Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Παρουσίασαν ως έργο ΧΑΔΑ , πάρκο που ήδη είχε γίνει




 Ο χωρος του υποτιθέμενου ΧΑΔΑ, στον Πρόδρομο είχε διαμορφωθεί σε πάρκο ένα χρόνο νωρίτερα , από τον Παράσχο Τσάνταλη



ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΑΝ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΠΡΩΗΝ ΑΙΡΕΤΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ






Έργο που είχε καθαρίσει  και  διαμορφώσει  σε πάρκο το 2006  ο Παράσχος Τσάνταλης στον Πρόδρομο, ένα χρόνο αργότερα  εμφανίστηκε ως …αποκατάσταση ΧΑΔΑ, από τον πρώην Δήμο Εξαπλατάνου. Μάλιστα έγινε επιμέτρηση και παραλαβή από υπαλλήλους  της ΤΥΔΚ Ν. Πέλλας και υπογράφηκε το ένταλμα πληρωμής από τον τότε Δήμαρχο Σταύρο Τουφεγγόπουλο. Είναι χαρακτηριστικό ότι  δεν υπάρχει βεβαίωση παραλαβής από τον ορισμένο δημοτικό σύμβουλο Παντελή Κετικίδη.Αυτό μεταξύ άλλων αποδείχτηκε στο δικαστήριο της ΄Εδεσσας πρόσφατα
« Ο Δήμαρχος γνώριζε ότι  η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ στο συγκεκριμένο χώρο, δεν έγινε με χρήματα του Δήμου. Παρά τις εικονικές, όπως αποδείχτηκε και στο δικαστήριο, επιμετρήσεις.  Δεν μπορεί να πείσει ούτε τον εαυτό υποστηρίζοντας διαφορετικά πράγματα, αφού περνούσε καθημερινά από εκεί  πηγαίνοντας για το Γυμνάσιο της Φούστανης, όπου δίδασκε και γνώριζε ότι αυτό είχε γίνει το 2006 με έξοδα δικά μου »,τονίζει ο Παράσχος Τσάνταλης. Με το τέλος των δικαστηρίων που αφορούσαν τους ΧΑΔΑ Εξαπλατάνου, ο Παράσχος Τσάνταλης  υπογραμμίζει ακόμα:
 Αδιάψευστος μάρτυρας η πινακίδα


«Αν υπήρχε λίγη ντροπή και σεβασμός στον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, θα έπρεπε από το 2007, ο Δήμαρχος και οι δημοτικοί του σύμβουλοι  να ζητήσουν  συγνώμη, όχι από εμάς,  αλλά από του πολίτες του Δήμου Εξαπλατάνου  και κυρίως από τους ψηφοφόρους τους  για την πράξη τους αυτή.  Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες έστειλαν τα πορίσματά τους στη Δικαιοσύνη, για τις παραβάσεις και παραλείψεις που καταγγείλαμε.  Το δικαστήριο  τιμώρησε τους μηχανικούς με 12μηνη φυλάκιση για τις εικονικές επιμετρήσεις. Τον δε  Στ. Τουφεγγόπουλο με 20 μηνη  φυλάκιση  για τους ΧΑΔΑ, μεταξύ τον οποίων  και ο συγκεκριμένος ΧΑΔΑ .
Πρόσφατα το δικαστήριο Έδεσσας τιμώρησε τους συμβούλους παραλαβής Αλέκα Καρατζά και Γιάννη Μαρμαρίδη  για τους ΧΑΔΑ (Αρχαγγέλου, Περίκλειας και Κωνσταντίας)  με 12μηνη φυλάκιση και 12μηνη στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.
Αδιάψευστος μάρτυρας είναι οι φωτογραφίες  και ο πίνακας των επιμετρήσεων στον υποτιθέμενο  ΧΑΔΑ, που ο Δήμος πλήρωσε 9.500 ευρώ. Σπαταλήθηκαν 30 χιλ. ευρώ για τους υποτιθέμενους ΧΑΔΑ. 
Δεν πρέπει κ. Τουφεγγόπουλε να επιστραφούν  τα χρήματα στον Δήμο Αλμωπίας;
Μήπως κ. Δήμαρχε της Αλμωπίας πρέπει να διεκδικήσετε τα συγκεκριμένα χρήματα ;(και όχι μόνο)
Εκείνο όμως που προκαλεί και τον πιο απλό πολίτη, είναι το γεγονός ότι εμφανίζονται ως θύματα και θέλουν την επιείκεια και την συμπάθεια του κόσμου, επειδή άρχισαν να λογοδοτούν στη δικαιοσύνη. Ούτε και τώρα δείχνουν μεταμέλεια και δεν θέλουν να πουν την αλήθεια στον κόσμο. Κρίμα»
 Ο Παράσχος Τσάνταλης καταλήγει τονίζοντας:
«Επειδή αποδείχθηκε στις δικαστικές αίθουσες, ότι είναι δύσκολο να ντραπούν, ας τραπούμε εμείς ,επειδή ο καθένας μας με τον τρόπο του τις πράξεις, τις παραλείψεις ή σιωπηρή ανοχή-αν όχι ζηλόφθονο θαυμασμό για επίδοξους μιμητές-βοηθήσαμε στην εμφάνιση και παγίωση τέτοιων φαινομένων . Καλό Πάσχα  και προπαντός Καλή Ανάσταση  σε όλα.»

















 Η επιμέτρηση  «μαϊμού»





1 σχόλιο:

  1. αντε παρασχο πες το ναι να παει ο καθε κατεργαρης στον παγκο του

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)