Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

12μηνη φυλάκιση σε συμβούλους του πρώην Δήμου Εξαπλατάνου



Σε φυλάκιση 12 μηνών τον  καθένα και στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων για ένα χρόνο,
  καταδίκασε το τριμελές πλημμελειοδικείο Έδεσσας τους πρώην συμβούλους του πρώην Δήμου Εξαπλατάνου Αλέκα Καρατζά και Γιάννη Μαρμαρίδη ,οι οποίοι ως σύμβουλοι παραλαβής είχαν παραλάβει έργα  ΧΑΔΑ που εκτελέστηκαν πλημμελώς. Το δικαστήριο τους έκρινε  ομόφωνου ενόχους σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Ο Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να τιμωρηθούν με δύο χρόνια  φυλάκιση ,χωρίς να τους αναγνωρισθεί κανένα ελαφρυντικό. Το δικαστήριο όμως δέχτηκε το ελαφρυντικό και αποφάσισε φυλάκιση ενός χρόνου . Η ποινή είναι εφέσιμη και έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα

6 σχόλια:

  1. τρα λα λα, τρα λα λα τα αγια μας τα παιδια. πιος εχει σειρα τωρα ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ολη η ελλαδα εχει δημαρχους βουλευτες νομαρχες δημοτικους συμβουλους υπουργους κ.λ.π. οι οποιοι παρανομησαν αλλοι λιγοτερο οπως οι πρωην συμβουλοι του αρθρου και αλλοι περισσοτερο.Το σιγουρο ειναι πως θα τιμωρηθουν.Ο.κ! Πώς φτασαμε ομως εδω, εμεις οι απλοι πολιτες δεν συμμετείχαμε κανοντας τα στραβα ματια, καλυπτοντας καποιους, ακομη και η αδιαφορια μας βοηθουσε τους εκλεγμενους να προβούν σε παρανομες πραξεις.Ισως θελαμε να βολεψουμε καποιον δικο μας, ισως ειχαμε καποιο συμφερον παντως ο καθενας μας με τον τροπο του επετρεψε να γινονται αυθερεσιες.Ξαφνικα γιναμε τιμωροί και δικαστες και βριζουμε και βγαζουμε τοση κακια λες και δεν φταιμε.ΕΙμασταν απλως θεατες ή συννενοχοι; και τα δυο παντως βοηθησαν να δημιουργηθει αυτο το συστημα που μας εφτασε ως εδω.Ναι πρεπει να τιμωρηθουν αλλα πριν τους κρινουμε ας κρινουμε πρωτα τον εαυτο μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την έκφραση ¨ξερεις ποιός είμαι εγώ¨ την γνωρίζεις φίλε μου και αποδίδεις ευθύνες και σε εμάς, ενώ το φταίξιμο ειναι πεντακάθαρα δικό τους, αφού μόλις ανέλαβαν εξουσία έγιναν και δικτάτορες. Αποφάσιζαν και διέτασαν. Αφού γράφανε στα παλιά τους τα παπουτσια τις νομοθετικές διατάξεις και τις εντολές των ελεγκτικών οργάνων. Γνώρισα τον αναφερόμενο κύριο και εχω προσωπική άποψη για τον τρόπο λειτουργίας του. Είδα υπαλλήλους με γνώσεις να τρέμουν στην παρουσία και μόνο και εσύ μου λες οτι φταίμε και εμείς. Αν το λες θεωρητικά θα συμφωνήσω (επειδή τους εκλέγουμε) τιποτα περισσοτερο.

      Διαγραφή
    2. Ναι φταιμε που τους ψηφισαμε αρχικα! Οπως λετε ομως κυριε/κυρια 7:40, γνωρισες τον κυριο και εχεις και προσωπικη αποψη και ξερεις οτι ετρεμαν οι υπαλληλοι??? Και τι εκαναν αυτοι οι υπαλληλοι, ηξεραν αλλα σιωπουσαν απο ποιον φοβο? Μηπως δεν του ειναι αρεστοι,μηπως απο αδιαφορια, μηπως για να τους φανει χρησιμος σε καποια προσληψη?Τελος παντων μιλησα γενικα για τους πολιτικους στο παραπανω σχολιο μου, τους συγκεκριμενους δεν τους γνωριζω

      Διαγραφή
  3. ποιός έξυπνος επέτρεψε στον πρωην δήμο εξαπλατανου να λειτουργήσει καποδιστριακός Δήμος, με θέση δημάρχου,Αντιδημάρχων,προέδρων δημοτικών επιχειρήσεων κλπ κλπ ???
    ενεπλάκησαν στις εκλογες καλώς ή κακώς άτομα χαμηλής πνευματικής στάθμης,αμόρφωτα και κοινωνικά και ουσιαστικά, και κατέλαβαν πόστα γιατί το σύστημα έδινε θέσεις.Ανεξαρτήτως πολιτικών απόψεων,είδαμε άτομα οπως μαραγκους,διοικητικούς υπαλληλους του γυμνασίου,τορναδόρους,αγρότες με γραβατες και ότι άλλο γραφικό μπορεί να φανταστεί κάποιος σε έμισθες θέσεις.Και όλοι αυτοί,ψηλοί κοντοί στραβοί,όμορφοι, άσχημοι είπαν ΝΑΙ. θέλουμε θέση!!!!! Που πάτε ωρε παιδιά? οι θέσεις έχουν ευθύνες.Μη σωστή εφαρμογή νόμων επισύρουν κυρώσεις και φυλάκιση.Τώρα πληρώνουν το...μάρμαρο.
    Όλες αυτές οι σκέψεις μου ήρθαν όταν σκέφτομε πόσα παιδιά απ τον εξαπλάτανο και τα γύρω χωριά με σπουδές, με όραμα,με εμπειρίες ζούμε Αθήνα,Πάτρα,Θεσσαλονίκη κλπ για ένα κομάτι ψωμί.Και ο τόπος εδώ διοικούνταν από άτομα που δεν ήξεραν τι είναι πρωτόκολλο παραλαβής,δεν γνώριζαν τι είναι οργανόγραμμα κι όμως θέλαν να έχουν αξιώματα.
    Εύχομε κάποια στιγμή να ασχοληθούν με τον τόπο μας,γενικά την Αλμωπία, κάποια άτομα με ισχυρη προσωπικότητα, με γνώσεις,ήθος και εικόνες πλούσιες απ το σύγχρονο κόσμο για να πάμε μπροστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μετανοιώσανε καθόλου? είναι το θέμα.Συνήθως κάποιοι είναι αμετανόητοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)