Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Προβολή των Ελληνικών Λουτροπόλεων στο οδικό δίκτυο

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΩΝ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ




ΠΡΟΣ
 Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Κοινοποιείται :
Α) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
       
Β) ΔΗΜΟΙ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ


Κύριε Υπουργέ

Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και κυρίως στην Ιταλία όπου ο θεραπευτικός τουρισμός είναι τεράστιος, η προβολή των λουτροπόλεων γίνεται περισσότερο από το οδικό δίκτυο.
Για παράδειγμα όταν ταξιδεύεις από τη Ρώμη για να επισκεφτείς μια λουτρόπολη  που πιθανόν να απέχει και 400 χιλιόμετρα έχουν τοποθετηθεί κατά μικρά διαστήματα  τεράστιες διαφημιστικές πινακίδες που σε ενημερώνουν που βρίσκεται η λουτρόπολη και σε ποια απόσταση είναι.
Το όλο θέμα κύριε υπουργέ δεν είναι μόνο η λουτρόπολη αλλά και η μεγάλη προσπάθεια που κάνουν οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες για την προβολή των λουτροπόλεών τους. Στην Ιταλία αλλά και σε άλλες χώρες ο θεραπευτικός τουρισμός σήμερα αν δεν κάνουμε λάθος ξεπερνά τα 20.000.000 τουρίστες όλο τον χρόνο.

Στην Ελλάδα κύριε υπουργέ εδώ και χρόνια γίνεται μια τεράστια προσπάθεια ανάπτυξης και προβολής των ελληνικών λουτροπόλεων. Στον τομέα της προβολής γίνεται κυρίως από τα μέσα ενημέρωσης με τις προσπάθειες του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Αλλά αυτό κύριε Υπουργέ δεν είναι αρκετό για τις ελληνικές λουτροπόλεις και κυρίως για τους ξένους επισκέπτες οι οποίοι δεν τις γνωρίζουν. Χρειάζεται κάτι πιο δραστικό. 
Το θέμα προβολής των λουτροπόλεων από το οδικό μας δίκτυο το είχαμε θέσει και παλιότερα σχεδόν σε όλα τα Υπουργεία, αλλά δεν βρήκαμε την ανταπόκριση που θέλαμε όπως συχνά συμβαίνει με την ελληνική γραφειοκρατία.

Η δική μας πρόταση κύριε Υπουργέ είναι το υπουργείο να προχωρήσει σε μια μελέτη έτσι ώστε να αναβαθμιστεί η προβολή των ελληνικών λουτροπόλεων από το οδικό μας δίκτυο.
Σήμερα η προβολή των ελληνικών λουτροπόλεων στο οδικό μας δίκτυο για τις ελληνικές λουτροπόλεις  είναι τριτοκοσμική.
Πιθανόν αυτήν την ευθύνη να την είχαν μέχρι τώρα η εκάστοτε Περιφέρεια και με τις κατάλληλες μελέτες να τοποθετεί πινακίδες εκεί που υπάρχουν λουτροπόλεις.
Οι πινακίδες κύριε υπουργέ θα πρέπει να είναι και ενημερωτικές, αλλά και κάπως τουριστικές και σε ανάλογες αποστάσεις που θα πρέπει να πληροφορούν τον πολίτη για το που είναι η κάθε λουτρόπολη.
Με αυτό τον τρόπο κύριε υπουργέ θα γίνει μία πολλή καλή προβολή αυτού του πλούτου της χώρας.
Απλά παραδείγματα: από Θεσσαλονίκη θα μπορούν να μπουν πινακίδες για τη Λουτρόπολη του Λαγκάδα, των Λουτρών Απολλωνίας, των λουτρών Σιδηροκάστρου, των Λουτρών Αγκίστρου Σερρών όπως επίσης και των Λουτρών του δήμου Αλμωπίας  λουτρά «Πόζαρ».
Θα πρέπει εδώ να δούμε ανά 10 π.χ. χιλιόμετρα να μπαίνει η πινακίδα και μάλιστα με το σήμα  της κάθε λουτρόπολης.

Επίσης άλλο παράδειγμα είναι αυτό της Αθήνας από όπου ένας τεράστιος πληθυσμός ανάμεσά τους και πολλοί τουρίστες, που θέλει να επισκεφτεί μία λουτρόπολη, με τη σημερινή κατάσταση θα πρέπει να σταματά στα βενζινάδικα και να ρωτά που είναι π.χ. τα λουτρά Καμένων Βούρλων, τα λουτρά Υπάτης, τα λουτρά Θερμοπυλών, τα λουτρά Πλατύστομου που έχουν σήμερα  μια τεράστια επένδυση, τα λουτρά Αιδηψού κ.λπ.

Ακόμη κύριε Υπουργέ δεν υπάρχουν διαφημιστικές πινακίδες στα λουτρά που βρίσκονται σε νησιά, όπως τα λουτρά Λέσβου, Ικαρίας, Σαμοθράκης, Νισύρου, Κύθνου κ.λπ. Άλλο παράδειγμα είναι οι λουτροπόλεις της Πελοποννήσου πχ. λουτρά Λουτράκι Περαχώρας Κορίνθου, Λουτρά Καϊάφα, Λουτρά Κυλλήνης κ.λπ.
Πολλά παραδείγματα έχουμε στη βόρεια Ελλάδα, όπως τα λασπόλουτρα Κρινίδων του Δήμου Καβάλας όπου θα συναντήσεις ενημερωτική πινακίδα 300 μέτρα πριν από την λουτρόπολη, Ελευθέρων Καβάλας όπου ισχύει το ίδιο, στα λουτρά Τραϊανούπολης, στη λουτρόπολη Σμοκόβου, που για να βρεις τη λουτρόπολη αναγκάζεσαι εφόσον δεν υπάρχουν ενημερωτικές πινακίδες να κάνεις 20 στάσεις σε διάφορα μέρη του δρόμου.

Το κόστος κύριε Υπουργέ δε νομίζουμε ότι είναι μεγάλο, αλλά η προβολή θα είναι τεράστια μιας και όπως γνωρίζετε, εκτός αν δεν το γνωρίζετε, οι περισσότερες λουτροπόλεις είναι ανοικτές για τους λουόμενους όλο το χρόνο και η σωστή ενημέρωση σήμερα είναι αναγκαία. 

Σήμερα τις Ελληνικές λουτροπόλεις κύριε Υπουργέ τις επισκέπτονται κάθε χρόνο πάνω από δυο εκατομμύρια λουόμενοι (εκτός από αυτή τη χρονιάς λόγω οικονομικής κρίσης) και στόχος του Συλλόγου μας και νομίζουμε όλων των ενδιαφερομένων είναι σε λίγα χρόνια οι θαυμάσιες ελληνικές λουτροπόλεις με τις ανάλογες νομοθετικές ρυθμίσεις και προγράμματα ανάπτυξης να μπορούν να τις επισκέπτονται πάνω από 10 εκατομμύρια  τουρίστες ξένοι και Έλληνες.
Σήμερα κύριε υπουργέ που ψάχνουμε επενδύσεις ο θεραπευτικός τουρισμός για την εθνική μας οικονομία, την υγεία, την ανάπτυξη και κυρίως για την καταπολέμηση της ανεργίας είναι το παν για την χώρα μας.
Ελπίζουμε κύριε Υπουργέ ότι θα έχουμε την απάντηση που πρέπει και ότι και αυτή η πρότασή μας δε θα χαθεί σε κάποιο συρτάρι ενός γραφειοκράτη.
Για το δ.σ. του συλλόγου
  Ο Πρόεδρος
Ανέστης Αναστασιάδης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)