Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Νέος πρόεδρος στο ΚΕΚΠΑ Αλμωπίας ο Π. Τζέκος



Ο Πέτρος Τζέκος  ορίστηκε κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο Αλμωπίας πρόεδρος του ΚΕΚΠΑ ( ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ)  Αλμωπίας κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης στη θέση της Κατερίνας Μπαγκή, η οποία παραιτήθηκε.
Η αντιπολίτευση ζήτησε περισσότερες διευκρινήσεις για την παραίτησή της , πέρα από την επιστολή που είχε δημοσιοποιήσει και που είχε διανεμηθεί σε όλους τους συμβούλους.
Η ίδια επανέλαβε τα ίδια ,επιρρίπτοντας ευθύνες στον Δήμαρχο Δημήτρη Πασόη ,τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κ. Νικολαϊδη και άλλους συμβούλους. Υποστήριξε ότι υπήρχαν παρεμβάσεις στο έργο της ,με αποκορύφωμα τους χειρισμούς στο θέμα των παιδικών σταθμών  Πολυκάρπης και Γαρεφείου ,που έκλεισαν λόγω αντικειμενικών προβλημάτων ,αλλά επιχειρήθηκε να της επιρριφτούν ευθύνες.
Ο Ν. Αποστολίδης πιο μπροστά είχε ζητήσει να εξηγήσει τους λόγους παραίτησης η ίδια .
Ο Π. Ζέρζης ζήτησε περισσότερες διευκρινήσεις, καθώς , όπως είπε οι καταγγελίες της δεν έχουν να κάνουν με τα εσωκομματικά του συνδυασμού του Δημάρχου, αλλά άπτονται της λειτουργίας των παιδικών σταθμών που αφορούν όλους.
Ο Χ. Χουρσόγλου , ζήτησε να μάθει  αν υπήρχε κάτι άλλο , όπως οικονομικά ανοίγματα. Ο Δήμαρχος του υπενθύμισε , ότι πριν λίγη ώρα ψηφίστηκαν οι ισολογισμοί των παιδικών σταθμών. Αναφέρθηκε στα προβλήματα που δημιουργούνται με την συνταξιοδότηση προσωπικού,ενώ έκανε γνωστό ότι σύντομα θα γίνει εκτίμηση της κατάστασης και ο ανάλογος προγραμματισμός . Παράλληλα και η Κ. Μπαγκή τόνισε ότι δεν υφίσταται τέτοιο ζήτημα,δηλ. οικονομικό άνοιγμα .

Ο Κ. Νικολαϊδης αναφερόμενος στο θέμα ,είπε ότι με τους ρυθμούς  και τις καταστάσεις που εξελίσσονται, το κλείσιμο των παιδικών σταθμών ήταν αναμενόμενο. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες τον διαβεβαίωσαν ότι θα μπορούσε πρόσκαιρα το θάμα να λυθεί  μέχρι τέλος Ιουλίου , περίοδος κρίσιμη για τοις αγροτικές εργασίες , ώστε να μπορούν οι γονείς να διευκολυνθούν.
 Τελικά δόθηκε η εντύπωση ότι η παραίτησή της οφείλεται σε εσωτερικές αντιπαραθέσεις που υπάρχουν στη παράταξη του Δημάρχου, παρά σε άλλους ουσιαστικούς λόγους. .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)