Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Κινητοποιήσεις από τους εργαζομένους στα «Αρβανιτίδης»


 


Τετράωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν χθες οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης», που έχουν ήδη κλείσει τρεις μήνες απλήρωτοι.


Η κινητοποίηση ήταν πανελλαδική, ενώ στα καταστήματα της Τούμπας και των Γιαννιτσών πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.
Όπως υποστήριξε, μιλώντας στη «Μ», η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων, κυρία Νόπη Μουστακίδου, «οι καθυστερήσεις στη μισθοδοσία για 20-25 ημέρες ήταν κανόνας και πριν το ξέσπασμα της κρίσης. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ξεπέρασαν τον μήνα, ενώ σήμερα οι εργαζόμενοι έχουν λαμβάνειν τους μισθούς Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου».
Η επιχείρηση επικαλείται μειωμένη ρευστότητα, οι εργαζόμενοι ωστόσο υποστηρίζουν ότι, στο μεταξύ, ο όμιλος ανοίγει νέα καταστήματα με το brand «Best Price». Παράλληλα, η διοίκηση του σωματείου κάνει λόγο για μεθοδεύσεις που οδηγούν τους εργαζομένους σε παραίτηση (αναγκαστικές μεταθέσεις, μεταφορά προσωπικού σε άλλο νομό κοκ.), εκδικητικές απολύσεις μετά από συμμετοχή σε απεργίες και εργασία πέραν του 8ώρου που δεν πληρώνεται.
Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τη δράση τους, αν δεν δουν σημάδια καλής θέλησης από την πλευρά της εργοδοσίας.
Σ.Χ.
ΠΗΓΗ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)