Κυριακή 14 Απριλίου 2013

ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΟΓΚΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΆΡΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



Αξιότιμε κ. Δήμαρχε, οι δημότες κυρίως των δημ .διαμερισμάτων της Α. Αλμωπίας (Ίδας, Μηλέας, Κωνσταντίας, Φιλώτειας, Θεοδωρακίου κ.ά, ευελπιστώντας στην ευαισθησία σας ,  και εν όψη της νέας αρδευτικής περιόδου, περίμεναν στο επικείμενο δημοτικό συμβούλιο να τροποποιήσετε την απόφαση που πήρατε για τις άδικες και υπέρογκες χρεώσεις.
Συνέπεια αυτής της απόφασης σας είναι να μειώνεται   ακόμα πιο πολύ το εισόδημα των αγροτών του δήμου, αυξάνοντας ακόμη πιο πολύ το κόστος παραγωγής. Βέβαια έχετε το δικαίωμα αυτό, αλλά πρωτύτερα θα έπρεπε να εξορθολογήσετε όχι τις τιμές όπως επικαλεσθήκατε, (στον γράφοντα προσωπικά) αλλά να εξορθολογήσετε τις υπηρεσίες σας και δη την ισοπολιτεία . Έχει διαπιστωθεί και μάλιστα προκλητικότατα, ενώ οι φόροι ζητούνται απ’ όλους και έτσι πρέπει να είναι, δυστυχώς παρέχεται υπηρεσίες μόνο σε 'ημετέρους' (δίκτυα κατά το δοκούν) . Παράλληλα τα  δίκτυα άρδευσης   παραμένουν με διαρροές και διάφορες βλάβες  ώστε όχι μόνο χρήματα να ξοδεύονται αδίκως, αλλά και να σπαταλούνται τεράστιες ποσότητες υδάτων αλλά και ενέργειας. Επίσης να σας θυμίσουμε ότι ορθολογισμός τιμών στην άρδευση και ιδιαίτερα στην Αλμωπία, μπορεί να γίνει και προς τα κάτω, καθώς θα πρέπει να γνωρίζετε ότι  ορθολογική σκέψη δε συνιστά οι δημότες του Θεοδωρακείου να πληρώνουν τις ίδιες τιμές με κατοίκους άλλων ευνοϊκών περιοχών του δήμου .θα μπορούσαμε εξάλλου να αναφέρουμε  πλήθος άλλων περιπτώσεων που υποδεικνύουν ένα άλλο τρόπο αντιμετώπισης και διαχείρισης  τέτοιων προβλημάτων, αρκεί να καταλάβουμε όλοι μας ότι σε μια τοπική κοινωνία όλοι είναι πρόσωπα και όχι άτομα.

  
Υ.Γ
Και όλα αυτά κ. Δήμαρχε διότι σε  επιστολή σας διαβάσαμε….  Η πολυτιμότητα του νερού, μας υποχρεώνει όλους μέσα από τις καθημερινές μας δραστηριότητες, να συμβάλλουμε ώστε να περιοριστούν οι σπατάλες και οι καταχρήσεις του, για να μην μας λείψει ποτέ.. φράση που υποδηλώνει  ότι έχετε ευαισθησίες και στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα αλλάξετε την απόφασή σας, η οποία αφορά τις άδικες και υπέρογκες χρεώσεις στις τιμές του νερού για την άρδευση βελτιώνοντας ταυτόχρονα το δίκτυο άρδευσης κατασκευάζοντας   έργα υποδομής με στόχο την εξοικονόμηση αυτού του δώρου της ζωής που τόσο απλόχερα το έδωσε  η φύση στην Αλμωπία και τόσο αφελέστατα το σπαταλούμε και τόσο πρόχειρα και αδύναμα δέχτηκαν οι διάφοροι παράγοντες να κατασκευαστεί φράγμα στην Καλή και όχι στην Αλμωπία. Στο τελευταίο θα επανέρθουμε .


                                                                                         
                                                                                               Με εκτίμηση                                                                                        
                                                                                Γιάννης Καλαϊτζίδης
                                                                                         (

2 σχόλια:

  1. Mαζί σου Γιάννη....ήσουν και είσαι από τους λίγους που τα λένε και προπάντων δεν εκβιάζονται λόγω των δημόσιων αμαρτημάτων τους....κάνοντας δήθεν αντιπολίτευση και όλα αυτά σε βάρος του λαού της Αλμωπίας . Και πάλι μπράβο Γιάννη, αντίσταση στα απομεινάρια του ΠΑΣΟΚ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΟΒΕΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΛΟΓΩ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑΣ.....ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ(ΠΑΛΙ ΜΕ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΘΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)