Τρίτη 14 Μαΐου 2013

«Εκλογές στο Σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας στις 18.5.2013»




Άποψη του Ανέστη Αναστασιάδη Προέδρου του Πανελληνίου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας .



Το Σάββατο 18.5.2013 πληροφορηθήκαμε ότι θα γίνουν εκλογές στο Σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας για ανάδειξη νέου προεδρείου και ε.ε.
Εδώ και δύο χρόνια πρόεδρος ήταν ο Γιάννης Μπουτάρης Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και λόγω πολλών αρμοδιοτήτων σε αυτή την περίοδο δεν μπόρεσε να προσφέρει σχεδόν τίποτε το ουσιαστικό σχετικά με την ανάπτυξη και τα χίλια προβλήματα των ελληνικών λουτροπόλεων.
Το ίδιο και ο Αντιπρόεδρος του Δήμου Βόλβης κύριος Γιαλαματης που και αυτός λόγω πολλών αρμοδιοτήτων δεν προσέφερε τίποτε, αλλά ούτε μπόρεσε να λύσει το δικό του πρόβλημα των Λουτρών Απολλωνίας, μια τεράστια περιουσία 24 εκ ευρώ που εδώ και χρόνια ρημάζει.
Γραμματέας του Συνδέσμου (με πρόταση Μπουτάρη) είναι ο πρώην Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτριος Τερζίδης και για πολλά χρόνια πρόεδρος του Συνδέσμου που και αυτός και στα δύο πόστα δεν έκανε σχεδόν τίποτε το σοβαρό.
Πρόεδρος της Θερμαλιστικής Α.Ε. που είναι όργανο του Συνδέσμου είναι ο  Παναγιώτης Αβραμόπουλος Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης που και αυτός από αυτήν τη θέση δεν προσέφερε τίποτε.
Αντιπρόεδρος αυτού του οργανισμού είναι ο Δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Παρανεστίου Στυλιανός Ορφανίδης που και αυτός αν και πρώην Πρόεδρος του Συνδέσμου δεν προσέφερε  τίποτε το σοβαρό όπως και στα δικά του λουτρά που εδώ και χρόνια παραμένει μια Παραγκούπολη.
Να θυμίσουμε ότι τα Λουτρά Θέρμης που ανήκουν στο Δήμο Θεσσαλονίκης εδώ και χρόνια είναι θεόκλειστα και απορώ πως θέλουνε να είναι επικεφαλής σε έναν τέτοιο οργανισμό όταν τα δικά τους λουτρά είναι κλειστά.
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας που εδώ και 10 χρόνια γίναμε ο ουσιαστικός παράγων σε όλους τους τομείς για ανάπτυξη και προβολή των Ελληνικών Λουτροπόλεων, ζητήσαμε σχεδόν από όλους τους Προέδρους που έχουν περάσει σε αυτά τα 10 χρόνια να συνεργαστούμε, αλλά απάντηση δυστυχώς δεν πήραμε, ακόμη και από τον τάχα «φίλο» μας δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.
Θέλω να θυμίσω μια και θα γίνουν εκλογές στις 18.5.2013 ότι Ιδρυτής του παραπάνω Συνδέσμου και για δύο τετραετίες Πρόεδρος με τεράστιες επιτυχίες είναι (όσοι δεν το γνωρίζουν από τους σημερινούς κρατούντες) ο γράφων Ανέστης Αναστασιάδης, σημερινός Πρόεδρος του Πανελληνίου συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας.

Και με αυτήν την ευκαιρία καλά θα κάνουν μερικοί στο Σύνδεσμο και κυρίως ο Γενικός Γραμματέας να δώσει εντολή να γράψουν στο site του Συνδέσμου την Ιστορική αλήθεια για αυτόν τον φορέα και όχι αυτό που βλέπουμε σήμερα, αοριστίες για να μην πω βλακείες .
Εμείς δεν θέλουμε να μπούμε στα εσωτερικά του Συνδέσμου, θα προτείναμε όμως ο επόμενος Πρόεδρος, αν θέλει να είναι Πρόεδρος και όχι υπάλληλος των υπαλλήλων ή γνωστών «επιστημονικών συνεργατών», θα πρέπει να μας πει τι θα κάνει με αυτόν το φορέα που χρόνια το φωνάζουμε ότι παραμένει ουσιαστικά ανενεργός.
 Ότι στο εξής θα πρέπει να αποφασίσει να μην συνεχίζει να είναι ένας συνδικαλιστικός η εκδρομικός όμιλος, αλλά ένας αναπτυξιακός Σύνδεσμος με σαφείς αρμοδιότητες που αφορούν την ανάπτυξη της κάθε λουτρόπολης. Με λίγα λόγια, για όλα να έχει τον πρώτο και ουσιαστικό λόγο και όχι να εκλιπαρεί τον κάθε Υπουργό εδώ και χρόνια να μας παρουσιάζει νομοσχέδια το πώς θα λειτουργούν οι λουτροπόλεις και όχι το πώς θα τις αναπτύξουμε.
Αυτά τα λέμε πολλά χρόνια και αυτά τα ξαναλέμε και σήμερα.
Ο Σύνδεσμος έχει κάθε χρόνο έναν προϋπολογισμό πάνω από 800.000 ευρώ που όλα αυτά ξοδεύονται δίχως στην ουσία να προσφέρουν τίποτε, εκτός από ταξίδια μελών, μισθούς και δεν ξέρω τι άλλο.
Για όλους αυτούς τους λόγους εμείς προτείναμε στο αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι ή δώστε αρμοδιότητες σε αυτόν τον φορέα αν θέλετε να έχουμε σωστό Θεραπευτικό Τουρισμό ή αν δεν θέλετε ας πάψει να λειτουργεί με αποτέλεσμα να ξοδεύονται άδικα τόσα χρήματα για λογούς καθαρά εκδρομικούς ή για να γράφουν κάποιοι Δήμαρχοι στο βιογραφικό τους ότι είναι μέλη του Συνδέσμου.
Θέλουμε να θυμίσουμε ότι ο Σύνδεσμος δεν ιδρύθηκε για αυτόν το σκοπό και όσοι αναζητήσουν την αρχική του δραστηριότητα θα καταλάβουν το γιατί.
Τέλος ξέρουμε ότι για κάποιους θα γίνουμε ξανά το κόκκινο πανί, αλλά δεν πειράζει εμείς θέλουμε σε αυτήν τη συνεδρίαση όσοι επιθυμούν να γίνουν Πρόεδροι, Αντιπρόεδροι, Γραμματείς και Φαρισαίοι να μας πούνε γιατί θέλουν αυτές τις θέσεις και ποιο είναι το πρόγραμμά τους.
 Αν όχι τους πληροφορούμε ότι Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας θα συνεχίσει τον δυναμικό του αγώνα και όσοι δήμαρχοι ή ιδιώτες λουτροπόλεων θέλουν να συνεργαστούν μαζί μας εμείς θα είμαστε πάντα  κοντά τους με στόχο όπως λέει το καταστατικό του Συλλόγου μας: «Ανάπτυξη προβολή αυτού του Εθνικού μας πλούτου κυρίως για την Υγεία, καταπολέμηση της ανεργίας και θεραπευτικό τουρισμό όλο το χρόνο»
 Όσο για το Σύνδεσμο ας ελπίσουμε ότι δεν θα συνεχίσει να είναι μια απλή σφραγίδα με τους γνωστούς επιστημονικούς συνεργάτες που έτσι τον κατάντησαν …

Τις ευχές μας στους Νέους Άρχοντες μετά την εκλογή τους σε όλα τα όργανα να είναι χρήσιμοι για το καλό της ανάπτυξης και προκοπής του θεραπευτικού μας τουρισμού και όχι μόνο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)