Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Ετήσια Πρωτοχρονιάτικη πίτα και Γενική Συνέλευση για το Σύλλογο Σαρακηνών



Την ετήσια Πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013
 ο Σύλλογος Διατήρησης και Ανάδειξης Πολιτιστικής Κληρονομιάς Σαρακηνών «Αγγελής Γάτσος».

Οι Σαρακηνιώτες δήλωσαν έμπρακτα τη στήριξη τους προς το σύλλογο τους αφού η αίθουσα γέμισε καθώς η προσέλευση μελών και φίλων ήταν μεγάλη. Η τυχερή της βραδιάς κερδίζοντας το φλουρί με δώρο σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. την δωρεάν συμμετοχή της στις πρόβες του χορευτικού της νέας έναρξης μαθημάτων του 2013 ήταν η Ελευθερία  Παρτσανάκη . Την υπέροχη βασιλόπιτα του Συλλόγου που δεν έμεινε ¨ψίχουλο¨, ετοίμασε το Μέλος του Δ.Σ.  Πετρούλα Καρρά .

   Ακολούθησε Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου με τον Ετήσιο Απολογισμό του έτους 2012.
Ο πρόεδρος του ΔΣ  έκανε μια εισαγωγή και ανέλυσε τον απολογισμό και την δράση του συλλόγου στα παρευρισκόμενα μέλη. Κάποια από τα μέλη εξέφρασαν την άποψη στο θέμα επιλογής υφάσματος για τις γυναικείες φορεσιές, ένα θέμα που απασχολεί το Δ.Σ. και κυρίως τον Πρόεδρο που έχει ασχοληθεί προσωπικά με το θέμα αυτό από τον Μάιο του 2012. Ο ταμίας παρουσίασε τον Οικονομικό Απολογισμό της χρονιάς, ενώ βραβεύτηκε με «Έπαινο» για την προσφορά της στο πρόγραμμα ‘’Υπερασπιστές των παιδιών του κόσμου’’ της UNICEF από τον Πρόεδρο η εκπαιδευτικός Λίνα Συλλέκτη. 
Πριν κλείσει η Συνέλευση ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο η αποχώρηση της Γραμματέας του Συλλόγου Δήμητρας Παυλίδου λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων που πλέον δεν της επιτρέπουν να ανταποκριθεί στα καθήκοντα της και αντικαταστάτης της στο Δ.Σ. μπαίνει το πρώτο αναπληρωματικό μέλος η  Ελισάβετ Συλλέκτη και με την αλλαγή αυτή το Δ.Σ. θα προχωρήσει  σε ανασύνθεση σε όλα τα αξιώματα, εκτός του Προέδρου όπως ορίζει το καταστατικό. Μόλις τακτοποιήσει ανοικτές υποχρεώσεις του Συλλόγου θα πραγματοποιηθεί όπως ανακοίνωσε και η αποχώρηση του Προέδρου του Συλλόγου Νικόλαου Ρώσση  λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων που πλέον δεν του επιτρέπουν να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του όπως ο ίδιος επιθυμεί. Το επόμενο αναπληρωματικό μέλος που θα συμπληρώσει το Δ.Σ. του Συλλόγου είναι η Ελένη Αθανασίου  και το νέο πλέον Δ.Σ. θα προχωρήσει σε εσωτερικές εκλογές για την γενική ανασύνθεση του Διοικητικού όπως ορίζει το Άρθρο 23 του καταστατικού του Συλλόγου.

Η συνέπεια, η ομαδικότητα, η ανιδιοτελής προσφορά, ο αλληλοσεβασμός φέρνουν αξιόλογα αποτελέσματα και έτσι πρέπει να συνεχίσει την πορεία του ο Σύλλογος και μετά την αποχώρηση του Προέδρου και ιδρυτή του Νέου Συλλόγου του χωριού, που μαζί με την πρώην Αντιπρόεδρο Λίνα Συλλέκτη  κατάφεραν να δημιουργηθεί και να φτάσει σε αυτό το επίπεδο ο Σύλλογος μέσα σε τόσο μικρό χρονικά διάστημα.
Όλα μπορούν να επιτευχθούν με τη στενή και άριστη συνεργασία των μελών του Δ.Σ. Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, πάντα θα υπάρχουν υψηλότεροι και ευγενέστεροι στόχοι στους οποίους οφείλουμε να αποβλέπουμε. Ο Σύλλογός σε μία πραγματικά δύσκολη συγκυρία έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και να σταθεί ανάμεσα σε πολλούς άλλους Πολιτιστικούς Συλλόγους με πολλά έτη και μεγάλη παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου του Δήμου Αλμωπίας και να κάνει υπερήφανους όλους όσους ασχολήθηκαν και πίστεψαν στην πρόοδο και ανάπτυξη του. Παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, μπήκαν γερά θεμέλια για το Μέλλον του Συλλόγου για μια ουσιαστική και κερδοφόρα ανάπτυξη. Ανάπτυξη η οποία στηρίζεται στην αποτελεσματική διαχείριση των δραστηριοτήτων προς όλα τα μέλη αλλά και στην σωστή διαχείριση των οικονομικών ώστε να επιτυγχάνεται ικανοποιητική κερδοφορία.
Καλή συνέχεια στα νέα μέλη και στο νέο Δ.Σ., περιμένοντας την αποτελεσματικότητα των ενεργειών τους στις νέες αρμοδιότητες τους, να δώσουν ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη και αναγνωσιμότητα στο Σύλλογο που ως νεοσύστατος το έχει απόλυτη ανάγκη. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)