Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

«Την εβδομάδα 6 – 10 Αυγούστου θα εξετασθεί το θέμα των ΔΟΥ Αριδαίας & Γιαννιτσών»




  Την εβδομάδα που μας έρχεται 6- 10 Αυγούστου θα συζητηθεί μεταξύ του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Μαυραγάνη Γεώργιου και των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Οικονομικών το πλάνο της λειτουργίας ή μη των ΔΟΥ Αριδαίας και Γιαννιτσών.
   Αυτό υπογράμμισε ο κ. Μαυραγάνης κατά την συνάντηση που είχε με τον Βουλευτή Πέλλας κ. Ιορδάνη Τζαμτζή.

  Ο κ. Τζαμτζής τόνισε την αναγκαιότητα της λειτουργίας των ΔΟΥ, πράγμα που έκανε και εγγράφως στις 30Ιουλίου με επιστολή του την οποία κατέθεσε στον κ. Μαυραγάνη, όπου ανέφερε τους πραγματικούς λόγους που συνηγορούν στην συνέχιση της λειτουργίας των 2 εφοριών.
 Ο μεγάλος όγκος δουλειάς, οι πολύ μεγάλες αποστάσεις που πρέπει να διανύσουν οι πολίτες για να εξυπηρετηθούν, η αδυναμία στέγασης όλων αυτών των υπαλλήλων σε περίπτωση κατάργησης των εφοριών αλλά πάνω από όλα το γεγονός ότι υπάρχει πολύ μεγάλη οικονομική δραστηριότητα, τόσο στα Γιαννιτσά όσο και στην Αριδαία, πρέπει να προβληματίσουν σοβαρά  το Υπουργείο Οικονομικών και να επανεξετάσει το ουσιαστικό θέμα των καταργήσεων των ΔΟΥ.
  Επίσης, ο κ. Τζαμτζής επεσήμανε στον κ. Μαυραγάνη ότι η ΔΟΥ Σκύδρας για την οποία βεβιασμένα προχώρησαν σε συστέγαση της με την ΔΟΥ Έδεσσας, δεν υπάρχει δυνατότητα συστέγασης στον χώρο της ΔΟΥ Έδεσσας και έτσι πέραν της μεταφοράς των τμημάτων των Εσόδων και του Δικαστικού, η ΔΟΥ Σκύδρας συνεχίζει να λειτουργεί.
  Ο κ. Τζαμτζής υπογράμμισε ότι το παράδειγμα της ΔΟΥ Σκύδρας δείχνει ότι ο σχεδιασμός έγινε στο «πόδι» και «άρον – άρον» χωρίς να ληφθούν υπόψη οι κατά τόπους ιδιαιτερότητες  όπως:
α) το μέγεθος του Νομού
β) οι περιοχές με μεγάλη οικονομική δραστηριότητα
γ) τα διαμορφωμένα σήμερα οικονομικά κέντρα.
   Ο Υφυπουργός Οικονομικών συμφώνησε με τον κ. Τζαμτζή ότι σε ορισμένους νομούς υπάρχουν ιδιαιτερότητες και για τον λόγο αυτό την ερχόμενη εβδομάδα 6-10 Αυγούστου θα συζητηθεί ξανά το θέμα με τους υπηρεσιακούς παράγοντες τονίζοντας για άλλη μία φορά ότι αφενός μεν υπάρχουν οι δεσμεύσεις που πρέπει να υλοποιηθούν αφετέρου όμως υπάρχουν σοβαρές ιδιαιτερότητες σε κάποιους νομούς που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)