Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Προσοχή στους καπνοδόχους




Ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αριδαίας

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αριδαίας υπενθυμίζει στους κατοίκους της περιοχής ότι στα πλαίσια της προληπτικής πυροπροστασίας συνίσταται οι ιδιοκτήτες κατοικιών που χρησιμοποιούν κατά την διάρκεια του χειμώνα για θέρμανση τζάκια, σόμπες, ξυλολέβητες, να προβούν στον καθαρισμό του συστήματος απαγωγής καπνού (καπνοδόχου) των ανωτέρω συσκευών, καθώς παρατηρείται το τελευταίο διάστημα σημαντική αύξηση των πυρκαγιών λόγω συσσώρευσης αιθάλης, με αποτέλεσμα την έκθεση των πολιτών σε κίνδυνο, αλλά και με σοβαρές επιπτώσεις για τα νοικοκυριά και την οικιακή οικονομία.

Η φωτιά στην καμινάδα προκαλεί φθορές μικρές ή μεγάλες στα υλικά της και καμιά φορά την ολική καταστροφή της, δίχως να αποκλείεται το ενδεχόμενο επέκτασης της φωτιάς και στο υπόλοιπο σπίτι.     

Κατά τους χειμερινούς μήνες, οι πυρκαγιές σε καμινάδες είναι η κυριότερη αιτία πυρκαγιών σε σπίτια και γι’ αυτό τον λόγο ο καθαρισμός της καμινάδας κρίνεται απαραίτητος.    

Η εκδήλωση πυρκαγιάς σε καπνοδόχο χαρακτηρίζετε ως εμπρησμός από αμέλεια και επιβάλλονται ποινικές κυρώσεις.
Ο Διοικητής
Κώνστας Ν. Απόστολος
Πυραγός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αγαπητοί αναγνώστες,

Εκτιμούμε ιδιαίτερα τις απόψεις και τις σκέψεις σας. Σας ενθαρρύνουμε να συμμετέχετε ενεργά στις συζητήσεις, με σχόλια που προάγουν την καλοπροαίρετη ανταλλαγή απόψεων.

Για τη διασφάλιση ενός πολιτισμένου και φιλικού περιβάλλοντος, παρακαλούμε να αποφύγετε σχόλια που περιέχουν:

Υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο.
Προσωπικές επιθέσεις ή μειωτικούς χαρακτηρισμούς.

Περιεχόμενο που παραβιάζει τη δεοντολογία ή τους κανόνες ευγένειας.
Η συντακτική ομάδα διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει σχόλια που δεν συμμορφώνονται με τους παραπάνω κανόνες, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση και τη συνεργασία σας!

Aridaia-gegonota.blogspot.com

(3)