Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Θυμήθηκαν αργά τον κόσμο στον Δήμο Αλμωπίας




Αφού πρώτα πανηγύρισαν μόνοι τους –έστω και ελάχιστοι- στον συνδυασμό του Δημάρχου και αφού τον παγίδευσαν επικοινωνιακά και τον απομάκρυναν από τον απλό και αγνό λαό, ξαφνικά  θυμήθηκαν την μεγάλη πλειοψηφία που τους ανάδειξε  ως Δημοτική Αρχή Αλμωπίας .
Με καθυστέρηση ο Δήμος θυμήθηκε τον λαό και σε μια ανακοίνωση που μοιάζει περισσότερο έκθεση ιδεών και απολογία αναφέρεται στα δύο χρόνια που πέρασαν μέχρι σήμερα. Η όλη κατάσταση μαζί με την ερμαφρόδιτη εξαγγελία περί αλλαγών έχει δημιουργήσει σύγχυση και δυσαρέσκεια στον συνδυασμό του Δημάρχου. Αντί να προβληθούν οι πραγματικές και σίγουρα με πολύ μόχθο προσπάθειες με τα δήθεν επικοινωνιακά τρυκ ,η παράταξη του Δημάρχου βρίσκεται για μία ακόμα φορά εν μέσω αδικαιολόγητης τρικυμίας που κανείς δεν γνωρίζει πλέον που μπορεί να οδηγήσει …
Το ετεροχρονισμένο μήνυμα του Δημάρχου προς του;ς δημότες έχει ως εξής:


Συνδημότισσες και συνδημότες,

Πέρασαν δύο χρόνια από την ημέρα που υπερψηφίσατε το συνδυασμό «Νέα Εποχή για την Αλμωπία» και με τιμήσατε αναδεικνύοντάς με, δήμαρχο του νέου Δήμου Αλμωπίας.

Οι εκλογές του 2010 καταγράφηκαν στην ιστορία του τόπου μας, αλλά το διακύβευμά τους παραμένει και συνοδεύει τη δημοτική αρχή σε κάθε προσπάθειά και ενέργειά μας.

Σε αυτά τα δύο πρώτα χρόνια και σε ιδιαίτερα δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, μοχθήσαμε για να «χτίσουμε» το νέο Δήμο Αλμωπίας και δώσαμε αγώνα για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες σας.

Σήμερα,  έχουμε έναν άρτια οργανωμένο δήμο και πραγματικά νοικοκυρεμένο.

Αυτός ήταν ο πρώτος στόχος που θέσαμε, γιατί αποτελούσε και την απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε τα επόμενα βήματα στην κατεύθυνση της υλοποίησης του προγράμματος μας.

Σε συνθήκες πρωτόγνωρες για την Τοπική αυτοδιοίκηση,  με δραματικά μειωμένες επιχορηγήσεις και προγράμματα (60% σε σχέση με το 2009) αγωνιστήκαμε για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της καθημερινότητας. Με αυστηρή και προσεκτική διαχείριση των λιγοστών χρημάτων, πετύχαμε  το καλύτερο αποτέλεσμα με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Διατηρήσαμε δομές κοινωνικής πολιτικής και βάλαμε τις βάσεις ώστε η κοινωνική αλληλεγγύη να εξαπλωθεί σε πολλούς τομείς με το «Δίκτυο Αλμωπίας για την Κοινωνική Συνοχή» που δημιουργούμε μαζί με τους συμπολίτες μας που θέλουν να προσφέρουν στο συνάνθρωπό τους.

Διεκδικήσαμε την είσπραξη όλων των  θεσμοθετημένων εσόδων από την πολιτεία καθώς και τη συμμετοχή μας σε Εθνικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα όπως το ΕΣΠΑ., όπου εντάχθηκαν, δημοπρατούνται και εκτελούνται έργα πνοής για την Αλμωπία.

Με την καθημερινή στάση και συμπεριφορά μας, με τη δημοκρατική και με απόλυτη διαφάνεια  λειτουργία του δήμου μας, δώσαμε τέλος στις παθογένειες του παρελθόντος, στον παραγοντισμό, την υποκρισία, την αδιαφάνεια και τη διαφθορά.

Συμπολίτισσες και συμπολίτες μου,

Ο δρόμος που έχουμε να διανύσουμε, δεν είναι εύκολος και τα εμπόδια που θα συναντήσουμε θα είναι πολλά, θέλω να γνωρίζετε όμως ότι, τίποτα δεν μας λυγίζει και δεν μας τρομάζει. Η εμπειρία των δύο δύσκολων χρόνων, το χρέος μας απέναντι στον τόπο και την κοινωνία μας και η δική σας στήριξη, μας δίνουν τη δύναμη για να προχωρήσουμε μπροστά με ταχύτερο βηματισμό για να προσφέρουμε στην Αλμωπία μας όλα όσα πραγματικά της αξίζουν.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη και την εμπιστοσύνη σας.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας

Δημήτρης Πασόης

2 σχόλια:

  1. ΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΟΝΟΜΑΖΕΙΣ "άρτια οργανωμένο δήμο" ΤΟΤΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΕΠΙΑΣΕΣ ΤΑ ΟΡΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΛΛΟ. ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΕΦΘΑΣΕ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μονο ο σακης μπορει, ο δημητρακης σπιτι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)