Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Τίμησαν εθελοντές εκπαιδευτικούς του κοινωνικού φροντιστηρίου Αλμωπίας



Τους εθελοντές εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δικτύου Κοινωνικής Συνοχής του Δήμου Αλμωπίας τίμησε η δημοτική αρχή.



Ο Δήμος Αλμωπίας, με σκοπό την εκπαιδευτική υποστήριξη μαθητών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, λειτούργησε για πρώτη φορά, τη σχολική χρονιά 2012-2013 το Κοινωνικό Φροντιστήριο.
Συμμετείχαν 76 μαθητές, υπό τη φροντίδα 18 εθελοντών εκπαιδευτικών, κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του. Το Κοινωνικό Φροντιστήριο λειτουργούσε σε εβδομαδιαία βάση από εκπαιδευτικούς που είχαν δηλώσει εθελοντική συμμετοχή στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Τα μαθήματα πραγματοποιήθηκαν στο 1ο Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο Αριδαίας, στο Γυμνάσιο Προμάχων, στο Γενικό Λύκειο Εξαπλατάνου και σε χώρους της μαθητικής εστίας.
Η επιτυχία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου οφείλεται στους εθελοντές εκπαιδευτικούς που πρόθυμα ανταποκρίθηκαν για ΔΩΡΕΑΝ εκπαιδευτική αρωγή σε μαθητές, οι οικογένειες των οποίων, λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα σχετικά με την εκπαίδευση έξοδα.
Οι εκπαιδευτικοί που δίδαξαν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο ήταν οι:

Προκόπης Προκοπίου,
Ισίδωρος Ιωαννίδης,
Ανδρέας Ξενίδης,
Δημήτρης Καραδημητρίου,
Βασιλική Χατζή,
Θόδωρος Μιχαηλίδης,
Δέσποινα Ιατρίδου,
Ένια Ταρενίδου,
Σοφία Τσεχιλίδου,
Ελένη Ζέρζη,
Γιάννης Κοντογιάννης,
 Μούλης Ιωάννης,
Χριστίνα Κατσώνη,
Ελένη Ευταξιάδου,
Δημήτρης Μανδαλάς,
Παρθενόπη Θεοδωρίδου-Ακοίνογλου,
Σπυρίδων Σπυριάδης,
Κυριακή Τσορακίδου.
Στους εκπαιδευτικούς  δόθηκαν τιμητικοί  έπαινοι για την εθελοντική προσφορά τους, ενώ τους ζητήθηκε να συμμετάσχουν  στο Κοινωνικό Φροντιστήριο και τη νέα σχολική χρονιά.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι Αντιδήμαρχοι Αναστάσιος Χρήστου, Σταύρος Καραμαριάς, Δέσποινα Καλδερεμτζή, Αναστάσιος Θεοδωρίδης, Γεώργιος Τραπεζανίδης και οι Πρόεδροι Σχολική Επιτροπής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θωμάς Δεμιρτζίδης και  ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Νικόλαος Παρούτογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)