Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Δήμος Έδεσσας :Ψάχνουν τα 5,5 εκ. ευρώ;



Η εισαγγελία πρωτοδικών  Έδεσσας ,έχει δώσει εντολή για προκαταρκτική εξέταση αναφορικά με τo έλλειμα  στα ταμεία του Δήμου Έδεσσας ύψους 5,5 εκ. ευρώ περίπου.
Είναι ένα θέμα που αφορά τον πρώην Δήμαρχο Έδεσσας Γιάννη Σόντρα αλλά και κάποια άλλα στελέχη του συνδυασμού  του. Σύμφωνα με τον σημερινό Δήμαρχο Δ. Γιάννου, δεν έχει παραδοθεί το ταμείο με όλα τα στοιχεία που έπρεπε να είχε γίνει. Με αποτέλεσμα  αυτό δημιουργεί τεράστια προβλήματα λειτουργίας στη σημερινή δημοτική αρχή.
Από το γραφείο του ανακριτή  αναμένεται  να περάσουν για για κατάθεση τουλάχιστον 30 άτομα που έχουν σχέση ώστε να βγει πόρισμα και να διαπιστωθεί  αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες σε κάποιους και σε ποιο βαθμό (κακούργημα-πλημμέλημα). Ήδη υπάρχει το πόρισμα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης καθώς και οι καταλογισμοί που έχουν γίνει προς συγκεκριμένα άτομα από τα οποία ζητάν  να επιστρέψουν το χρήματα που λείπουν από τα ταμεία.
Η αναφορά πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες, καταλογίζει ευθύνες σε τρία άτομα της πρώην διοίκησης του δήμου, ιδιαίτερα δε στον πρώην Δήμαρχο  και το ποσό-με προσαυξήσεις, κλπ- αγγίζει τα 6,3 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)