Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Πέλλα- Αλμωπός 4-3






Σ' ένα παιχνίδι διαφήμιση του ποδοσφαίρου , o Αλμωπός κατάφερε να χάσει αφού το στήσιμο  της ομάδας



στο γήπεδο δεν ήταν μάλλον το αναμενόμενο.
Η Πέλλα πολύ ανώτερη σε όλη την διάρκεια του αγώνα, έδειξε το καλύτερο φετινό της αγωνιστικό πρόσωπο απέναντι στον Αλμωπό που  δεν παράτησε το ματς ακόμα κι όταν έμεινε με 10 παίκτες  στο 50΄κι ενώ το σκορ ήταν 2-0 εις βάρος του.
Στο πρώτο ημίχρονο η Πέλλα είχε σχεδόν  την καθολική κατοχή στο παιχνίδι και τον Αλμωπό να περιορίζεται περισσότερο σε αμυντικό ρόλο. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο που οι δύο ομάδες ψάχνονταν στο γήπεδο, η Πέλλα έμπαινε πιο εύκολα στην περιοχή του Αλμωπού με πολλά κοψίματα στο χώρο του κέντρου και  εξαιρετικούς συνδυασμούς, αλλά χωρίς την σωστή μεταβίβαση και κατ' επέκταση την ανάλογη τελική προσπάθεια.
Το γκολ του Κηλίκη στο 40' με δεξί δυνατό σουτ από τον άξονα και στο ύψος της μεγάλης περιοχής μετά από θαυμάσια ομαδική προσπάθεια, έβαλε την Πέλλα μπροστά στο σκορ, κάτι που δικαιούνταν βάση της εικόνας του αγώνα. Το 1-0 έμεινε για τα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, χωρίς αξιόλογες φάσεις.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως τέλειωσε το πρώτο. Η Πέλλα καλύτερη έψαχνε τρόπους για το δεύτερο γκολ, χωρίς να αφήνει κανένα περιθώριο στον Αλμωπό. Δεύτερο γκολ που δεν άργησε να έρθει σχεδόν με τον ίδιο τρόπο όπως και το πρώτο. Στο 50' ακόμη μια πολύ καλή ομαδική προσπάθεια με άριστη κυκλοφορία της μπάλας και τον Κηλίκη σε θέση βολής να σουτάρει δυνατά και να γράφει το 2-0. Η εικόνα και στην συνέχεια δεν άλλαξε για τα επόμενα λεπτά και ο Μπουράκης στο 55' φεύγοντας μόνος απέναντι στον τερματοφύλακα, ανατράπηκε λίγο έξω από την περιοχή από τον Τσακώνη, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να του δείξει την απευθείας κόκκινη κάρτα.
 Κι ενώ όλοι περίμεναν να απλοποιηθούν τα πράγματα ακόμη περισσότερο για την Πέλλα, ήρθε το 60ο λεπτό όταν ο διαιτητής Θεοδωρόπουλοςέδωσε  πέναλτι για το Αλμωπό Οι έντονες διαμαρτυρίες δεν έφεραν αποτέλεσμα, πλην δύο νομίζω κίτρινων καρτών σε παίκτες της γηπεδούχου ομάδας, Εύστοχη εκτέλεση από τον Μπογδάνη και ο Αλμωπός μειώσε σε 2-1.
 Στο 70' μετά από αδράνεια στο κέντρο της άμυνας και τον Ουγκανέζωφ, ο Δημητριάδης με κεφαλιά  ισοφάρισε σε 2-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς για την ομάδα της Αλμωπίας. Το σοκ για την Πέλλα δεν είχε τελειωμό, αφού πέντε λεπτά αργότερα μετά από λάθος πάσα στην άμυνα οι παίκτες του Αλμωπού με ωραία αντεπίθεση και πλασέ του Βιακιάνη, έφεραν «τούμπα» το παιχνίδι γράφοντας το 2-3.
Η Πέλλα έδειξε ότι ήθελε πολύ το παιχνίδι και δεν άργησε να απαντήσει με τον Τζιβελέκη στο 73', που πήρε κάθετη πάσα από τον Κηλίκη μέσα στην περιοχή, κι αφού απέφυγε τον τερματοφύλακα την έστειλε στον ουρανό των δικτύων ισοφαρίζοντας  σε 3-3.
Αυξάνοντας την πίεση η Πέλλα δημιουργούσε φάσεις σχεδόν σε κάθε επίθεση της, με αποτέλεσμα 10 λεπτά αργότερα να γυρίσει με τη σειρά της το σκορ σε 4-3, με ψύχραιμο δεξί δυνατό σουτ του Χαρμάνα μέσα από την περιοχή και πάλι μετά από άριστη κυκλοφορία της μπάλας σχεδόν από την άμυνα. Μέχρι τη λήξη μαζί με τις καθυστερήσεις, η Πέλλα κυριάρχησε και μόνο από κακές επιλογές δεν κατάφερε να πετύχει και πέμπτο τέρμα. Στα τελευταία λεπτά των καθυστερήσεων απλά διαχειρίστηκε το αποτέλεσμα, ροκανίζοντας το χρόνο. Ο Αλμωπός μετά το 4-3 δεν αντέδρασε καθόλου και μοιραία ήρθε η ήττα.
 Διαιτητής  Θεδωρόπουλος( Σίπκας-Τσαλγίνης)
ΠΕΛΛΑ Ουγκανέζωφ, Κουτρογιάννης, Κορώνας, Τανταλίδης, Γάκης, Μπουράκης(Χαρμάνας), Καραμούζας, Καμπούρης(Βουσβούρης), Μπρατσούδης, Κηλίκης(Ρίσκος), Τζιβελέκης.
ΑΛΜΩΠΟΣ: Χρήστου, Παπασυμεών, Τσακώνης, Παπαγεωργίου, Μπογδάνης, Τσιμτσιρίδης, Κανωτίδης (61’  Γ.Ελευθεριάδης ) Λ. Ελευθεριάδης ( 73’ Ν. Παπαδόπουλος ), Παντελίδης, Βακιάνης, Σαββίδης (46’ Δημητριάδης).

Φωτο και πληροφορίες από @pella

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)