Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Ημερίδα με θέμα «Νέες Τεχνολογίες στην Υπηρεσία της Βιώσιμης Γεωργίας». στη Σκύδρα



Η Ελληνική Εταιρία Πληροφορικής και Επικοινωνιών στη Γεωργία, τα Τρόφιμα και το Περιβάλλον (ΕΠΕΓΕ) - Παράρτημα Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας και ο Δήμος Σκύδρας διοργανώνουν το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012 στις 10:30, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σκύδρας ημερίδα με θέμα «Νέες Τεχνολογίες στην Υπηρεσία της Βιώσιμης Γεωργίας».


Πρόκειται για μια σημαντική επιστημονική εκδήλωση του Παραρτήματος της ΕΠΕΓΕ που διοργανώνεται σχεδόν κάθε χρόνο σε συνεργασία με φορείς της τοπικής κοινωνίας. Στόχος της είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μελών της εταιρίας και των μελών των τοπικών κοινωνιών επιστημόνων καθώς επίσης και των διαφόρων οργανισμών, αγροτικών οργανώσεων, συλλόγων, συνεταιρισμών και Mη Kυβερνητικών Oργανισμών στις δυνατότητες που παρέχει η εφαρμογή των Νέων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στα πλαίσια της βιώσιμης ανάπτυξης της ελληνικής γεωργίας. Η Ημερίδα θα αποτελέσει συνάντηση στην οποία επιστήμονες και ειδικοί στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών στoν αγροτικό χώρο, την κτηνοτροφία, τα τρόφιμα, τη δασοπονία, την αλιεία και το φυσικό περιβάλλον, θα παρουσιάσουν την εργασία τους και θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους στον συγκεκριμένο τομέα, με κύριο στόχο την ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

Κεντρικός ομιλητής της ημερίδας θα είναι ο Τάσος Χανιώτης, Διευθυντής στη Διεύθυνση Οικονομικής Ανάλυσης Προοπτικών και Αξιολογήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στο τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει στρογγυλή τράπεζα με συζήτηση και ερωτήσεις σχετικές με το θέμα της ημερίδας.

Πρόσφατες σχετικές δραστηριότητες του Παραρτήματος της ΕΠΕΓΕ
Ημερίδα με θέμα «Νέες Τεχνολογίες και Αειφορική Αγροτική Ανάπτυξη»
Η ημερίδα διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Δήμο Αριδαίας Ν. Πέλλας (25 Σεπτεμβρίου 2010).
Ημερίδα με θέμα «Υιοθετώντας Νέες Τεχνολογίες για το Αγρόκτημα του Μέλλοντος»
H ημερίδα διοργανώθηκε με εξαιρετική επιτυχία στα πλαίσια της Agrotica 2010 (6 Μαρτίου 2010).
International Workshop AWICTSAE 2008
Advanced Workshop for Information Communication Technologies in Sustainable Agri-production and Environment. Alexandroupolis,  22-24 May 2008, Greece.
Μονοήμερο σεμινάριο 2007
"Application of Precision Agriculture in Greece", Μάιος 2007
Η ημερίδα διοργανώθηκε σε συνεργασία με το ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Για περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα της ημερίδας, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Παραρτήματος της ΕΠΕΓΕ: http://epegenorth.gr/


Ο Πρόεδρος του Παραρτήματος της ΕΠΕΓΕ


Βαγής Σαμαθρακής

Καθηγητής ΑΤΕΙΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)