Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Προληπτικά μέτρα στην Αλμωπία για τη λύσσα




Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αλμωπίας ενημερώνει τα μέλη του πως μετά και το τρίτο κρούσμα λύσσας που εντοπίστηκε στο Μεταξοχώρι του Κιλκίς,
τόσο στα Βόρεια, όσο και στα Νότια του νομού Πέλλας, αρκετοί κυνηγότοποι έχουν ενταχθεί στις ζώνες επιτήρησης της λύσσας.

Στις συγκεκριμένες ζώνες ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η είσοδος σε κυνηγόσκυλα τα οποία δεν είναι εμβολιασμένα με αντιλυσσικό εμβόλιο τουλάχιστον 20 μέρες πριν.

Οι αρμόδιες Υπηρεσίες έχουν δώσει οδηγίες για έλεγχο των βιβλιαρίων υγείας των κυνηγόσκυλων τόσο στις ζώνες επιτήρησης της λύσσας όσο και γενικότερα και κυνηγοί που δεν έχουν τα βιβλιάρια των σκύλων μαζί τους, υποχρεώνονται να εγκαταλείψουν τις συγκεκριμένες περιοχές.

Πέραν επομένως των λόγων που σχετίζονται με την προσωπική και τη δημόσια υγεία, το αντιλυσσικό εμβόλιο ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ εξασφαλίζει και την ομαλή συνέχιση στην κυνηγετική μας δραστηριότητα μέχρι τέλους της περιόδου θήρας.

Καλούνται επομένως και οι τελευταίοι κυνηγοί της περιοχής να προχωρήσουν σε εμβολιασμούς των σκυλιών τους.

Καλούνται επίσης οι κυνηγοί μέλη του Συλλόγου σε περίπτωση που εντοπίσουν νεκρό θηλαστικό και κυρίως αλεπού, να επικοινωνούν με τις αρμόδιες Υπηρεσίες (Κτηνιατρική, και Δασική Υπηρεσία) ή με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Αλμωπίας.

Ο Πρόεδρος
Στέφανος Μπούραλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)