Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Επίσκεψη φοιτητών και καθηγητών του Πανεπιστημίου Charles Darwin της Αυστραλίας στο Δημαρχείο Αλμωπίας




Την Πέμπτη 11 Ιουλίου φοιτητές και καθηγητές από το Πανεπιστήμιο Charles Darwin της Αυστραλίας επισκέφτηκαν το Δημοτικό Κατάστημα Αριδαίας, στα πλαίσια του 7ου θερινού  προγράμματος διάδοσης και εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού.
Για μια ακόμα φορά ο Δήμος κράτησε μακριά  το σύνολο των τοπικών ΜΜΕ  από μία σημαντική εκδήλωση με διεθνή μάλιστα σημασία, αφού δεν προηγήθηκε καμία σχετική ανακοίνωση ή ενημέρωση. Σύμφωνα με δελτίο τύπου δυο 24ωρα περίπου μετά τη συνάντηση ,έγινε γνωστό ότι τους υποδέχτηκε ο Δήμαρχος.




Στο σύντομο χαιρετισμό του καλωσόρισε τους καλεσμένους και αναφέρθηκε στην αξία του προγράμματος του Πανεπιστημίου, που αφορά την μάθηση και εμβάθυνση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού και την σημαντικότητα του έργου που επιτελούν οι ομογενείς μας στο εξωτερικό,  με το να διαδίδουν την ιστορία και τα έθιμα της Ελλάδας.

Επίσης, αναφέρθηκε στον ρόλο της ελληνικής γλώσσας στην  παγκόσμια ιστορία και στην εξέλιξη του σύγχρονου πολιτισμού και επικαλέστηκε, όπως και πέρυσι  την δήλωση του σκηνοθέτη Ζαν Λικ Γκοντάρ, ο οποίος αρνήθηκε να παρευρεθεί στο φεστιβάλ των Κανών, σε ένδειξη συμπαράστασης προς την Ελλάδα, λέγοντας: «Όλοι χρωστάµε λεφτά στην Ελλάδα. Οι Έλληνες θα μπορούσαν να απαιτήσουν από τον σύγχρονο κόσμο χιλιάδες δισεκατομμύρια για πνευματικά  δικαιώματα».

Ο υπεύθυνος του προγράμματος, κ. Γεώργιος Φραζής στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στις εργασίες των φοιτητών που αφορούν τα γλωσσικά πεδία:
 τη Μετανάστευση,
 τη Μάχη της Κρήτης,
τον Καβάφη
 και το σύμπλεγμα Αλμωπία-Πέλλα-Βεργίνα
Αναφέρθηκε στο μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφηκε μεταξύ του πανεπιστημίου Charles Darwin και του  Πανεπιστημίου Αιγαίου και την επιθυμία συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Ο Κοσμήτορας του Πανεπιστημίου Martin Jarvis ευχαρίστησε τον Δήμο Αλμωπίας για τη φιλοξενία, μίλησε για τη σημασία του  προγράμματος, το οποίο διαρκεί 3 εβδομάδες και πραγματοποιείται στη Μακεδονία και τη Κάλυμνο και τόνισε το εξής σλόγκαν:"learn greek to improve english" που σημαίνει μάθε ελληνικά για να βελτιώσεις τα αγγλικά σου.

Στην συνάντηση ήταν παρόντες  οι Αντιδήμαρχοι Δέσποινα Καλδερεμτζή και Αναστάσιος Χρήστου, ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της ΔΗΚΕΑ Θωμάς Δεμιρτζίδης καιΧαράλαμπος Κουρτίδης , ο Κοσμήτορας του Πανεπιστημίου Martin Jarvis, ο επικεφαλής της Ομάδας Καθηγητής Γεώργιος Φρατζής, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Γιάννης Νικολάκης και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Μακεδονικού Συλλόγου Ντάργουιν Στράτος Πούλος με τη σύζυγό του Αγγελική Πούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)