Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Ανησυχούν στη Νέα Ζωή για τα χάλια στον ΧΥΤΑ Έδεσσας



 



ΕΝΤΟΝΗ είναι η διαμαρτυρία κατοίκων της Νέας Ζωής με τον τρόπο που λειτουργεί ο ΧΥΤΑ ΄Εδεσσας  και δημιουργεί προβλήματα όπως υποστηρίζουν .΄Εντονα διαμαρτυρήθηκαν και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας στις 29-05-2013.
 Η κατάσταση του ΧΥΤΑ ο οποίος βρίσκεται ελάχιστα χιλιόμετρα από το χωριό τους καλύτερά του Υποστηρίζουν ότι  κινδυνεύει η δημόσια υγεία από τους τόνους σκουπιδιών που έχουν διασκορπιστεί έξω από τον ΧΥΤΑ όπου εγκαταλείπονται κάθε μέρα από τα απορριμματοφόρα. Από τις 9 Μαϊου δεν λειτουργεί τίποτα και έχουν εγκαταλειφθεί τα πάντα, τα σκουπίδια στοιβάζονται έξω από τον χώρο του ΧΥΤΑ με τον κίνδυνο πυρκαγιάς και μόλυνσης των νερών, υπαρκτό. Όπως υποστηρίζουν ήδη έχουν μολυνθεί ποτάμια, περιβάλλον και το χειρότερο είναι ότι κινδυνεύουν και τα ζώα.  Στο μεταξύ έγινε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν     οι Δήμαρχοι Σκύδρας και Έδεσσας για το μέλλον του  ΧΥΤΑ Έδεσσας. Το πρόβλημα με το ΧΥΤΑ είναι γνωστό εδώ και ημέρες, ο εργολάβος είναι απλήρωτος. Οι δήμαρχοι παραδέχονται τις οφειλές τους προς τον ΧΥΤΑ  και τονίζουν ότι θα τακτοποιηθούν μέσω των «ληξιπρόθεσμων». Αφήνουν  όμως και υπονοούμενα για εκμετάλλευση της κατάστασης από τον εργολάβο ο οποίος, όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Σκύδρας, Γ. Χοΐδης, κοστολογεί τρεις φορές πιο ακριβά.

1 σχόλιο:

  1. ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΕΔΕΣΣΑΣ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ" ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ "ΕΙΔΙΚΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΙ ΟΡΟΙ" ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ Ο "ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ" ΝΑ "ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ" ΥΠΕΡΟΓΚΟ ΤΙΜΗΜΑ ΑΝΑ ΤΟΝΟ.
    ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΘΗΜΑ ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑ κκ. ΓΙΑΝΟΥ ΚΑΙ ΧΟΙΔΗ ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΑ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΠΟΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)