7,7% και ο ΛΑΟΣ 3,1%. Σύνολο 23,2%. Στην Ημαθία μάλιστα υπήρξαν και εσωκομματικά ζητήματα με την αποχώρηση από τη λίστα του πρώην βουλευτή Μιχάλη Χαλκίδη, ενώ εδώ η ΝΔ δεν εξέλεξε βουλευτή, καθώς τα παράξενα του εκλογικού νόμου λειτούργησαν σε βάρος του πρώτου κόμματος.

Η επιστροφή στο μαντρί λοιπόν ενός σημαντικού ποσοστού ψηφοφόρων είναι ο ένας λόγος της περιοδείας του Αντώνη Σαμαρά στους τρεις νομούς. Ο άλλος έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν είχε επισκεφτεί τις περιοχές στην πρόσφατη προεκλογική περίοδο, οπότε η Συγγρού έκρινε ως απαραίτητη μια περιοδεία στους τρεις νομούς της Μακεδονίας.

Το πρόγραμμα του κ. Σαμαρά ήταν  βαρύ, καθώς επισκέφθηκε και τους τρεις νομούς στη διάρκεια της ημέρας. Το πρωί στην Κατερίνη, συνάντησε εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων του Επιμελητηρίου Πιερίας, στη συνέχεια επισκέφθηκε εργοστάσιο με είδη προηγμένης τεχνολογίας στο Αιγίνιο, καθώς και το τοπικό δημαρχείο. Στο νομό Ημαθίας πήγε στη Μελίκη και τη δημοτική βιβλιοθήκη της Βέροιας, ενώ μίλησε σε συγκεντρώσεις συνεταιριστών και κομματικών στελεχών της ΝΔ στη Νάουσα και  τη Σκύδρα. Επισκέφθηκε  επίσης και  την Εδεσσα .




















Ο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)